fbpixel

Search icon
Search
Tα ιδανικά χρώματα για κάθε δωμάτιο της κατοικίας σας σύμφωνα με τα πιο ενημερωμένα trends της εποχής
INTERIORS

Tα ιδανικά χρώματα για κάθε δωμάτιο της κατοικίας σας σύμφωνα με τα πιο ενημερωμένα trends της εποχής

Ανανεώστε το σπίτι σας για τη νέα σεζόν με τον καλύτερο τρόπο


Οι interior experts έχουν πάντοτε τον τρόπο να διαμορφώνουν τα trends στη διακόσμηση και να φέρνουν ανανεωμένο αέρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας, κάνοντάς μας να βρισκόμαστε συνεχώς stand by για νέες ιδέες που θα πάρουν τη θέση τους στους προσωπικούς μας χώρους. Χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης, πιάνουμε συχνά τον εαυτό μας να απορεί για το ποιες είναι οι ιδανικές αποχρώσεις που ταιριάζουν απόλυτα με κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, καθώς και πώς μπορούν να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα items που ήδη έχουμε ενταγμένα στην κατοικία μας.


Εμείς καταγράψαμε τις πιο hot τάσεις στα χρώματα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, από τις οποίες εσείς μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση και να ετοιμαστείτε για αλλαγές!

Living room

vintagepiken-kk-living025-0-feat.jpg


Ο χώρος όπου περνάτε τις περισσότερες στιγμές μέσα στην ημέρα θα πρέπει να επιμεληθεί με την πιο σύγχρονη ματιά! Για εσάς που λατρεύετε τον μινιμαλισμό και τις clean γραμμές, θα ήταν προτιμότερο να βάψετε τους τοίχους με το πάντα αγαπημένο λευκό, το οποίο θα δώσει σε ολόκληρο το δωμάτιο μια πεντακάθαρη αύρα και θα λειτουργήσει σαν ένας τέλειος καμβάς για ένα πιθανό color blocking. Εναλλακτικά, εσείς που πιστεύετε πως η ψυχρότητα του λευκού θα κάνει το σαλόνι σας κάπως μονότονο, διαλέξτε ένα παρεμφερές εκρού ή κάποιο πιο σκούρο μπεζ. Και με τις δύο παραπάνω επιλογές, θα έχετε την ευχέρεια να «παίξετε» με επιπλέον κομμάτια, δημιουργώντας διάσταση κι ενδιαφέρον.

Kitchen

behr-kitchen-blueprint-watery-1535034592.jpeg


Επειδή το μπλε είναι το must color της χρονιάς, οφείλετε να το εντάξετε στους χώρους του σπιτιού σας asap! Μπορεί να έχουμε συνηθίσει στις λιτές γραμμές των κουζινών που αποτελούνται από λευκά ή αντίστοιχα, ανοιχτά χρώματα, αλλά τώρα το δεδομένα στις interior συνήθειες ανατρέπονται και λαμβάνουν πιο pop χαρακτήρα. Το μπλε είναι η απόλυτη λύση για να το επιλέξετε τόσο για τα πλακάκια και τους πάγκους όσο και για τα ντουλάπια και τις υπόλοιπες επιφάνειες. Συνδυάστε το με λευκά ή gold metallic στοιχεία και πετύχετε έναν υπέροχο συνδυασμό που θα ομορφύνει ολόκληρη την κατοικία σας!

Bedroom

dark-bedroom-inspiration.jpg


Το makeover του υπνοδωματίου ίσως να μην αποτελεί το αγαπημένο στάδιο των minimal lovers. Αυτό στηρίζεται στο ότι οι experts στη διακόσμηση λένε ένα μεγάλο «ναι» στα έντονα χρώματα, με την ύπαρξη των οποίων ολόκληρο το bed place μεταμορφώνεται σε ένα fun σημείο για τις ώρες ξεκούρασης. Το deep red, το bold κίτρινο, ακόμα και το statement μαύρο, είναι μερικές από τις αποχρώσεις που μπορείτε να διαλέξετε για να βάψετε τον τοίχο στον οποίο ακουμπά το κεφαλάρι του κρεβατιού σας. Για τις υπόλοιπες επιφάνειες κινηθείτε σε λιτούς τόνους, όπως το λευκό.

Office area

tr-a76b9af2-8e16-474b-beff-38c9ae69ab11-788719-2-elsie-userview-1.jpg


Εσείς που έχετε ένα extra δωμάτιο στο σπίτι σας και το αξιοποιείτε για να εργάζεστε, γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι αυτός ο χώρος να διακατέχεται από ηρεμία και ατμόσφαιρα δημιουργικότητας. Σύμφωνα με έρευνες αλλά και υπό την έμπειρη οπτική των ειδικών στη διαμόρφωση χώρων, το πράσινο είναι το ιδανικότερο χρώμα για να ενταχθεί στο μέρος όπου εργάζεστε. Λέγεται πως είναι ικανό να αυξήσει τη δημιουργικότητά σας κατά 50% και να σας δώσει περισσότερη ενέργεια τις στιγμές που την έχετε ανάγκη και η έλλειψη αυτής δε σας βοηθά να σκεφτείτε. Κάντε την αυτοσυγκέντρωση σύμμαχό σας απλά και μόνο με μια αλλαγή στον τόνο των τοίχων!

Bathroom

carnaby-yellow-room-setting-c2fcbcd136f3a9c72d5c10942bc7f17d.jpg


Ήρθε η στιγμή να αφήσετε στο παρελθόν soft τόνους που εδώ και χρόνια δεσπόζουν στα περισσότερα μπάνια. Θυμηθείτε τις κατοικίες της δεκαετίας του '80, τότε που τα έντονα στοιχεία και οι pop χρωματικές παλέτες πρωταγωνιστούσαν. Παράλληλα, λοιπόν, με τη χρησιμοποίηση intense colors στην όλη διακόσμηση, πληροφορηθείτε πως πλέον μπορείτε να αποκτήσετε ένα «χαρούμενο» μπάνιο που θα αποτελέσει το πιο fun space σε ολόκληρο το σπίτι σας. Διατηρώντας την κομψότητα που είναι πάντα must για τη διακόσμηση ανά τις δεκαετίες, το τολμηρό κίτρινο, το τιρκουάζ και το κόκκινο, είναι ό,τι πρέπει για να διαμορφώσετε αυτόν τον χώρο σύμφωνα με τη φρέσκια αυτή τάση.