fbpixel

Search icon
Search
Μια παραμυθένια κατοικία δίπλα στη θάλασσα που μάς κάνει να ονειρευόμαστε ξανά το καλοκαίρι
INTERIORS

Μια παραμυθένια κατοικία δίπλα στη θάλασσα που μάς κάνει να ονειρευόμαστε ξανά το καλοκαίρι

Βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Punta del Este και είναι σχεδιασμένη από τον Mario Connio


Στη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στην παραθαλάσσια περιοχή Punta del Este, οι κάτοικοι φαίνεται να είναι εξαιρετικά ευνοημένοι μιας και η θάλασσα βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά από τα σπίτια τους. Ένας πραγματικός παράδεισος, γεμάτος μπλε στοιχεία και τροπικό κλίμα, μαγεύει κάθε επισκέπτη και του χαρίζει μια σειρά από αξέχαστες εμπειρίες, παρόλο που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο -όπως κι εδώ κι ένα χρόνο περίπου- ο τουρισμός που παρουσιάζεται είναι αρκετά μειωμένος λόγω των συνθηκών.

Κάπου εκεί, ανάμεσα στο καταγάλανο της θάλασσας και το tropical σκηνικό, βρίσκεται και η εξοχική κατοικία ενός ζευγαριού που η βάση του είναι San Francisco. Δέκα χρόνια πριν, βρέθηκαν εκεί με το πρώτο τους παιδί για διακοπές και ήταν αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά! Ο Tom και η Elena, μαγεμένοι από τα vibes που συνέθεταν το τοπίο και την ατμόσφαιρα που κυριαρχούσα, φλέρταραν με την ιδέα να αγοράσουν ένα σπίτι εκεί, στο οποίο θα περνούσαν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους. Έτσι κι έγινε!

2-nxIy8.jpg


Τρία χρόνια αργότερα και με το όνειρό τους να δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, κατάφεραν να αγοράσουν ένα ξεχωριστό διώροφο σπίτι, μια ανάσα από τα κύματα της θάλασσας, σε ένα σημείο όπου η ηρεμία και η γαλήνη έχουν τον πρώτο λόγο και ορίζουν το σκηνικό. Πρόκειται για ένα κτίσμα που κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1930 και από τότε είχε έχει κατοικηθεί από ελάχιστες οικογένειες, λόγω της υψηλής του τιμής και το πόσο μακριά βρίσκεται από την αστική ζωή. Ίσως, βέβαια, αυτό να είναι και το στοιχεία που κέρδισε περισσότερο την οικογένεια: η απόλυτη ηρεμία που επικρατούσε από πάντα.

Αποτελούμενο από ξεκάθαρες αναφορές στην παραθαλάσσια αρχιτεκτονική του παρελθόντος, το σπίτι είναι γεμάτο από το φως του ήλιο και αυτό οφείλεται στα πολλά γαλάζια παράθυρα που υπάρχουν στην πρόσοψή του. Οι εξωτερικοί χώροι και μόνο αρκούν για να μαγευτεί κανείς από το design του, μιας και το μπλε μπερδεύεται με τόσο παραμυθένιο τρόπο με τις πράσινες πινελιές από τα πανύψηλα δέντρα και τους ογκώδεις θάμνους, δημιουργώντας γωνίες για να υποδέχεται η οικογένεια τους φίλους της τα καλοκαίρια, κάτω από τη σκιά που χαρίζει η φύση.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, η παράδοση και η island αισθητική πρωταγωνιστούν. Απαλά χρώματα που γίνονται «ένα» με το βαθύ μπλε της θάλασσας, αέρινα υφάσματα και traditional αναφορές -όλα τόσο ανεπιτήδευτα τοποθετημένα από τον designer Mario Connio, που ανέλαβε να το διακοσμήσει. Κάθε χώρος αποτελεί τρανή απόδειξη πολυτέλειας σε ένα περιβάλλον που δε χρειάζεται να προσπαθήσει κανείς πολύ για να πετύχει ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα, εφόσον το location κάνει από μόνο του τη δουλειά του.

8-9sJzd.jpg


Ένα προς ένα τα στοιχεία, φαίνεται να «δένουν» τόσο μοναδικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας το απόλυτο summer σκηνικό που ο καθένας θα ζήλευε και θα ήθελε να χαθεί στον παλμό του έστω και για λίγο. Τόσο το ζευγάρι όσο και τα δύο παιδιά του, λατρεύουν να επισκέπτονται αυτό το μέρος για τις διακοπές τους κι επιδιώκουν να το κάνουν για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους επιτρέπεται από τις υποχρεώσεις τους, μιας και δεν είναι καθόλου εύκολο να αφήσεις πίσω του μια τέτοια όαση.

Ανατρέξτε στην gallery & take a tour από τους χώρους της φανταστικής αυτής κατοικίας!