fbpixel

Search icon
Search
Τα 6 καλύτερα wine bars της Θεσσαλονίκης για τους λάτρεις του είδους
CITY VIBES

Τα 6 καλύτερα wine bars της Θεσσαλονίκης για τους λάτρεις του είδους

Η πόλη προσφέρει τις ιδανικές προτάσεις για όσους αγαπούν το καλό κρασί


Αρωματικό και ποιοτικό στη γεύση το καλό κρασί δεν μπορεί να μην το καταλάβεις από την πρώτη γουλιά. Στη Θεσσαλονίκη, οι wine lovers εκμεταλλεύονται την κάθε ευκαιρία και συχνά απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί με τη συνοδεία πλούσιων τυριών και αλλαντικών, ενώ παράλληλα δοκιμάζουν ιδιαίτερες νέες ποικιλίες. Εάν βρίσκεστε στην αναζήτηση υπέροχων γεύσεων που θα συνοδεύσουν τα πιο αξέχαστα night outs σας, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω για τα καλύτερα wine bars της πόλης και να κλείσετε το επόμενο ραντεβού σας σε ένα από αυτά! 

Taste the unexpected! 

Classico Bistro Moderne

befunky-collage-03kYx.jpg

Στη δική του «φωλιά» κάτω από τα πλατάνια της Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Καλαμαριά, το Classico Bistro Moderno έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό των εραστών του κρασιού εάν και αποτελεί μια σχετικά πρόσφατη άφιξη. Με την ενημερωμένη wine list του, κερδίζει επάξια μια θέση στα πιο δημοφιλή bars για κρασί της πόλης, διαθέτοντας 120 ετικέτες από όλο τον κόσμο, καθώς άλλωστε όλα ξεκινούν από το ανθρώπινο παράγοντα με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη και wine Sommelier Χρήστο Παπαδόπουλο και την εξαιρετική ομάδα γύρω του. Στο πλαίσιο αυτό, το Classico καθιερώνει θεματικές βραδιές αφιερωμένες στο κρασί και τη γαστρονομία δημιουργώντας μενού degustation με food and wine pairing με διαφορετικά οινοποιεία κάθε φορά.

Info: Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Καλαμαριά, @classico_bistro_moderne

Μοby Dick or The Whale

moby.jpg

Διασχίζοντας το δρομάκι της Λώρη Μαργαρίτη, στην Μορκεντάου 5 θα συναντήσει κανείς την καινούρια κάβα Μοby Dick or The Whale. Μια premium tasting εμπειρία σας περιμένει εκεί, αφού έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο meeting spot για όσους λατρεύουν το κρασί αλλά και τα εκλεκτά αρώματά του. Ο υπεύθυνος της κάβας, Γιάννης Γκουγκουτούδης κατάφερε να δώσει στη λέξη «κάβα» νέα διάσταση, δημιουργώντας το απόλυτο place to be για να δοκιμάσει κανείς εξαίρετους οίνους από τη Μακεδονία και όλο τον κόσμο και να γεμίσει το ποτήρι... αλλά και την καρδιά του!

InfoΜορκεντάου 5@moby.dick.or.the.whale

Souel Wine Concept Bar

befunky-collage-3VOWt.jpg

Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως έναν μικρό «θησαυρό» του κρασιού. Πράγματι, σε ένα απόλυτα cozy και ατμοσφαιρικό περιβάλλον έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις πιο γευστικές wine lists. Με κομψό γούστο και θέτοντας το κρασί στο επίκεντρο του επισκέπτη, το Souel στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να καταξιωθεί στον κόσμο των wine bars. Στο μπαρ του «παρελαύνουν» ετικέτες ελληνικού, αλλά και διεθνούς αμπελώνα, καθώς κι επιλογές να διατίθενται σε ποτήρι. Plus, μπορείτε να συνοδεύσετε άψογα το αγαπημένο σας μπουκάλι ή ποτήρι με πιάτα, όπως αλμυρό κανταΐφι με dressing πορτοκαλιού αλλά και πολλές ακόμη γαστρονομικές προτάσεις!

Info: Παύλου Μελά 16, @souelwinestudio

ΑνφανΓκατέ 

befunky-collage-1-fhQXt.jpg

Όσοι αγαπάτε το καλό κρασί, τότε σίγουρα έχετε περάσει μια βόλτα από το εκπληκτικό ΑνφανΓκατέ. Εκεί θα ζήσετε την απόλυτη «Food & Wine Experience» σε έναν προσεγμένο μποέμικο χώρο στο Τελλόγλειο. Στο πιο cool bar-restaurant της πόλης θα συναντήσετε επιλεγμένες σοδειές και ετικέτες των πιο ανερχόμενων οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας να συνδυάζονται με ένα ξεχωριστό μενού από ιδιαίτερες γεύσεις και φθινοπωρινά αρώματα, ειδικά σχεδιασμένο από τον Executive Chef του ΑνφανΓκατέ, Πρόδρομο Ασημάκη. Συχνά, μπορείτε να απολαύσετε dine & wine βραδιές με επιλογές πιάτων και ειδικό pairing από διακεκριμένους sommelier. A must!

InfoΤελλόγλειο, Αγίου Δημητρίου 159 Θεσσαλονίκης, @anfangate_sto_tellogleio

Μέθη Bistro & Wine Bar

befunky-collage-TilfJ.jpg

Μπορεί να μην το πιάνει το μάτι σου, ωστόσο στα ελάχιστα μόλις τετραγωνικά του, χωράει η κάβα, ο χώρος γευσιγνωσίας, το μπαρ, και φυσικά όλη η καλή διάθεση των ιδιοκτητών του. Ένα από τα πιο γνωστά wine bars στα ανατολικά της πόλης, η Μέθη, προσφέρει υπέροχες βραδιές υπό το φως των κεριών, και γεμίζει τα ποτήρια μας με το καλύτερο κρασί. Αυθεντικός προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού, αφού στον κατάλογό του θα ανακαλύψετε πάνω από 500 ετικέτες, 16 να τις απολαύσετε σε ποτήρι, ενώ εκεί θα δοκιμάσετε και τη μέθοδος Coravin που σας επιτρέπει να κάνετε tasting ακόμη και στο πιο ακριβό κρασί σε ποτήρι. Ξεναγηθείτε στα μαγικά μονοπάτια του κρασιού και συνδυάστε το αγαπημένο σας με γεύσεις του ονείρου, όπως νόστιμο tartar, σπιτική τάρτα με κιμά και ακόμα πολλά νόστιμα πιάτα.

Info: Εθν. Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά, @methiwinebar

Μονμάρτη Wine Bar Restaurant

befunky-collage-1-XENlW.jpg

Mε μια εντυπωσιακή wine list με εκλεκτή ποικιλία σε αφρώδη, φρουτώδη και δροσερά, αλλά κι έντονα αρωματικά και εξωτικά, κρεμώδη, η Μονμάρτη έρχεται να προσφέρει στους λάτρεις του καλού κρασιού αμέτρητες επιλογές. Mπορείτε να δοκιμάσετε ποικιλίες από την Ελλάδα, από περιοχές από η Αρκαδία και η Φλώρινα, αλλά και από την Ευρώπη, όπως η Ιταλία. Με φινετσάτο χαρακτήρα αλλά και ιδιαίτερη γνώση σε ό,τι αφορά το pairing, θα σας δοθεί η δυνατότητα να γευτείτε αυτά τα υπέροχα κρασιά μαζί με εκλεκτά πιάτα, όπως ριζότο, ζυμαρικά, ένα μοναδικό καρμπάτσιο λαχανικών με μια νότα βασιλικού και κρέμα γιαουρτιού και πολλά ακόμη σε ένα άκρως ενημερωμένο περιβάλλον.

Info: Θ. Σοφούλη 92, Καλαμαριά, @monmarti_winebar