fbpixel

Search icon
Search
Μια πενταώροφη Παριζιάνικη κατοικία που μετατράπηκε στο απόλυτο dream house
INTERIORS

Μια πενταώροφη Παριζιάνικη κατοικία που μετατράπηκε στο απόλυτο dream house

Υπό την επιμέλεια των interior designers, Corinne Sachot και Gabriel Kowalski


Όταν κλήθηκαν να αναλάβουν ένα απαιτητικό έργο εκτός Παρισιού, οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων Corinne Sachot και Gabriel Kowalski φαίνεται πως δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. «Είχαμε μια καλή αίσθηση γι' αυτούς», λέει η Sachot αναφερόμενος στους πελάτες του. «Είναι αρκετά αυθόρμητοι και ενθουσιώδεις. Έτσι, επισκεφτήκαμε το σπίτι τους, το οποίο χτίστηκε το 1968».

Η κατοικία βρίσκεται σε έναν γοητευτικό, δεντρόφυτο ιδιωτικό δρόμο στο Neuilly-sur-Seine, το προάστιο του Παρισιού γνωστό για το πράσινο, την ηρεμία και την διακριτική πολυτέλειά του. Το σπίτι είχε αναμφισβήτητα καλή πρώτη ύλη, ωστόσο χρειαζόταν μια σοβαρή συνολική αναβάθμιση. «Οι νέοι ιδιοκτήτες ήταν χαρούμενοι με την κατασκευή ενός οικογενειακού σπιτιού και τη διεύρυνση της αρχικής δομή του», σημειώνει η Sachot. «Αυτό σήμαινε την προσθήκη δύο χώρων και μιας εσωτερικής πισίνας. Πρόκειται για ένα νεαρό ζευγάρι με μικρά παιδιά που επιθυμούσε να δημιουργήσει μια κατοικία για να ψυχαγωγείται με την οικογένεια και τους φίλους του.»

5-35AzL.jpg

Το τεράστιο έργο, που ξεκίνησε το 2017, προοριζόταν να καλύψει τις ανάγκες κάθε μέλους της οικογένειας. Το τελικό αποτέλεσμα περιλαμβάνει ένα art studio, ένα γραφείο και μια αξιολάτρευτη αίθουσα για παιχνίδι για δύο κορίτσια, τα οποία είναι και τα δύο κάτω των 5 ετών.

Μέχρι να δημιουργηθεί αυτό, οι interior designers δεν είχαν δουλέψει ποτέ μαζί σε ένα τόσο σημαντικό έργο -αν και μοιράζονται το γραφείο, ο καθένας έχει τις δικές του πρακτικές και πελάτες. Σύμφωνα με τον Kowalski, «Η πρόκληση ήταν να βρεθεί μια ισορροπία και ένα [συνεχές] νήμα μεταξύ μας για 7.500 τετραγωνικά πόδια, έτσι ώστε να μην βγει κάτι που θυμίζει απλά μια συσσώρευση ιδεών. Έπρεπε να εργαστούμε ως ομάδα για να ενσωματώσουμε τις επιθυμίες του πελάτη και να βρούμε αυτή την ισορροπία».

66.jpg

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι ένα τόσο μεγάλο σπίτι, πέντε ορόφων, θα μπορούσε να ξεπεράσει τα όρια σε δυσκολία του σχεδιασμού. Στην πραγματικότητα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο σε αυτήν την ήρεμη και ήσυχη κατοικία. «Το ενδιαφέρον αυτού του έργου ήταν η μεγάλη σεμνότητα και η διακριτικότητα που το διέπει», προσθέτει η Sachot. «Επίσης, οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούσαν να αποκτήσουν έπιπλα και αντικείμενα, τα οποία είναι απλά στη μόδα.». Ο Kowalski σημειώνει: «Σχεδιάσαμε μόνοι μας το 95% των επίπλων. Οι πελάτες μας συμμετείχαν σε κάθε βήμα».

Το τελικό αποτέλεσμα αναδεικνύει μια κατοικία που εκπέμπει μια απόλυτα zen αίσθηση και εντυπωσιάζει με τη διακριτική πολυτέλειά της. Μια ήσυχη παλέτα, nude αποχρώσεων σε συνδυασμό με διαφορετικές υφές προκαλεί άμεσο ενδιαφέρον στον επισκέπτη κι εκφράζει ένα μοντέρνο vibe. Όσο για την εύκολη πρόσβαση εσωτερικού-εξωτερικού χώρου, που κατέστη δυνατή χάρη στις συρόμενες πόρτες και τους γυάλινους τοίχους, οι designers τονίζουν, «Αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες της οικογένειας».

2-eyFTm.jpg

Σήμερα, οι ίδιοι είναι κάτι παραπάνω από ευτυχισμένοι και πλήρως εγκατεστημένοι στο νέο τους parisian house. Όσο για τους αρχιτέκτονες πίσω από αυτό το έργο εκείνοι όπως σημειώνουν προσπαθούν πάντα να κάνουν πραγματικότητα τα σπίτι-όνειρο του κάθε πελάτη. Αυτός μάλιστα υπήρξε και ένας νέος τρόπος συνεργασίας των δυο τους.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας! 

Πηγή: AD