fbpixel

Search icon
Search
Πανεπιστημιακές σπουδές Υγείας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Εκπαίδευση σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και κλινική άσκηση
LIFE & CAREER

Πανεπιστημιακές σπουδές Υγείας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Εκπαίδευση σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και κλινική άσκηση

Σπουδάστε τις επιστήμες Υγείας που κερδίζουν έδαφος στην αγορά εργασίας, στο πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον


Οι ραγδαίες αλλαγές που επέφερε στη ζωή μας η πανδημία, η επένδυση στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής ανθρώπων με χρόνια νοσήματα, η επικράτηση της διεπιστημονικότητας ως μέσο διάγνωσης και φροντίδας των ασθενών, έχουν αυξήσει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες στους τομείς υγείας. Αν καλείστε να επιλέξετε τις πανεπιστημιακές σπουδές που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε ως ολοκληρωμένος επαγγελματίας υγείας, είστε στο σωστό μέρος.


Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, εξετάζει τις τάσεις στις επιστήμες Υγείας και προσφέρει προγράμματα σπουδών σε διαχρονικές, καθώς και σε καινοτόμες εξειδικεύσεις.

Με στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων επιστημόνων και επαγγελματιών Υγείας, η εκπαίδευση στα προγράμματα σπουδών της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου βασίζεται στη διεπιστημονικότητα, την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων και εξάσκηση σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, την ανάπτυξη ερευνητικού πνεύματος, καθώς και την άκρως σημαντική και απαραίτητη για την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών, κλινική άσκηση.

sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio2022-foitites.jpg
6 λόγοι να επιλέξετε τη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου!

1ος λόγος: 8 σύγχρονα Bachelors και 5 πρωτοποριακά Μasters

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου περιλαμβάνει το μεγαλύτερο εύρος τμημάτων με σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα επιστημών υγείας -Bachelors & Masters- σε καινοτόμες και περιζήτητες στην αγορά εργασίας εξειδικεύσεις:

Προπτυχιακά προγράμματα σπουδών
Νοσηλευτική
Μαιευτική
Φυσικοθεραπεία
Εργοθεραπεία
Λογοθεραπεία
Διαιτολογία
Βιοϊατρικές Επιστήμες
Ποδιατρική

sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio2022-tmima-ergotherapeias.jpg
fysikotherapeia-spoudes-tmima-sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio-3K7LO.jpg


Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

Αθλητική Φυσικοθεραπεία
Εφαρμοσμένη Διατροφή Αθλητισμού και Άσκησης
Ιατρική Γενετική & Γονιδιωματική
Αποκατάσταση
Μουσικοθεραπεία

Δείτε όλα τα προγράμματα της Σχολής Υγείας εδώ.

2ος λόγος: εκπαίδευση σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια

Όλα τα Campuses του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διαθέτουν ιδιόκτητα εργαστήρια με εξοπλισμό νέας γενιάς στα οποία οι φοιτητές εκπαιδεύονται στην πράξη, σε καθημερινή βάση. Περιηγηθείτε στα εργαστήρια Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, επιλέγοντας «Σχολή Υγείας» στην εφαρμογή Virtual Tour που θα βρείτε στο site.

ergastiria3-sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio.jpg
ergastiria2-sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio.jpg


Επιπλέον, το ακαδημαϊκό προσωπικό απαρτίζεται από επιστήμονες που στην πλειοψηφία τους έχουν διδακτορικές σπουδές και πλούσιο ερευνητικό έργο, οι οποίοι βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των φοιτητών τόσο ως καθηγητές όσο και ως μέντορες.

3ος λόγος: συνεργασία με διακεκριμένα διεθνή Πανεπιστήμια

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου όχι μόνο εξασφαλίζει ότι θα αποκτήσετε γνώσεις, αλλά και έναν τίτλο σπουδών με ισχυρή υπογραφή. Πιο συγκεκριμένα, συνεργάζεται με τα Βρετανικά Πανεπιστήμια:

vioiatriki-spoudes-sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio.jpg


Queen Margaret University:
με ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα, διακρίνεται για την τεχνογνωσία του στα επιστημονικά πεδία της υγείας και αποκατάστασης, καθώς και του πολιτισμού. Κατέχει τη 2η θέση στη Σκωτία για σπουδές Εργοθεραπείας (NSS,2019)

Oxford Brookes University: με έδρα την είναι το Νο1 σύγχρονο Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία, βάσει του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων (QS Ranking 2022, Top 50 under 50) University of East London: με ιστορία από το 1898, ξεχωρίζει ως ένα κορυφαίο σύγχρονο διεθνές Πανεπιστήμιο, το οποίο διαρκώς πρωτοπορεί και διακρίνεται. Πιο συγκεκριμένα, έχει αναδειχθεί: 1 από τα 20 Βρετανικά Πανεπιστήμια των οποίων οι απόφοιτοι κατέχουν θέσεις CEO (Business Leader Magazine), 1ο για την ποιότητα και επίδρασή της έρευνας του και «διεθνώς άριστο» για το 45% του όγκου των δραστηριοτήτων του (Research Excellence Framework/REF 2021) Νο2 στην επιλογή σπουδών για Ψυχολογία και Πληροφορική στη Μ. Βρετανία (National Student Satisfaction Survey, London, 2014).

4ος λόγος: διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων

Με γνώμονα την επαφή, αλλά και συμμετοχή των φοιτητών στις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με πρωτοβουλία του Τμήματος Εργοθεραπείας, διοργανώνει ετησίως το Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης, καθώς και το Συμπόσιο Εργοθεραπείας

Αμφότερες οι εκδηλώσεις φιλοξενούν ομιλητές, διεθνή ονόματα του κλάδου με ενεργό επιστημονική και ερευνητική δράση, εκπροσώπους από τους μεγαλύτερους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς υγείας, καθώς και εγκεκριμένους επαγγελματίες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης και το Συμπόσιο Εργοθεραπείας εδώ.

Το 2ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης – Rehabilitation Conference 2022, θα διεξαχθεί 4-5 Νοεμβρίου, με κεντρικό θέμα:“From Disability to Person and Quality of life”.

Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Επιστήμης του Έργου και Αποκατάστασης (ΙΝΕΕΑΠ).Το ΙΝΕΕΑΠ συστάθηκε με σκοπό να αποτελέσει πηγή διεπιστημονικής συνεργασίας και έρευνας στην Επιστήμη του Έργου και στη Βιοψυχοκοινωνική Αποκατάσταση ατόμων κάθε ηλικίας.

5ος Λόγος: πιστοποιήσεις από Διεθνείς Οργανισμούς Υγείας


Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διαθέτει πιστοποιήσεις από τους διεθνώς πιο έγκριτους, μεγαλύτερους και αναγνωρίσιμους φορείς Υγείας όπως:

ENPHE: πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φυσικοθεραπευτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (European Network of Physiotherapy in Higher Education - ENPHE), το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη γνώμη μέσω της επικοινωνίας των Ευρωπαϊκών φορέων εκπαίδευσης, πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας.

IBMS: η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διαθέτει πιστοποίηση από τον Επαγγελματικό Σύλλογο των Επιστημόνων Βιοϊατρικής στην Αγγλία (Institute of Biomedical Science-ΙΒΜS) ως αναγνώριση της υψηλής ποιότητας του προγράμματος σπουδών στις Βιοϊατρικές Επιστήμες.

WFOT: η πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists – WFOT) αποδεικνύει το εξαιρετικό ακαδημαϊκό επίπεδο του προγράμματος σπουδών στην Εργοθεραπεία και αποτελεί την ύψιστη αναγνώριση στην επιστημονική κοινότητα των Εργοθεραπευτών.

6ος λόγος: κλινική πρακτική στο μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων δημόσιων & ιδιωτικών φορέων

sxoli-ygeias-mitropolitiko-kollegio2022-maieutiki.jpg


Επιπλέον, προφέρει τη δυνατότητα πρακτικής και κλινικής άσκησης στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, με τους οποίους συνεργάζεται το Κολλέγιο, με στόχο να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για την επαγγελματική εξέλιξη τους σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.


Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη Ι Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα Ι Πάτρα

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.