fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

lina-theodorou-effective-dreamer-2021-acrylics-canvas-90x180-cm.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Athanasiadou Gallery παρουσιάζει στη γκαλερί της Θεσσαλονίκης το project Lost Season της Λίνας Θεοδώρου από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 ως το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 και αυτό είναι κάτι που με γεμίζει χαρά ως λάτρη της τέχνης. Το project αποτελείται από σχέδια, ζωγραφικά έργα, κι επιτοίχιες κατασκευές ενώ διαπραγματεύεται τα μελλοντικά σενάρια της τεχνητής νοημοσύνης και των cyborg. Στα έργα της Θεοδώρου υπάρχει έντονο το στοιχείο της διακόσμησης και της γραφιστικής διαστρεβλώνοντας τα δυστοπικά μηνύματα που θέλει η καλλιτέχνιδα να επικοινωνήσει στον επισκέπτη. Αποτυπώνοντας την πραγματικότητα με το δικό της τρόπο η Λίνα Θεοδώρου διεισδύει στον ανθρώπινο νου και περνάει προσωπικές απόψεις της καθημερινότητας αλλά και σκέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Not

shutterstock-1540650029.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Από την άλλη, παρατηρώ πως είναι λίγοι οι αυτοί που αγαπούν την τέχνη και την αντιμετωπίζουν ως «κομμάτι» της ζωής τους. Η μαγεία που είναι ικανή να προσφέρει πολλούς δεν τους συγκινεί καν και αυτό είναι κάτι που δυσκολεύομαι να κατανοήσω.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Ηot

unnamed-NjmXY.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Αυτήν την εβδομάδα, η Rihanna ανακηρύχθηκε Εθνική Ηρωίδα των Barbados, τιμώντας για ακόμη μια φορά την πατρίδα της. Είναι, πλέον, κάτοχος αυτού του ειδικού τίτλου, που έχει δοθεί μόνο σε 11 άτομα, καθώς και η δεύτερη γυναίκα. Η ευαίσθητη πλευρά του εαυτού της είναι κάτι που τη χαρακτηρίζει παρά το wildness που πολλές τη χαρακτηρίζει. Κανείς, άλλωστε, να αμελήσει το γεγονός πως είναι μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες όλων των εποχών και το 2021 ήταν σίγουρα η χρονιά της.

Not

unnamed-1.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Μιλώντας για icons δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον θάνατο του Virgil Abloh τον κόσμο της μόδας και όχι μόνο. Ένας άνθρωπος που κατάφερε να επαναπροσδιορίσει την έννοια του street style, προσδίδοντάς του μια πιο high-end και ξεχωριστή «χροιά». Είναι πραγματικά ό,τι πιο δύσκολο και μη διαχειρίσιμο, ιδίως από την πλευρά των κοντινών του ανθρώπων και της οικογένειάς του. Το μόνο σίγουρο είναι πως άφησε πίσω του ένα σπουδαίο έργο που θα μείνει αξέχαστο και θα συνεχίσει να μας απασχολεί.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

262892221-666142174377881-1318976868424418739-n.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Για ακόμα μία φορά ένας από τους αγαπημένους μου σχεδιαστές, ο Simone Porte Jacquemus, μας εντυπωσιάζει με την καινούρια του "Pink2" συλλογή αλλά και το pop-up store που άνοιξε για 3 ολόκληρα 24ωρα στο Παρίσι. Αυτό που μ' έχει κερδίσει στον Γάλλο fashion designer, δεν είναι μόνο τα σχέδια και τα εντυπωσιακά του αξεσουάρ αλλά όλη η οπτική που έχει απέναντι στη ζωή. Χαρούμενος, αισιόδοξος και «πολύχρωμος». Αυτός είναι ο Jacquemus!

Not

262910963-906665183385078-9099961900105871019-n.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Μπορεί να διανύουμε την πιο όμορφη και χαρούμενη περίοδο του έτους αλλά νιώθω πως υπάρχει μία γενικότερη αρνητική ενέργεια στην ατμόσφαιρα. Οι άνθρωποι δεν μοιάζουν το ίδιο χαρούμενοι και σίγουρα δεν επικρατεί το γιορτινό κλίμα που είχαμε συνηθίσει. Ελπίζω όλα αυτά να αλλάξουν γρήγορα και τα χαμόγελα να επιστρέψουν ξανά στα πρόσωπα μας.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

1580807617016575-copenhagen-cphfw-fall-20-day-2-by-styledumonde-street-style-fashion-photography20200129-48a9773fullres-1.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Ο χειμώνας είναι πια εδώ κι επίσημα κι η αλήθεια είναι πως το καταλάβαμε από την πρώτη ημέρα, καθώς το θερμόμετρο έπεσε σημαντικά αυτή την εβδομάδα. Προσωπικά, λατρεύω το έντονο κρύο, σε συνδυασμό με τον ήλιο και χαίρομαι πάρα πολύ, που επιτέλους έφυγε από τη ζωή μας η υγρασία, έστω και προσωρινά. Και χαίρομαι ακόμη περισσότερο, επειδή μπορούμε πλέον να φορέσουμε όλα τα αγαπημένα μας winter pieces και τα πιο χοντρά μπουφάν, όπως τα λατρεμένα teddy coats. Αποτελούν must-have για μία ακόμη σεζόν κι αυτό μας αρέσει πολύ!

Not

unnamed-2.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Το 2021 ήταν από το ξεκίνημά του μία δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Ο covid-19 εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητά μας κι αποτελεί σταθερά θέμα συζήτησης, ωστόσο, προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ τον τεράστιο αριθμό γυναικοκτονιών στη χώρα από την αρχή της χρονιάς. Η είδηση μίας ακόμη δολοφονίας πριν από μερικές ημέρες, ήρθε για μία ακόμη φορά να μας υπενθυμίσει ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει κάτι, όχι αύριο, αλλά σήμερα κιόλας!

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

hiv.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Επιτέλους! Η δυνατότητα αναδοχής παιδιών σε ανθρώπους με ΗΙV οι οποίοι λαμβάνουν κανονικά την αγωγή τους είναι ένα νέο που γιορτάζει την 1η Δεκεμβρίου πιο χαρμόσυνα από ποτέ. Οι άνθρωποι αυτοί που τόσα χρόνια δέχονται την κοινωνική αποστασιοποίηση και μένουν μακριά από πολλές συλλογικές ενέργειες επιτέλους θα έχουν την ευκαιρία να αγαπήσουν όπως είμαστε φτιαγμένοι να αγαπάμε όλοι. Επιπρόσθετα σε αυτό η αντιρετροϊκή αγωγή θα μπει στην άυλη συνταγογράφηση. Οι μπάρες σπάνε, η επιστήμη προχωράει και οι άνθρωποι έχουν πλέον τις ίδιες ευκαιρίες.

Not

unnamed-3.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Ο δείκτης του The Economist Intelligence Unit για το κόστος διαβίωσης σε διεθνές επίπεδο για φέτος αποκάλυψε πως η ακριβότερη πόλη στον κόσμο είναι το Τελ Αβίβ. Ξεπερνώντας πόλεις όπως το Παρίσι και τη Ζυρίχη, η Ισραηλινή πρωτεύουσα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Τι αποδεικνύει αυτό; Πως ο πληθωρισμός που ανεβαίνει δεν προσαρμόζεται στις συνθήκες και οι άνθρωποι ωθούνται -χωρίς όρια- σε ακραίες καταστάσεις. Γιατί μην ξεχνάμε πως δε μπορούν όλοι να έχουν το ελάχιστο εισόδημα των 65.000 δολαρίων που υπολογίστηκε ότι απαιτείται για να ζει κάποιος εκεί.