fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Ο σωστός τρόπος να εφαρμόσετε το self tanner σύμφωνα με τους experts

Τα καλύτερα αυτομαυριστικά που θα σας χαρίσουν το απόλυτο glowing skin


Ο σωστός τρόπος να εφαρμόσετε το self tanner σύμφωνα με τους experts

Το αυτομαυρίσμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια χρυσή λάμψη χωρίς να ανησυχείτε για τη γήρανση και τις οξειδωτικές επιδράσεις της ηλιακής βλάβης στο δέρμα σας. Ακόμη και αν η προστασία από τον ήλιο είναι στη λίστα των δραστηριοτήτων σας, μπορεί να σας τρομάζουν λίγο τα προϊόντα αυτομαυρίσματος και οι ραβδώσεις που μπορεί να προκαλέσουν. Τα προϊόντα μαυρίσματος είναι ασφαλή και προσιτά και αξίζει να μάθετε πώς να τα χρησιμοποιείτε, γι' αυτό εντοπίσαμε τα key tips για να τα εφαρμόσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παρακάτω, μάθετε πώς να εφαρμόζετε το αυτομαυριστικό, σύμφωνα με τους επαγγελματίες!

1. Καθαρισμός & Απολέπιση

Το κόλπο για να πετύχετε ένα ομοιόμορφο, μακράς διάρκειας μαύρισμα ξεκινά με το ντους και την απολέπιση πριν εφαρμόσετε ένα προϊόν αυτομαυρίσματος. Τα προϊόντα αυτά λειτουργούν όπως οι χρωστικές τροφίμων για να βάψουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στην επιφάνεια του δέρματος. Η απολέπιση πριν από την εφαρμογή του αυτομαυρίσματος έχει ως αποτέλεσμα την ομοιόμορφη εμφάνιση του μαυρίσματος. Χρησιμοποιήστε ένα scrub σώματος, το οποίο γυαλίζει το δέρμα με ένα φυσικό απολεπιστικό καθώς και χημικά απολεπιστικά (σαλικυλικό οξύ και γαλακτικό οξύ). Αν ξυρίζετε τις τρίχες του σώματός σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τις φροντίσετε και αυτές. (Περισσότερα για το ξύρισμα αργότερα).

48c6cb86471d11585cac3e0c78923bd4.jpg

2. Προστατεύστε μόνο τις περιοχές "κλειδιά"

Μην απλώνετε τη συνηθισμένη σας λοσιόν σώματος παντού όταν σκουπίζεστε από το ντους. Είναι ζωτικής σημασίας να ενυδατώνετε μόνο τις ξηρές περιοχές (όπως τους αστραγάλους, τα πόδια, τα γόνατα, τους αγκώνες, τους καρπούς, τις παλάμες κ.λπ.) για να αποφύγετε να απορροφήσουν πολύ χρώμα. Το υπόλοιπο δέρμα σας πρέπει να είναι στεγνό και χωρίς έλαια ή λοσιόν για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του αυτομαυρίσματος.

3. Καλύψτε τα χέρια σας

Τα χέρια είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο να γίνουν πορτοκαλί μετά τη διαδικασία του αυτομαυρίσματος - εμπιστευθείτε με ότι είναι κάτι το οποίο δεν θέλετε με τίποτα να σας συμβεί- , οπότε για καλύτερα αποτελέσματα, κρατήστε τα καλυμμένα. Χρησιμοποιήστε ένα γάντι μαυρίσματος ή γάντια από λάτεξ για να εφαρμόσετε ομοιόμορφα το προϊόν αυτομαυρίσματος και να αποφύγετε να λερώσετε τα δάχτυλα και τις παλάμες σας. Εάν εφαρμόζετε το προϊόν με γυμνά χέρια, βεβαιωθείτε ότι έχουν πρώτα ενυδατωθεί. Αφού εφαρμόσετε το αυτομαυριστικό, πλύνετε τα χέρια σας με ένα καθαριστικό και τρίψτε τα με μια υγρή πετσέτα.

snapinstaapp-433172875-18430250701042458-1709134893837071062-n-1080.jpg

4. Εφαρμόστε με μεγάλες κινήσεις

Αφού προετοιμάσετε το σώμα και τα χέρια σας, θα εφαρμόσετε το μαυριστικό σας με μεγάλες κινήσεις. Θυμηθείτε, το δέρμα σας πρέπει να είναι εντελώς στεγνό για να απορροφήσει το προϊόν, οπότε μην κάνετε τη διαδικασία αμέσως μετά το ντους σας- βγείτε από το μπάνιο σας και περιμένετε 10 λεπτά. Δουλέψτε σε ένα τμήμα κάθε φορά, εφαρμόζοντας το μαυριστικό με ελαφριές, μακριές κάθετες κινήσεις μέχρι να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Εφαρμόστε με φειδώ στα πόδια, τους αστραγάλους, τα γόνατα, τους αγκώνες, το λαιμό, το πρόσωπο και τα χέρια, αλλά φροντίστε να αγγίξετε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές για μια φυσική λάμψη.

5. Καθαρίστε το περίσσευμα

Για να διατηρήσετε το ψεύτικο μαύρισμά σας απρόσκοπτο αφού τελειώσετε την εφαρμογή του αυτομαυρίσματος, σκουπίστε με πετσέτα την περίσσεια του προϊόντος στο πιο τραχύ δέρμα γύρω από τις αρθρώσεις σας.

Αφού τελειώσετε την εφαρμογή του αυτομαυρίσματος, περάστε με ένα πινέλο τα γόνατα, τους καρπούς, τους αγκώνες, τα πόδια και τους αστραγάλους σας με μια πολύ ελαφρώς υγρή χαρτοπετσέτα για να μαζέψετε την περίσσεια χρώματος και να εξαλείψετε τις ανομοιομορφίες.

Beauty editor's tip: Ένα κόλπο που λειτουργεί άριστα και αξιοποιώ κάθε φορά είναι να τοποθετώ με ένα παχύ πινέλο πούδρας baby ή transluscent powder στις περιοχές που ιδρώνω ή που γνωρίζω ότι δημιουργούνται ζάρες. Επιπλέον, το ίδιο κάνω και στα γόνατα, τους αστραγάλους και τους αγκώνες (και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό). 

Φυσικά, αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία και αποκτήσετε το μαύρισμα των ονείρων σας, η συντήρηση είναι κλειδί. Για αυτόν τον λόγο φροντίστε να ενυδατώνετε καθημερινά το δέρμα σας και προφανώς μην εμπιστευθείτε το fake tan σας για την προστασία σας από τον ήλιο.

Αυτά είναι τα self tanners που προτείνω να δοκιμάσετε! 

1

St Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse

Sephora.gr BUY HERE

2

Clarins Self Tanning Instant Gel

Atticadps.gr BUY HERE

3

Bali Body Tanning mousse

Sephora.gr BUY HERE

4

Lancaster Self Tan Golden Body Gel

Hondoscenter.com BUY HERE

5

Isle Of Paradise Self-Tanning Butter

Sephora.gr BUY HERE

6

Tan-Luxe x Paris Hilton The Future Airbrush 360 Self-Tan Mist

Cultbeauty.com BUY HERE

7

Tan Luxe The Water - Self Tan Water

Sephora.gr BUY HERE