fbpixel

Search icon
Search
Πώς να γίνετε Instagram influencer με αυτά τα απλά βήματα
LIFE & CAREER

Πώς να γίνετε Instagram influencer με αυτά τα απλά βήματα

Συμβουλές και tips για να δημιουργήσετε τα social media profiles των ονείρων σας


Η μόδα των social media και της επαναπροσδιοριζόμενης διαφήμισης συναντάει την κορύφωσή της τα τελευταία χρόνια. Μετά τον «τυφώνα» Chiara Ferragni, που ξεκίνησε με την άφιξη του blog και μετέπειτα brand «The Blonde Salad», τη Selena Gomez να κρατάει για χρόνια τα ηνία της δεύτερης celebrity με τους περισσότερους ακόλουθους στα social media, μετά τον Cristiano Ronaldo, αλλά και χιλιάδες άλλους Instagrammers, που ασχολούνται με τη μόδα, την ομορφιά, το fitness, τη μαγειρική και το well-being -η σύγχρονη κοινωνία είναι πιο έτοιμη από ποτέ να δεχτεί οποιονδήποτε νέο δημιουργό μιας ιδέας ή ακόμα ενός profile, πατώντας απλά ένα follow.

Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να επιτύχεις στη συγκεκριμένη καριέρα –εφόσον μια τέτοια ενασχόληση ορίζεται ως καριέρα, αφού χαρακτηρίζεται από επαγγελματική ανέλιξη και ατελείωτες χρηματικές απολαβές. Ποιο είναι εκείνο το μαγικό συστατικό, που θα σας κάνει να νιώσετε -και γιατί όχι;- να γίνετε κι εσείς μια influencer, επιλέγοντας τη δουλειά σας κι όχι αυτή εσάς.

Ανακαλύψετε συμβουλές και tips από διάσημες Instagram Influencers που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε!

Βρείτε τη θεματική που σας ταιριάζει 

kylie.jpg

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε με τι ακριβώς θέλετε να ασχοληθείτε. Για παράδειγμα, μπορεί η Kylie Jenner να είχε ήδη λάβει μεγάλη αναγνωρισιμότητα από το όνομα "Kardashian" της οικογένειας της, ωστόσο, δε θα είχε καταφέρει ποτέ να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του περιοδικού Forbes, ως η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, εάν δεν ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί συγκεκριμένα με το makeup και να χτίσει ολόκληρη αυτοκρατορία γύρω από αυτό. Κάπως έτσι, παρακολουθούμε ότι οι influencers, οι οποίοι θέτουν στόχους με βάση τα ενδιαφέροντα τους, αλλά και τους τομείς όπου αριστεύουν έχουν περισσότερα ποσοστά επιτυχίας. Αναζητήστε καλά, λοιπόν, πρώτα τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε και να παρουσιάσετε στο κοινό σας, φροντίστε να είστε καλοί σε αυτό και ξεκινήστε σιγά σιγά να το υλοποιείτε. Άλλωστε, ένα επιτυχημένο προφίλ στα social media χρειάζεται συγκεκριμένο θέμα -σε αντίθεση με ένα εύρος διαφορετικών αναφορών, που συχνά μπερδεύουν το κοινό- το οποίο πρόκειται να σας μετατρέψει σε expert και να πείσει τους επισκέπτες να σας ακολουθούν με κλειστά μάτια.

Γράψτε ένα ενδιαφέρον βιογραφικό 

nauss.jpg

Μη ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει καλύτερο άτομο για να σας συστήσει στον κόσμο των social media... από τον ίδιο σας τον εαυτό! Φροντίστε να γράψετε ένα σύντομο, αλλά περιεκτικό βιογραφικό στο προφίλ σας, το οποίο θα συγκεντρώνει ό,τι χρειάζεται ο κόσμος να γνωρίζει για εσάς ή ακόμα και ένα "κωδικό" όνομα που μπορεί να αποτελέσει το σήμα-κατατεθέν σας. Παράλληλα, μην παραμελείτε την προσθήκη των προσωπικών σας στοιχείων επικοινωνίας. Είναι πολύ σημαντικό οι επισκέπτες να βλέπουν ένα επαγγελματικό e-mail, το οποίο δείχνει ότι προσέχετε για την εικόνα σας. Plus, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να επικοινωνείτε με το κοινό σας ή οποιονδήποτε άλλον επισήμως, όπως ακριβώς κάνουν σχεδόν όλες οι επιτυχημένες instagram influencers.

Ενεργή παρουσία στα social media 

chiara.jpg

Όταν πρόκειται για δουλειά δεν υπάρχουν ωράρια. Μην έχετε την εντύπωση λοιπόν, ότι όλες αυτές οι superstylish fashionistas που παρακολουθείτε στο Instagram δε δουλεύουν. Δουλεύουν και πολύ μάλιστα! Για να καταφέρετε να ξεχωρίσετε στον δύσκολο και απαιτητικό χώρο των σημερινών social media θα πρέπει να παράγετε συνεχώς νέο περιεχόμενο. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζεστε, ιδιαίτερα όταν προσπαθείτε να χτίσετε μια νέα και γερή βάση με το κοινό σας. Ποστάρετε συχνά και μην αφήνετε φωτογραφίες να μείνουν στα drafts. Έτσι, θα κρατάτε τους επισκέπτες σε εγρήγορση και δε θα βαριούνται ποτέ, αφού κάθε φορά θα βλέπουν κάτι καινούργιο και φρέσκο. Μην αμελείτε τα καθήκοντα ενός instagrammer, γιατί είναι εξίσου σημαντικά και δύσκολα.

Extra Tip: Φροντίστε να αποκτήσετε και εσείς μια λέξη ή έκφραση, που θα σημαδεύει για πάντα την ηλεκτρονική σας παρουσία, όπως έκανε η No1 influencer της εποχής Chiara Ferragni με το The Blonde Salad.

Ταξιδέψτε 

xenia.jpg

Παρακολουθήστε την Xenia Adonts, η οποία κυριαρχεί για χρόνια στα ευρωπαϊκά trends του Instagram, ενώ αποτελεί μια από τις αγαπημένες influencers των μεγαλύτερων σύγχρονων σχεδιαστών μόδας. Η Γερμανίδα blogger έχει καταφέρει να φτάσει τους 1.3 εκατομμύρια ακολούθους και συνεχίζει ακάθεκτα να μας παρουσιάζει τη ζωή της, μέσα από τα ταξίδια της. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, θεματικής του προφίλ σας, προσπαθήστε να ταξιδεύετε όσο συχνότερα μπορείτε και να αναδεικνύετε διάφορες λεπτομέρειες των επισκέψεων σας στις χώρες που πάτε. Κάπως έτσι γίνεστε πιο άμεσοι και παράλληλα καταφέρνετε να διατηρείτε το ενδιαφέρον του αμείωτο, με τη βοήθεια όμορφων φωτογραφιών.

Επικοινωνία με το κοινό 

guitar.jpg

Ίσως το σημαντικότερο από όλα τα tip. Μην απομακρύνεστε σε καμία περίπτωση από το κοινό σας, γιατί αυτό είναι που θα σας καταξιώσει. Προσπαθήστε να απαντάτε σε όλα τα comments, στις ερωτήσεις του και να ανταποδίδετε likes. Όσο πιο κοντά σας νιώσει, τόσο περισσότερο αγάπη θα σας δώσει. Οι social media experts επιδιώκουν να έρχονται σε επαφή με τους followers τους, μέσω διάφορων Insta live ή Insta stories, δείχνοντας τους, ότι πραγματικά νοιάζονται και είναι έτοιμοι να ακούσουν την άποψη τους για οτιδήποτε. Αυτό είναι που τους προσθέτει το στοιχείο της συντροφικότητας ή ακόμα και του μέντορα -όταν πρόκειται να δώσουν συμβουλές μέσω του account τους.

Να είστε ο εαυτός σας! 

jeanne.jpg

Φυσικά, πρέπει να είστε ο εαυτός σας, αφού μόνο έτσι θα πετύχει το πείραμα. Μην διστάσετε να βγάλετε φωτογραφία άβαφη ή ακόμη και τρώγοντας fast food. Δεν αποτελείται όλη σας η ζωή από super φωτογραφίες με άρτιο styling. Είναι φυσικό να έχετε τα ups & down σας και να μη φοβάστε να τα μοιραστείτε με τους followers σας. Εξερευνήστε την άλλη πλευρά των social media, όπως είναι το χιούμορ και η κοινωνική ευαισθησία. Φτιάξτε τις φωτογραφίες και τις πόζες σας όπως σας αρέσει και αισθάνεστε πιο άνετα. Δε χρειάζεται να ακολουθείτε συγκεκριμένες τεχνικές και φίλτρα -απλώς αφήστε το ένστικτο σας να σας οδηγήσει. Στο τέλος, η αυθεντικότητα νικά!