fbpixel

Search icon
Search
Οι campaigns της νέας σεζόν που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας μέχρι τώρα
FASHION NEWS

Οι campaigns της νέας σεζόν που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας μέχρι τώρα

Καινοτομία, δημιουργικότητα αλλά κι ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μερικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις καινούριες καμπάνιες που ξεχωρίσαμε


Με τη νέα σεζόν που επρόκειτο να «χτυπήσει» την πόρτα μας σε λίγες μέρες, κάνουν την εμφάνισή τους και καινούριες collections και καμπάνιες. Η αλήθεια είναι ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν στην παγκόσμια σκήνη, από την πανδημία που έχει αλλάξει ολόκληρη την οπτική των πραγμάτων σε όλους τους τομείς μέχρι τη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει γίνει ακόμα πιο έντονη μετά τη δολοφονία του George Floyd στην Αμερική, η βιομηχανία της μόδας μόνο αμέτοχη δεν έχει μείνει σε όλο αυτό.

Από τη μία πλευρά η περίοδος του κατ’ οίκον περιορισμού έδωσε στους creative directors των γνωστών fashion houses την ευκαιρία να σκεφτούν, να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, να ξαναθυμηθούν για ποιο λόγο επέλεξαν να ασχοληθούν με τη μόδα αλλά και να μεταφέρουν τον χαρακτήρα τους στις δημιουργίες, κάτι το οποίο λόγω των γρήγορων ρυθμών κα των απαιτήσεων ίσως άφηναν στην άκρη. Από την άλλη πλευρά, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να ταχθούν με διάφορες συλλογές τους, υπέρ της ισότητας των ανθρώπων και των δικαιωμάτων τους ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής.

Παρακάτω συλλέξαμε τις campaigns που ξεχωρίσαμε τον τελευταίο καιρό και που πραγματικά θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Enjoy!

Off White: Support Young Black Businesses

fashion-news-1.jpg
Image source: @off____white
O δημιουργός του οίκου Off-White™, Virgil Abloh, αποφάσισε να δημιουργήσει μία καινούρια συλλογή με στόχο να υποστηρίξει το κίνημα του Black Lives Matter. Η collection έχει όνομα «I Support Young Black Businesses» κι έχει ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, δηλαδή για να στηρίξει οργανισμούς κι επιχειρήσεις ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Η πρώτη δημιουργία αυτής της ιδέας αποκαλύφθηκε από το 2019, όταν ο χορευτής Cartier Williams, άνοιξε το show του οίκου για τη συλλογή Fall/Winter 2020, ο οποίος χορεύοντας κλακέτες φορούσε ένα t-shirt με τη φράση «I Support Young Black Designers». Το moto είναι σχεδιασμένο με έντονα κόκκινα γράμματα πάνω σε t-shirts και hoodies. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ωφελήσουν το Chicago CRED, το οποίο τάσσεται υπέρ του «Create Real Economic Destiny». Ο οργανισμός έχει την έδρα του στην πόλη απ’ όπου κατάγεται ο γνωστός σχεδιαστής. Plus, αυτή η κίνηση συνεχίζει την αρχική προσπάθεια του Abloh και του Off-White™, για τη στήριξη  φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που επιλέγονται από τον ίδιο αλλά και την ομάδα του ανά τρίμηνο.

Alexander McQueen Fall/Winter 2020

fashion-news-2.jpg


O γνωστός οίκος Alexander McQueen υποδέχεται το φθινόπωρο με μία μαγική συλλογή. Για ακόμα μία φορά συνδυάζει τη γοητεία, την προσαρμογή και την άγρια φύση για να παρουσιάσει μ’ ένα συναρπαστικό τρόπο το «πάντρεμα» τη τέχνης, της μόδας και του ρομαντισμού. Η πρώτη παρουσίαση της συλλογής είχε γίνει κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού με τη creative director του fashion house, Sarah Burton, να δηλώνει ότι ήθελε αυτή η συλλογή να είναι τολμηρή και ηρωική. Τώρα ο βρετανικός οίκος αποφάσισε να μας την παρουσιάσει μέσα από μία ονειρική καμπάνια. Η collection αποτελείται από αυστηρές γραμμές, εκκεντρικά κοστούμια και λευκά maxi φορέματα, τα οποία μας ταξιδεύουν σε άλλη εποχή. Η καμπάνια χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό, ο οποίος λάμπει μέσα από τα μοντέλα, τα οποία ποζάρουν στον φακό της Sarah Burton υπό το φως του ηλιοβασιλέματος, μέσα σ’ ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Η έμπνευση αυτής της συλλογής πηγάζει από ένα πρόσφατο ταξίδι της Burton στην Ουαλία, ενώ πολλές δημιουργίες είναι βασισμένες στο sustainable fashion, καθώς έχουν σχεδιαστεί από ανακυκλωμένο μαλλί και πλεκτά που ανήκουν σε προηγούμενες συλλογές του οίκου.

Vivienne Westwood: DIY campaign

fashion-news.jpg


Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας είναι η νέα καμπάνια της Vivienne Westwood. Η σχεδιάστρια αποφάσισε να συνεργαστεί με τον σύζυγό της Andreas Kronthaler, στον ρόλο του φωτογράφου και να δοκιμάσει όλες τις δημιουργίες της για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020. Η ίδια επέλεξε να φορέσει όλα τα σύνολα για τη campaign της collection Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood AW20. Ο τόπος στον οποίο έλαβε χώρα αυτή η καινοτόμα και πρωτοποριακή ιδέα ήταν το στούντιο του ζευγαριού στο Μπάτερσι του Λονδίνου. Πέρα από τις μοναδικές δημιουργίες, τα βλέμματα μαγνητίζουν τα avant-garde accessories και καπέλα, τα οποία ολοκληρώνουν όλα τα looks.