fbpixel

Search icon
Search
Μια nature inspired κατοικία στην Kenya ξεχωρίζει για τη μοντέρνα αισθητική της
ESCAPE

Μια nature inspired κατοικία στην Kenya ξεχωρίζει για τη μοντέρνα αισθητική της

Φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή της Cynthia Tibbitts


Η Cynthia Tibbitts φιγουράρει στη λίστα με τα πιο διακεκριμένα ονόματα παγκοσμίως στον χώρο του interior design. Γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει έντονο το αποτύπωμά μας σε κάθε σημείο του σπιτιού μας και αυτό έχει να κάνει με την προσωπικότητα και τη διάθεσή μας.

Όσα σπίτι έχει αναλάβει να διαμορφώσει, αποδεικνύουν περίτρανα πόσο μεγάλα ταλέντο έχει στη δουλειά της και πως τελικά δικαιωματικά της αξίζουν όλες αυτές οι διακρίσεις. Έχοντας ταξιδέψει από χώρα σε χώρα, αυτό που έχει καταλάβει είναι πως ο κάθε πελάτες είναι ξεχωριστός απλά και μόνο επειδή κάθε φορά της ζητείται κάτι εντελώς διαφορετικά. Όσο τα χρόνια περνούν, βέβαια, οι ανάγκες διαμορφώνονται και τα γούστα επίσης.

Πριν μερικούς μήνες, ανέλαβε να διαμορφώσει μια οικογενειακή κατοικία Kenya, η οποία χρειαζόταν κάποιες αλλαγές, ώστε να προσαρμοστεί απόλυτα στο σήμερα και να θεωρηθεί μοντέρνα. Μέχρι τότε ήταν απλώς ένα ευρύχωρο σπίτι, χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα και up to date αισθητική. Πλέον, είναι το ακριβώς αντίθετο!

1-FdnNz.jpg


Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η designer ξεκίνησε να βγάζει το σχέδιο του σπιτιού έχοντας στο μυαλό της ότι έπρεπε να εξασφαλίσει ένα απόλυτα σύγχρονο περιβάλλον για την τετραμελή οικογένεια. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε, ενώ δόθηκε από την πλευρά της τεράστια βάση στη λεπτομέρεια -πάντα με γνώμονα την υψηλή αισθητική και ό,τι πιο ενημερωμένο στον χώρο του design.

Με ένα γρήγορο house tour, βλέπουμε πως όλοι οι χώροι είναι πραγματικά υπέροχα φωτισμένοι, ενώ όλα είναι τόσο προσεγμένα και σωστά τοποθετημένα, φανερώνοντας τις γνώσεις της διακοσμήτριας στο έπακρο. Οι earth τόνοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ έμφαση δίνεται χάρη στις διαχρονικές, λευκές προσθήκες, αλλά και χάρη σε μερικά bold χρώματα που χαρίζουν πιο έντονο και ultra modern χαρακτήρα. 

Με αφοσίωση στα απλά υλικά που έρχονται απευθείας από τη φύση, η interior designer οραματίστηκε ένα οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο θα εξέπεμπε χαρά και θα έδινε το έναυσμα στα μέλη της οικογένειας να σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον τους. Άλλωστε, αυτό ήταν που ζήτησαν εξ αρχής και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες -ένα σπίτι γεμάτο αισιοδοξία, που θα θεωρείται timeless και μοντέρνο όσα χρόνια κι αν περάσουν. Εμπιστεύτηκαν, λοιπόν, σχεδόν «τυφλά» το γούστο της Cynthia Tibbitts, μιας και βρέθηκαν στα ίδια σχεδιαστικά «σύμπαντα», νιώθοντας απόλυτη σιγουριά για το τελικό αποτέλεσμα και για το πόσο πολύ θα τους ικανοποιούσε.

2-QO3I3.jpg


Ένα mix από natural στοιχεία, με κομμάτια σύγχρονα που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση, αποτέλεσαν την αρχική ιδέα της Tibbitts, την οποία έκανε πράξη και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο και άκρως λειτουργικό. Οι επιφάνειες από ξύλο, στο μεταξύ, δένουν τόσο όμορφα με την υπόλοιπη διακόσμηση και τα υλικά κατασκευής. Μάλιστα, στο όλο φυσικό και τόσο μοντέρνο theme που επικρατεί, υπάρχουν οι απαραίτητες luxurious πινελιές, αναβαθμίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το decor και χαρίζοντας έναν ανεπιτήδευτα εντυπωσιακό και πολυτελή χαρακτήρα.

And at last, μερικές «εκρήξεις» χρωμάτων κάνουν την εμφάνισή τους και κάνουν ολόκληρη τη διαφορά. Συγκεκριμένα, το royal blue είναι το χρώμα που λειτούργησε φανταστικά, ενώ το ίδιο ισχύει και για το βαθύ κόκκινο και το έντονο κίτρινο.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: My Domaine