fbpixel

Search icon
Search
Στρες: Πώς να το διαχειριστείτε στρέφοντας το ενδιαφέρον στον εαυτό σας
PSYCHOLOGY

Στρες: Πώς να το διαχειριστείτε στρέφοντας το ενδιαφέρον στον εαυτό σας

Τα 5 tips που θα σας βοηθήσουν αυτήν την περίοδο -και όχι μόνο


Στρες. Όλοι το βιώνουμε, αλλά όχι όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ο καθένας μας το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Από πάντα και για πάντα, το στρες κινείται μεταξύ δουλειάς, οικογενειακών υποχρεώσεων, σχέσεων και άλλων καθημερινών με κάποια άνεση. Ταχυπαλμίες, βαριές ανάσες και κρίσεις πανικού μπροστά από τα πολύπλοκα της εποχής.

Διαβάστε παρακάτω τις 5 απλές κι όμορφες συμβουλές της για ηρεμία, επανένταξη και συγκέντρωση και ξεκινήστε να τις χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας από σήμερα!

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Είναι μία άσκηση που χρειάζεται διαύγεια για να αυξήσεις τα αισθήματα χαράς και ηρεμίας. Επιπλέον μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί το στρες. Ο διαλογισμός μπορεί να σας πάρει 5-10 λεπτά μέσα στην ημέρα σας. Καθίστε σε μία άνετη στάση, κλείστε τα μάτια σου, χαλαρώστε το σώμα και το μυαλό σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Εάν νιώσετε το μυαλό σας να περιπλανιέται δεν πειράζει. Δεν χρειάζεται να είστε αυστηρές με τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να επαναφέρετε την προσοχή σας ξανά στην αναπνοή. Εξάσκηση θέλουν όλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποια εφαρμογή διαλογισμού για να καθοδηγείστε (από το youtube).

1-nLsr0.jpg

Γυμναστική

Είναι πολύ σημαντικό να κινείτε το σώμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ιδανικά θα σου έλεγα να δοκιμάσετε την τεχνική «Ένα μίλι την ημέρα» κι αναφέρεται στο περπάτημα ή στο τρέξιμο για περίπου δύο χιλιόμετρα καθημερινά. Αυτό βοηθάει στο να καθαρίσετε το μυαλό σας, να βρεθείτε κοντά στη φύση και να δώσετε στο σώμα σας τη φυσική άσκηση που χρειάζεται. Αν τώρα σου είναι δύσκολο ή πολύπλοκο, λόγω του lockdown μπορείτε να το δοκιμάσετε εναλλακτικά στο σπίτι σας σε διάδρομο (αν έχετε) ή να υιοθετήσετε δίλεπτα προγράμματα γυμναστικής online. Ό,τι κι αν επιλέξετε στο τέλος θα νιώσετε υπέροχα.

Γιόγκα

Αυτή είναι η πρωταρχική συμβουλή της Koya για την ανακούφιση από το στρες και την απελευθέρωση της έντασης από το σώμα. Μία εύκολη κίνηση που προτείνεται είναι οι χαιρετισμοί στον ήλιο, όπου μπορείτε να την κάνετε κάθε μέρα στο σπίτι σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Μπορείτε να την επαναλάβετε όσες φορές θέλετε εάν το αισθάνεστε απαραίτητο για το σώμα και το πνεύμα σας.

2-dPpRa.jpg

Μασάζ

Το μασάζ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να απελευθερώσετε το σώμα σας από πίεση ή μυϊκούς πόνους. Δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά για να έχετε ένα τέλειο μασάζ. Μπορείτε να το κάνετε μόνες σας! Χρησιμοποιήστε ένα μπαλάκι του τένις όπου νιώθεις πόνο ή πίεση. Τοποθετήστε το μπαλάκι του τένις στην πιεσμένη περιοχή και βάλτε βάρος πάνω του. Για παράδειγμα, εάν τα πόδια σας πονούν, τοποθετήστε το μπαλάκι του τένις κάτω από το πόδι σας και ρολάρετε. Εάν δεν έχετε κάποιο μπαλάκι του τένις, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και βάλτε πίεση στα σημεία όπου πονάτε και κάνετε μασάζ για μερικά λεπτά για να διώξετε την ένταση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο και να κάνετε μασάζ στους πιασμένους μύες για να μειώσετε την ένταση και να προσφέρετε μία φρεσκάδα στην επιδερμίδα σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε όλα τα tips διαχείρισης του άγχους, αλλά και περισσότερα θέματα ομορφιάς & ευεξίας στο Beauty Diaries.