fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία που μας δείχνει πώς μπορεί να συνδυαστεί το κλασικό με το μοντέρνο design
INTERIORS

Μια κατοικία που μας δείχνει πώς μπορεί να συνδυαστεί το κλασικό με το μοντέρνο design

Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Side Angle Side


Το αρχιτεκτονικό team που συνθέτει το γραφείο Side Angle Side ξεχωρίζει στον χώρο του design για την υψηλή αισθητική που το διακρίνει και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα. Δίνοντας σύγχρονη «πνοή» σε κάθε σύγχρονη κατοικία, δημιουργούν έργα που αποτυπώνει τις σημερινές τάσεις στη διακόσμηση, καλύπτοντας επαρκώς όλες τις απαραίτητες ανάγκες της καθημερινότητας των ιδιοκτητών.

Στο πρόσφατο παρελθόν βρέθηκαν στο Texas και συγκεκριμένα στο East Austin. Εκεί, μια οικογενειακή κατοικία χρειαζόταν ένα ολοκληρωτικό makeover, με σκοπό να θεωρηθεί και πάλι ιδανική, ώστε να φιλοξενήσει τους ιδιοκτήτες της. Το σπίτι, πλέον, χαρακτηρίζεται για τη λειτουργικότητα και τον μοντέρνο χαρακτήρα του, χωρίς ωστόσο να στερείται την αίγλη του παρελθόντος.

Το πρώτο που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας δεν είναι άλλο πέρα από το exterior σκηνικό. Ένας ενιαίος χώρος γεμάτος πράσινο δημιουργεί το απόλυτο spot γι' αυτήν την εποχή, δίνονται μια νότα φρεσκάδας και γαλήνης στο αστικό σκηνικό. Έμπνευση αποτέλεσαν τα κτίρια από λιθοδομή του δυτικού Texas. Το μοντέρνο σπίτι είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα σύγχρονου μινιμαλισμού που έχει εμπλουτιστεί με πινελιές νεωτερισμού, αναβαθμίζοντας έτσι την τοπική αρχιτεκτονική.

00-WkC8R.jpg


Ο ιδιοκτήτης -φωτογράφος αρχιτεκτονικής-, Casey Dunn, επιθυμούσε αυτό ακριβώς που τελειοποίησε το δυναμικό του στούντιο Side Angle Side -στο οποίο δεσπόζει η έννοια της απλότητας. «Όταν ξεκινήσαμε, ο πελάτης μας δεν ήταν παντρεμένος και δεν είχε κατοικίδια ζώα. Ήταν απλά ένας τύπος που ήθελε ένα σπίτι, οπότε ο αρχικός σχεδιασμός του έργου αφορούσε λιγότερο τα δωμάτια και περισσότερο τον χαρακτήρα του σπιτιού. Ο Casey είχε στο μυαλό του την εικόνα ενός σπιτιού που είχε φωτογραφίσει στην αρχή της καριέρας του σε μια δασώδη περιοχή του Maine. Το σπίτι είχε ένα βασικό σχήμα – όπως θα το σχεδίαζε ένα παιδί –ένα κουτί με δίρριχτη στέγη. Το οποίο βρήκε τέλεια εφαρμογή στο τετράγωνο οικόπεδο», αναφέρουν οι αρχιτέκτονες του studio.

Εμβαθύνοντας στο indoor σκηνικό, αυτό που παρατηρούμε είναι το πόσο απίστευτα συνδυάζονται οι θερμές αποχρώσεις με πιο ψυχρούς τόνους, όπως είναι το λευκό και το γκρι. Παρόλα αυτά, το μπεζ και άλλα παρεμφερή, earthy χρώματα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιουργούν ένα ultra cozy περιβάλλον, μοντέρνο και άκρως family-friendly.

living161773.jpeg


Η αισθητική που διατηρείται μπερδεύεται με περασμένες δεκαετίες, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακό mixed σκηνικά που έχουμε θαυμάσει. Βλέπουμε πως η λιτότητα είναι αυτήν στην οποία βασίστηκαν οι αρχιτέκτονες, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που δε θα στερείται σε καμία περίπτωση τη λειτουργικότητα, αλλά και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα μέσα από το design.

Οι natural τόνοι και οι «καθαρές» γραμμές στα έπιπλα κυριαρχούν και ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό, τη στιγμή που η πρακτικότητα έχει αποτυπωθεί με πιθανό τρόπο, από γωνιά σε γωνιά. Σε όλα τα δωμάτια επικρατεί αρμονία, ενώ δεν υπάρχει καμία υπερβολή ως προς τη διακόσμηση, τίποτα το περιττό. Ποτέ ξανά ο μινιμαλισμός δεν έχει αποτυπωθεί με τόσο σύγχρονο τρόπο, με αποτέλεσμα να μη χορταίνουμε να παρατηρούμε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια του σπιτιού.

vanitycloset161932.jpeg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!