fbpixel

Search icon
Search
Marble Lovers: Πολύτιμα tips για να δείχνει το σπίτι μεγαλύτερο με την προσθήκη μαρμάρου
MAGAZINE

Marble Lovers: Πολύτιμα tips για να δείχνει το σπίτι μεγαλύτερο με την προσθήκη μαρμάρου

Η Ελένη και ο Γιάννης Μανώλογλου, της εταιρίας Μάρμαρα-Γρανίτες Μανώλογλου, μάς αποκαλύπτουν τις πολύτιμες συμβουλές τους


Η οικογενειακή επιχείρηση με την 40ετή πορεία στον χώρο, με τη δραστηριότητα των δύο αδελφών, Ελένης και Γιάννη Μανώλογλου, ακολουθεί μια δυναμική, ανοδική διαδρομή, με βασική φιλοσοφία την ικανοποίηση των απαιτήσεων κάθε πελάτη και των αναγκών της αγοράς. Η Ελένη είναι απόφοιτη του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. κι έχει την εποπτεία του Τμήματος Marketing, ενώ ο Γιάννης, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης και MSc in Management IHU, είναι επικεφαλής του Τμήματος Πρώτων Υλών.

Τι θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει άμεσα να ανανεώσει το σπίτι του; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει και σε ποια υλικά να εστιάσει; 

Η ανακαίνιση του σπιτιού αποτελεί προσωπική υπόθεση και, συχνά, η ανανέωση μπορεί να επιτυγχάνεται με μικρές, σημειακές κινήσεις. Εμείς προτείνουμε πάντα να εξετάζεται η επιλογή της επένδυσης του πάγκου της κουζίνας με πολύχρωμους γρανίτες ή/και μάρμαρα. Ο καμβάς των υλικών είναι μεγάλος. Αυτή η πρακτική έχει πολύ καλό αντίκρισμα σε ενιαία περιβάλλοντα-σαλοκουζίνες, όπου με μια τέτοια αλλαγή αποκτούν ένα έντονο ανθεκτικό και αξιακό σημείο.

manologlou.jpg

Δώστε μας ακόμη κάποια παραδείγματα χώρων που μπορούν να αναβαθμιστούν με μικρές κι έξυπνες κινήσεις.

Όπως στην κουζίνα, με την ίδια λογική μπορούμε να επεκταθούμε στο μπάνιο, με δαπεδοστρώσεις, ορθοεπενδύσεις και πάγκους. Σημαντικό, επίσης, είναι να εξετάσουμε την επίδραση του φυσικού υλικού όταν πρόκειται για βεράντα ή μπαλκόνι. Σε περιπτώσεις όπου έχουμε κήπο, ύστερα από το τέλος της βεράντας, επενδύουμε σε υλικά γήινων αποχρώσεων. Αν το μπαλκόνι μας είναι ηλιόλουστο για τις περισσότερες ώρες της ημέρας, επιλέγουμε ένα από τα ελληνικά λευκά μάρμαρα, που διαπρέπουν παγκοσμίως. Ο λόγος είναι η αντανάκλαση του ήλιου και οι δροσερές επιφάνειες.

Όλοι αποσκοπούν σε χώρους που είναι ευέλικτοι και μεταμορφώνονται εύκολα. Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; 

Βασικό στοιχείο εδώ είναι η «μεταμόρφωση». Ένα μαρμάρινο δάπεδο που έχει περαστεί πριν από χρόνια, μπορεί μ’ ένα εκ νέου γυάλισμα να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Το υλικό αυτό αποκτά τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες όσες και οι δυνατότητες επεξεργασίας του. Οπότε, μπορούμε να κινηθούμε από ένα άριστα γυαλισμένο μέχρι ένα απολύτως feel by hand φυσικό υλικό, όπου κάθε «φλέβα» και αλλαγή κατεύθυνσης των νερών του γίνεται αντιληπτή.

Δώστε μας μερικά tips, ώστε ακολουθώντας τα ο χώρος μας να δείχνει μεγαλύτερος. 

Καταρχήν, χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμα δάπεδα και λευκές αποχρώσεις στα μάρμαρα, που δίνουν προοπτική. Επίσης, επενδύστε έναν από τους τοίχους με μάρμαρο διαφορετικού χρωματισμού από αυτόν του υπόλοιπου σπιτιού, για να δημιουργήσετε δυναμική αλλαγή στην πορεία της τοιχοποιίας. Τέλος, ειδικές κατασκευές, όπως μαρμάρινοι χειροποίητοι κύβοι, μπορούν να εξυπηρετήσουν ως τραπεζάκια καθιστικού, αλλά και αποθηκευτικοί χώροι. Κι επειδή ο καμβάς των υλικών μας είναι μεγάλος, δημιουργήστε τον δικό σας πίνακα για το σαλόνι με λεπτόπαχα τεμάχια μαρμάρου από την ίδια πλάκα, στην επεξεργασία επιφάνειας της αρεσκείας σας, και αναρτήστε τον ως τη δική σας μορφή φυσικής τέχνης.

manologlou2.jpg
Ελένη και Γιάννης Μανώλογλου

About

Η εταιρία Μάρμαρα-Γρανίτες Μανώλογλου ιδρύθηκε το 1982 και από τότε μέχρι σήμερα έχει συνεχή και δυναμική παρουσία -στην εσωτερική κι εξωτερική αγορά- στον κατασκευαστικό τομέα. Ξεκίνησε με έδρα το πρώτο της εργοστάσιο στην Ευκαρπία, και το 2000 επεκτάθηκε δημιουργώντας ένα δεύτερο, μεγαλύτερης παραγωγικής δυνατότητας, στο Καβαλάρι του δήμου Λαγκαδά. Από τον Αύγουστο του 2007, μάλιστα, λειτουργεί την “Galleria di Marmi”, την έκθεση προϊόντων της στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στη Μαρίνου Αντύπα 71, στην Πυλαία.

Info: Μανώλογλου Κεντρικές Εγκαταστάσεις: Καβαλάρι, Θεσσαλονίκη, τηλ. 23940 20410, info@greek-marbles.com, Υποκατάστημα: Μαρίνου Αντύπα 71, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 473721, www.manologlou-marbles.gr, www.greek-marbles.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021