fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να επενδύσετε σε έργα τέχνης; Έξυπνα tips για να το κάνετε οικονομικά
ARTS & CULTURE

Θέλετε να επενδύσετε σε έργα τέχνης; Έξυπνα tips για να το κάνετε οικονομικά

Χαρίστε πόντους πολυτέλειας στο σπίτι σας με τους καλύτερους όρους


Η τέχνη είναι ένας τεράστιος και αρκετά μη σχετικός όρος που καθιστά κάθε επίδοξο αγοραστή έτοιμο να πλοηγηθεί ανάμεσα σε εκατομμύρια διαθέσιμα προϊόντα. Έτσι, ανεξάρτητα από το αν έχετε ήδη αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο hit σας ή απλώς ακόμη αναρωτιέστε από που να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας, το μόνο βέβαιο είναι πως οι επιλογές είναι αμέτρητες. Ξεχάστε οτιδήποτε γνωρίζατε και θεωρήστε δεδομένο πως οι εποχές όπου μόνο οι εξαιρετικά προνομιούχοι είχαν πρόσβαση σε μια τέτοια «πολυτέλεια» αποτελούν παρελθόν. 

prositi-texni.jpg

Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικά έξυπνα tricks που θα λατρέψετε!

Διαλέξτε κάτι που αντικατοπτρίζει το ποιοι είστε

Συλλέξτε έργα τέχνης που σας εμπνέουν να αγαπήσετε τον εαυτό σας, σας θυμίζουν την ομορφιά σας κι επιβεβαιώνουν την αξία σας. Μην προσπαθείτε να ταιριάξετε στον χώρο σας οτιδήποτε φαίνεται αρκετά trendy καθώς με αυτόν τον τρόπο θα χάσετε την προσωπική σας ταυτότητα. Επιλέξτε έργα που θα σας προβληματίσουν και θα σας ενδυναμώσουν μέσα από τη μοναδικότητά τους.   

Αγοράστε κάτι που θα σας ανοίγει δρόμους

Η τέχνη δεν είναι σίγουρα μονοδιάστατη. Για αυτόν τον λόγο επιλέξτε αντικείμενα τα οποία θα σας ανοίξουν δρόμους για να ανακαλύψετε νέους καλλιτέχνες, καινούρια σχήματα σκέψης και εικόνες. Οτιδήποτε σας κρατάει στάσιμους απέχει πολύ από αυτό που θέλετε να πετύχετε επενδύοντας τα χρήματά σας κατ΄αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα, οι συλλέκτες λένε ότι απολαμβάνουν το ταξίδι ανακάλυψης περισσότερο από το ίδιο το έργο και πως μέσα από αυτό νιώθουν μια ισχυρή σύνδεση με οτιδήποτε τελικά αγοράζουν. 

Ψάξτε -και- στο διαδίκτυο 

prositi-texni-3.jpg

Αναμφίβολα, οι γκαλερί δημιουργούν μια μοναδικά μυστικιστική ατμόσφαιρά που δε θα μπορούσατε να αλλάξετε με τίποτα. Παρόλα αυτά, μια αναζήτηση στο internet μπορεί να σας φέρει σε επαφή με χιλιάδες καλλιτέχνες κι έτσι να βρείτε αυτόν που σας ταιριάζει πραγματικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποκτήσετε ένα υπέροχο έργο τέχνης σε μια πολύ λογική τιμή. Ακόμη, μην ξεχνάτε πως σε πλατφόρμες όπως το ebay, μπορείτε να βρείτε second-hand αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Βρείτε το στιλ σας και δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό  

Όταν ψάχνετε για έργα τέχνης, για πρώτη φορά, ξεκινήστε προσδιορίζοντας το στιλ σας και σκεφτείτε τι είδους αντικείμενα επιθυμείτε να αγοράσετε. Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιο σας εκφράζει περισσότερο και από εκεί και πέρα, καθορίστε έναν προϋπολογισμό και ακολουθήστε τον. Φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης ανά τιμή, ώστε να βλέπετε μόνο στοιχεία που είναι εντός του ποσού που σας αφορά. Ακολούθως, μόλις βρείτε το τέλειο κομμάτι, φροντίστε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων, των πολιτικών επιστροφής και του υλικού που χρησιμοποιείται.

Ξεκινήστε με τη φωτογραφία 

prositi-texni-2.jpg

Η φωτογραφία είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να επικεντρωθείτε για τις πρώτες αγορές σας. Συχνά οι τιμές είναι χαμηλότερες συγκριτικά με τους πίνακες ζωγραφικής ή με τα γλυπτά χωρίς παρόλα αυτά να χάνουν την αίγλη ενός έργου τέχνης. Φροντίστε ώστε να βρείτε καλλιτέχνες που βρίσκονται ακόμη στην αρχή της καριέρας τους, καθώς οι τιμές τους είναι πιθανό να διπλασιαστούν σε μερικό καιρό. 

Προσδιορίστε την παλέτα χρωμάτων 

Μια άλλη παράμετρος είναι ότι η τέχνη πρέπει να ταιριάζει με τον χώρο σας. Οι περισσότεροι γνώστες επιλέγουν να αγοράζουν αντικείμενα από μια παλέτα αποχρώσεων ή να δημιουργούν θεματικές γωνίες στο σπίτι τους. Σκεφτείτε αυτό που σας ταιριάζει και μην επιδίδεστε σε αγορές αντικειμένων απλώς και μόνο επειδή σας αρέσουν. Μια καλή συμβουλή είναι να προσδιορίσετε μια χαλαρή παλέτα χρωμάτων για να διατηρήσετε τη συνοχή στον χώρο και για να διασφαλίσετε ότι οτιδήποτε νέο θα ενσωματωθεί καλά στη διακόσμησή σας.

Σκεφτείτε τις τοιχογραφίες 

Οι τοιχογραφίες είναι ένα απόλυτο must που τα τελευταία χρόνια επιστρέφει δυναμικά στο interior design. Διαμορφώνοντας εσωτερικούς χώρους για αιώνες, ήταν παραδοσιακά ζωγραφισμένες στο χέρι και πολύ ακριβές. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην τεχνολογία και στις εκτυπώσεις μεγάλης κλίμακας έχουν καταστήσει τις τοιχογραφίες πολύ πιο προσιτές. Προτιμήστε ένα αφηρημένο σχέδιο και θα μεταμορφώσετε πραγματικά ένα δωμάτιο.