fbpixel

Search icon
Search
NYFW: Το καινούργιο logo που παρουσιάστηκε στην Proenza Schouler & τα show stopping δημιουργήματα του Dion Lee
TRENDS & CATWALKS

NYFW: Το καινούργιο logo που παρουσιάστηκε στην Proenza Schouler & τα show stopping δημιουργήματα του Dion Lee

Και οι δύο οίκοι συνεχίζουν να καταρρίπτουν τα όρια στη δημιουργικότητα!


Οι δύο high end οίκοι είχαν το κοινό στοιχείο του suiting, αναβαθμίζοντας κάποια κλασικά σχήματα με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο. Κατά τα άλλα, ο κάθε designer παρουσίασε τις καινοτομίες του, δίνοντας βάση σε στοιχεία όπως power & structure, τραβώντας τα βλέμματα!

Proenza Schouler RTW Spring'24

Ο Jack McCollough και ο Lazaro Hernandez έχουν ένα νέο μονόγραμμα. Πρόκειται για ένα αφηρημένο PS που παραπέμπει στο σύμβολο του άπειρου. Στο χθεσινό show που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Phillips στην Park Avenue, έκαναν διακριτική χρήση του μονογράμματος, διακοσμώτας ένα μικρό κασμιρένιο πουλόβερ, παίρνοντας τη μορφή ορειχάλκινου υλικού σε μαύρα loafers.

proenzaa.jpg

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι McCollough και Hernandez βρίσκονται στη διακριτική εποχή τους. Σε μια προεπισκόπηση στον εκθεσιακό τους χώρο, επανέλαβαν τα σημεία που έχουν διατυπώσει πρόσφατα, σχετικά με την απόρριψη της αναζήτησης του seasonal και του νέου, υπέρ της τελειοποίησης της υπογραφής τους - επαναλαμβάνοντας αντί να ανατρέπουν το σενάριο. "Ολοκληρώσαμε το φθινοπωρινό σόου και ξέραμε αμέσως ότι θέλαμε πραγματικά να συνεχίσουμε το πνεύμα του", δήλωσε ο McCollough. "Να έχουμε αυτό το συμβούλιο γυναικών που συγκεντρώσαμε την προηγούμενη σεζόν ως σημείο εκκίνησης και να χρησιμοποιήσουμε πολλές από τις ίδιες ιδέες σε ένα ανοιξιάτικο πλαίσιο".

Οι δύο συλλογές συζητούσαν πολύ μεταξύ τους. Ξεκίνησε με το casting των διασημοτήτων. Η Chloë Sevigny, η οποία άνοιξε την προηγούμενη σεζόν, αντικαταστάθηκε από τη Natalie Laura Mering, η οποία είναι γνωστή επαγγελματικά ως Weyes Blood και η οποία έγραψε μια πρωτότυπη σύνθεση για το soundtrack. Το λευκό μονόπετο σακάκι με τρία κουμπιά και το μαύρο παντελόνι της έδωσαν μια διακριτική, μίνιμαλ νότα, εκτός από το γυαλιστερό κόκκινο βερνίκι και τις διάφανες μαύρες κάλτσες που φορούσε με strappy kitten heels. Άλλα σακάκια φορέθηκαν μέσα από το παντελόνι, με μια utility belt.

proenzab-Dpqlq.jpg

Highlights του show αποτέλεσε απλότητα του straight leg τζιν, με ένα μαύρο δερμάτινο παλτό με ιμάντες που κρέμονταν κάτω από το στρίφωμα και στις fishnet δημιουργίες. Οι designers απάντησαν σε αυτές τις πιο απλές εμφανίσεις με ιδιαίτερα κομμάτια που αναδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για τη χειροτεχνία, όπως πλεγμένα φορέματα φτιαγμένα από χειροποίητη κορδέλα και αραχνοΰφαντα ξεχωριστά κομμάτια με κεντήματα από "σπασμένο γυαλί". Τέλος, η πρώτη τους τσάντα, η PS1, επέστρεψε σε μαλακό δέρμα φέρνοτας μια low-key ανανέωση και ταιριάζοντας άρτια με την υπόλοιπη συλλογή.

Dion Lee RTW Spring 24'

Την άνοιξη του 2024 ο Dion Lee συνδύασε με επιτυχία δύο διαφορετικούς κόσμους του high design στην απολαυστικά clubwear αισθητική του: τους αυστηρούς κώδικες της ραπτικής και τoυ corsetry και τα χρηστικά στοιχεία της εργαλειοθήκης και του εργοταξίου. Το αποτέλεσμα ήταν μια παιχνιδιάρικη αλλά και εντυπωσιακά κατασκευασμένη συλλογή που έσπρωξε τους κώδικες της μάρκας σε νέες ισχυρές κατευθύνσεις.  Carpenter παντελόνια, σαλοπέτες και περισσότερα αναβαθμισμένα ρούχα της καθημερινότητας έρχονται στο επίκεντρο.

dion-lee-1.jpg

Ανάμεσα σε neutral αποχρώσεις, ξεπροβάλλει το έντονο κόκκινο και metallic λεπτομέρειες, σε εσώρουχα και ένα χαρακτηριστικό χιτό, silver φόρεμα. Είδαμε επίσης sheer λεπτομέρειες, περίτεχνα necklines αλλά και εντυπωσιακά cut-outs.

dion-lee-2.jpg

Η χαρακτηριστική αλυσίδα κλουβί της μάρκας απέκτησε έναν ακόμη πιο αναγνωρίσιμο και ταιριαστό ρόλο, καθώς μπήκε σε συζήτηση με κοσμήματα και δομικά κομμάτια. Ανατρέποντας τους επίσημους κώδικες και τις κλασικές δομές με ένα απελευθερωμένο, νεανικό πνεύμα που τραβάει την προσοχή, ο Dion Lee αξιοποιεί τις δυνατότητες του θέματός του, κατασκευάζοντας ισχυρά και daring κομμάτια που παραπέμπουν σε partywear - με έναν τρόπο εκλεπτυσμένο και δυναμικό.