fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε σε ένα γραφείο στη Θεσσαλονίκη που είναι αλλιώτικο απ' όλα τα άλλα
INTERIORS

Περιηγηθείτε σε ένα γραφείο στη Θεσσαλονίκη που είναι αλλιώτικο απ' όλα τα άλλα

Το Jungle Office Louizi είναι σχεδιασμένο από το studio Louizi + Louizis Architects


Η ιδέα απλή: «Ας βάλουμε λίγη ζούγκλα μέσα στο κτίριο...». Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα απίστευτο σκηνικό από το studio Louizis Architects σ' ένα γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά που βλέπουμε συνήθως. Ένα pop περιβάλλον, απόλυτα work-friendly, που μας δίνει μια γεύση για το πώς πρόκειται να είναι η αρχιτεκτονική του μέλλοντος σε τέτοιου είδους χώρους.

Η παρούσα μελέτη αφορά στον σχεδιασμό και στη μετάπλαση ενός εγκαταλελειμμένου αστικού κτιρίου σε χώρο εργασίας μιας εξωστρεφούς, άκρως δημιουργικής ομάδας νέων μηχανικών. Ένας χώρος που πέρα από την κάλυψη των συναφών εργασιακών αναγκών, θα διεγείρει την αισθητηριακή όρεξη και θα συμβάλλει στην πυροδότηση εξαιρετικών εμπειριών μεταξύ των μελών της ομάδας, αλλά και των γνωρίμων τους.

Step inside!
01-TV9jn.jpg


Μια εντυπωσιακή κυκλική επιφάνεια με τροπικά φυτά (Strelitzia nicolai, Howea forsteriana, Beaucarnea, Asparagus setaceus) και φυσικά πετρώματα τοποθετείται στην είσοδο του γραφείου. Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης, που κεντρίζει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Εκεί, μάλιστα, συσκευές φωτισμού κατάλληλου μήκους κύματος, εξασφαλίζουν τις βέλτιστες συνθήκες διατήρησης και βλαστικής ανάπτυξης των φυτών. Ένα αίσθημα δροσιάς, λόγω του φαινομένου της εξατμισοδιαπνόης των φυτών καθώς και το πετριχώρ –το άρωμα που αναδύεται από το νοτισμένο χώμα– επενεργεί και ποδηγετεί τους χρήστες σαν να ήταν κάπου στη φύση.

Ο κύριος εργασιακός χώρος, υπερυψωμένος σε ένα περίοπτο και περιφανές ξύλινο «κουτί», σχηματοποιεί και διαχωρίζει με σαφήνεια τους άξονες κίνησης και τους επιπρόσθετους/βοηθητικούς χώρους εργασίας και συναντήσεων, ενώ παράλληλα ενσωματώνει τις επιμέρους δευτερεύουσες χρήσεις στον υποκείμενο αποθηκευτικό χώρο.

11-EQ1Pa.jpg


Μια κίτρινη χρωματική μονοκοντυλιά (folie jaune), φιλοτεχνεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό μικρό-κατοίκησης (κουζίνα, λουτρό, κρεβάτι). H διάδραση χρήστη – φωτισμού υπαγορεύει το μέγεθος και την ένταση των σκιών, μετουσιώνοντας διαρκώς τις προσλαμβάνουσες εικόνες του παρατηρητή, ο οποίος μέσα από τις μεταβαλλόμενες οπτικές γωνίες θέασης, ανακαλύπτει κάθε φορά και ένα διαφορετικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην αέναη συμμετρία των σχημάτων και του φωτός.

Ένας σύγχρονος εργασιακός χώρος οφείλει να μετατρέπει την εργασία από μια επώδυνη αναγκαιότητα σε μια δημιουργική, ευφραντική και ηδονογόνα δραστηριότητα, τόσο με όρους καθαυτό εργασιακούς, όσο και κοινωνικής συναναστροφής κι επικοινωνίας. Στο μεταξύ, τα ψηλά ταβάνια που κάνουν κάθε χώρο να δείχνει πολυδιάστατος, τα τεράστια παράθυρα που χαρίζουν απεριόριστο φως, οι νέες κατασκευές που έχουν πάρει τη θέση τους και μερικές λεπτομέρειες που κρατούν εδώ και χρόνια, δίνουν ένα μοναδικό vibe από γωνιά σε γωνιά και μεταμορφώνουν το γραφείο στο απόλυτο working place.

13-vHxKq.jpg


Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που έχουν συνδυαστεί όλα τα αντικείμενα μεταξύ τους, παρουσιάζοντας την τέλεια εικόνα για το πώς μπορεί κανείς να πετύχει το απόλυτο combo ενός timeless design μαζί με up to date κατασκευές και μινιμαλιστικά έργα τέχνης.

Ένα light-filled σκηνικό με natural επιρροές και κλασική φινέτσα είναι αυτό ακριβώς που αποτυπώνει ο κάθε χώρος. Έχει δοθεί τεράστια βάση στον θερμό, κρυφό φωτισμό που έχει τον τρόπο να απογειώνει το συνολικό σκηνικό. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί η διακόσμηση, δίνοντάς μας έμπνευση, όχι μόνο για εργασιακό περιβάλλον αλλά και για το ίδιο μας το σπίτι.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του εντυπωσιακού γραφείου!

Φωτογραφίες: Ν. Βαβδινούδης, Χρ. Δημητρίου / StudioVD