fbpixel

Search icon
Search
Οι ασκήσεις των celebrities για γυμνασμένα χέρια σε μια εβδομάδα
WELLNESS

Οι ασκήσεις των celebrities για γυμνασμένα χέρια σε μια εβδομάδα

Ακολουθήστε τες στο σπίτι με ή χωρίς βαράκια για άμεσα αποτελέσματα


Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γυναίκες δεν δίνουν έμφαση στην εκγύμναση των χεριών τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης τους, προτιμώντας να επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά ασκήσεις για την τόνωση των κοιλιακών, των ποδιών και των γλουτών τους. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί, πως ο κορμός μας είναι εξίσου σημαντικός και χρειάζεται να φροντίζουμε στην ενδυνάμωση του πάση θυσία. Για αυτόν τον λόγο, εάν θέλετε κι εσείς να παρατηρήσετε άμεσα αποτελέσματα σε μια μόλις εβδομάδα δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις ασκήσεις που αγαπούν οι celebrities για αψεγάδιαστα, καλογυμνασμένα χέρια. Ας ξεκινήσουμε!

Classic Push-Ups – Halle Berry

halle-berry-sweaty-betty-crop-top-shorts-mega-embed2.jpg

Η Halle Berry διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά κορμιά του Hollywood και όπως έχει αναφέρει και η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξη της, αυτό το fitness ταξίδι δεν ήταν πάντοτε εύκολο. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε πως αντιμετώπισε πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, μέχρι να επιτύχει τον στόχο της, ωστόσο η προσπάθεια της άξιζε τον κόπο. Όσον αφορά τα καλογυμνασμένα της χέρια η γνωστή ηθοποιός υπογράμμισε πως τα διατηρεί σε άψογη φόρμα κάνοντας πολλά push-ups σε καθημερινή βάση. Επρόκειτο για μια από τις πιο κλασσικές ασκήσεις όλων των εποχών, την οποία πρέπει να δοκιμάσετε, εάν δε την έχετε εντάξει ήδη στο πρόγραμμα εκγύμνασης σας. Η εκτέλεση της είναι πολύ απλή. Ισορροπήστε σε μια σανίδα (plank) στο πάτωμα, προσπαθώντας το σώμα σας να μοιάζει με μια ίσια γραμμή. Έπειτα, λυγίστε τα χέρια σας, βυθιστείτε όσο πιο κοντά στο έδαφος μπορείτε και επανέλθετε στην αρχική σας στάση. Επαναλάβετε 3 ακόμα σετ των 15 επαναλήψεων!

Tricep Dips – Cameron Diaz

d6f3dbd2bdcb037edb82fd90f86049d2.jpg

Η 49χρονη ηθοποιός πάντοτε λάτρευε τη γυμναστική και ακολουθούσε την ισορροπημένη διατροφή, ενώ έχει γράψει και βιβλία, σχετικά με το συγκεκριμένο lifestyle που έχει υιοθετήσει. Όπως έχει δηλώσει παρελθοντικά το αγαπημένο μέρος του σώματος της που δεν παραλείπει ποτέ να ενδυναμώνει καθώς το θεωρεί πολύ βασικό είναι η πλάτη και οι ώμοι της. Πώς καταφέρνει, λοιπόν, να διατηρείται σε τέτοια φόρμα ακόμα κι αν δεν είναι 20 χρονών; Κάνοντας πολλά tricep dips. Αναλυτικότερα για να μπορέσετε να εκτελέσετε κι εσείς την δεδομένη άσκηση με σωστό τρόπο, δεν έχετε παρά να ακουμπήσετε τις παλάμες σας σε μια σταθερή καρέκλα ή ένα τραπέζι, έχοντας τα πόδια σας ελαφρώς λυγισμένα. Ύστερα, κάντε μια μικρή κάμψη με τους αγκώνες σας, χαμηλώνοντας προς τα κάτω το σώμα σας και πιέστε ξανά για να επανέλθετε στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε για 3 σετ των 10 επαναλήψεων, χωρίς να ξεχνάτε τις, απαραίτητες στην άσκηση, ανάσες για να πάρετε περισσότερη δύναμη.

Hammer Curls – Jessica Alba

30210360-8473481-image-a-30-1593494415446.png

Παρόλο που είναι σύζυγος, μητέρα και επιχειρηματίας η Jessica Alba πάντοτε προσπαθεί να βρίσκει χρόνο για να περιποιηθεί και να φροντίσει τον εαυτό της. Αποτελώντας ένα πρότυπο για όλες τις γυναίκες της σύγχρονης εποχής η αγαπημένη ηθοποιός έχει καταφέρει να βρεις τις ισορροπίες και τα πατήματα της σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς της ζωής της με αξιοζήλευτο τρόπο. Ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο έχει μοιραστεί παρελθοντικά με τους θαυμαστές της η Jessica δηλώνει πως θεωρεί πολύ σημαντικό μια γυναίκα να μην ξεχνά ποτέ να γυμνάζει τους ώμους και την πλάτη της, καθώς αυτό συμβάλλει στην ορθή του σώματος και του κορμού της. Συγκεκριμένα η αγαπημένη της άσκηση, βάσει του personal trainer της, είναι τα λεγόμενα hammer curls. Για να τα εκτελέσετε κι εσείς σταθείτε όρθια με τα πόδια σας ελαφρώς λυγισμένα, ενεργοποιήστε τους κοιλιακούς σας και κρατήστε ελαφριά βαράκια στα χέρια σας. Έπειτα, στρέψτε τις παλάμες σας, έτσι ώστε να “κοιτάζουν” η μια την άλλη, διατηρώντας τες στην ίδια θέση, σαν να χρησιμοποιείτε ένα σφυρί. Κρατήστε σταθερούς τους αγκώνες και σφίξτε τα βάρη σας, όσο πιο σφιχτά μπορείτε, έως ότου τα επαναφέρετε στην αρχική τους θέση. Επαναλάβετε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.

Κλείνοντας, η εκγύμναση του σώματος μας είναι πάρα πολύ βασική και δεν πρέπει να την παραλείπουμε σε καμία απολύτως περίπτωση. Παρά το βεβαρυμμένο, καθημερινό μας πρόγραμμα ας υποσχεθούμε στους ίδιους μας τους εαυτούς, πως θα μας φροντίζουμε και θα προσπαθούμε να βρίσκουμε έστω και 3-4 φορές την εβδομάδα λίγο χρόνο, για να ενδυναμώσουμε κάθε άκρο του σώματος μας. Ας αγαπήσουμε το σώμα μας και ας εξελιχθούμε στην καλύτερη εκδοχή μας εσωτερικά και εξωτερικά.