fbpixel

Search icon
Search
Hot girl walk: Γι' αυτό το περπάτημα είναι ο απόλυτος σύμμαχος για ένα καλλίγραμμο κορμί
WELLNESS

Hot girl walk: Γι' αυτό το περπάτημα είναι ο απόλυτος σύμμαχος για ένα καλλίγραμμο κορμί

Μεταμορφώστε το σώμα σας με πολύ απλές κινήσεις


Αν υπάρχει ένα είδος άσκησης, το οποίο συστήνουν ανεπιφύλακτα οι ειδικοί, αυτό είναι αναμφίβολα το περπάτημα. Τα -απίστευτα πολλά- benefits του είναι γνωστά πλέον και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι το εντάσσουν στην καθημερινότητά τους και προσπαθούν να τηρούν ένα σταθερό πρόγραμμα όσο γίνεται περισσότερο. Ένα break μετά τη δουλειά, ένας βραδινός περίπατος ή ακόμη και ένας super-early morning walk, μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά και πραγματικά, η διαφορά να είναι εμφανής μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τα οφέλη του και μαζί και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το summer-body που τόσο ονειρεύεστε, πιο εύκολα από ποτέ.

Αναλάβετε δράση!

The benefits

shutterstock-2068079351.jpg

Ξεκινώντας από τα βασικά, είναι δεδομένο πως δεν αγαπούν όλοι οι άνθρωποι τη γυμναστική. Δεν ανήκουν άπαντες στην κατηγορία των gym-lovers και σίγουρα, δεν μπορούν να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητά τους, προσθέτοντας σε αυτήν extra ώρες εκγύμνασης μετά από μία άκρως απαιτητική ημέρα στη δουλειά με πολλά, διαφορετικά tasks. Αυτό -ωστόσο- δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλες λύσεις και το περπάτημα είναι -ίσως- η κορυφαία. Ή τουλάχιστον είναι αυτό που συστήνουν σε κάθε ευκαιρία οι ειδικοί, καθώς -μεταξύ άλλων- βοηθά στην ενδυνάμωση των ποδιών, αλλά και στην τόνωση και τη σύσφιξη των μυών και γενικότερα, αυξάνει τη μυϊκή μάζα και βοηθάει στην πρόληψη της κυτταρίτιδας, ενώ -φυσικά- πολλά είναι τα οφέλη του και για την ψυχολογία και την ευεξία μας.

Έχοντας μπει πια κι επίσημα στην spring-season, όλοι λίγο ή πολύ έχουμε ξεκινήσει ήδη να σκεφτόμαστε το καλοκαίρι και το πώς θα αποκτήσουμε το σώμα που τόσο πολύ θέλουμε, προκειμένου να φορέσουμε το αγαπημένο μας bikini και να αισθανόμαστε πιο όμορφα από ποτέ μέσα σε αυτό. Δεν είναι μία τοξική σκέψη, αλλά ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με απλά και μεθοδικά βήματα και το περπάτημα είναι σίγουρα ο απόλυτος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια. Συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην απώλεια βάρους, ενώ την ίδια στιγμή, μας βοηθά να αποβάλλουμε το έντονο άγχος και το stress, παίζει μεγάλο ρόλο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και απομακρύνει τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων. Το πιο σπουδαίο -ωστόσο- από όλα, είναι ότι πρόκειται για την πιο απλή μορφή άσκησης, που δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και καλή διάθεση, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, εφόσον γίνεται συστηματικά.

The right way

shutterstock-655810255.jpg

Αφού είναι ξεκάθαρο πλέον πως πρόκειται για τη Νο1 άσκηση για κάθε ηλικία και για κάθε επίπεδο αρχάριο ή προχωρημένο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε και το πώς το περπάτημα μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικό και να αλλάξει πραγματικά την εικόνα του σώματός μας, προκειμένου να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο εύκολα και απλά.

Ο χρόνος 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σημαντικό και σχεδόν απαραίτητο ο συνολικός χρόνος μέσα σε μία εβδομάδα να είναι φτάνει συνολικά τα 150 λεπτά. Από εκεί και πέρα, στο περπάτημα με γρήγορο βηματισμό γίνεται καύση περισσότερων θερμίδων, σε σχέση με το joking κι αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι ο βηματισμός σας να είναι έντονος, αλλά να μη γίνεται joking. Σε δεύτερη φάση, προσπαθήστε να προσθέσετε στις διαδρομές σας κάποιες ανηφόρες, καθώς έτσι η καύση θερμίδων αυξάνεται μέχρι και 50%, αλλά συγχρόνως δουλεύουν καλύτερα και γυμνάζονται οι γλουτοί και τα πόδια.

Ένταση

Το έντονο περπάτημα είναι απαραίτητο για να πετύχετε το 60 - 70% του μέγιστου καρδιακού σας ρυθμού και σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να σας βοηθήσει κάποιο app ή ένα όργανο παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού, προκειμένου να είστε σίγουροι πως έχετε φτάσει στην επιθυμητή μέτρια ένταση για να κάψετε το επιθυμητό λίπος. Μπορείτε ακόμη και να μοιράσετε το χρόνο του περπατήματός σας σε περιόδους των 10 λεπτών ή και λίγο περισσότερο, ωστόσο, είναι δεδομένο πως το όφελος για την καύση λίπους θα είναι πολύ μεγαλύτερο όταν περπατάτε με γρήγορο ρυθμό για περισσότερο από 30 λεπτά συνεχόμενα.

Συνέπεια

Μην αντιμετωπίζετε το περπάτημα σαν μία ακόμη άσκηση ή μία "υποχρέωση" που έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη άκρως απαιτητική ημέρα. Σκεφτείτε πως εντάσσετε στο πρόγραμμά σας μία ώρα αποκλειστικά για εσάς, για να αποφορτιστείτε από όλους κι από όλα και να κάνετε ένα break, μένοντας μακριά από άλλους πειρασμούς που θα σας κρατήσουν μακριά από τον μεγάλο σας στόχο. Η συνέπεια είναι το κλειδί σε αυτή τη φάση και αν θέλετε να δείτε πράγματι αποτελέσματα τόσο στην εξωτερική εμφάνιση, όσο και στην διάθεσή σας, τότε πρέπει να δείξετε υπομονή και επιμονή και να μην χαλάτε το σταθερό πρόγραμμα που έχετε δημιουργήσει.

Σωστή στάση του σώματος

Last but not least, είναι εξίσου σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή ακόμη και στην στάση του σώματός σας την ώρα που περπατάτε. Προσπαθήστε να διατηρείτε τους κοιλιακούς σας ελαφρώς σφιγμένους, τραβώντας τους απαλά προς τα πάνω και προς τα μέσα, την ώρα που το μπροστινό μέρος από το γόνατό σας θα πρέπει να έχει ελαφριά κάμψη και η φτέρνα να ακουμπά πρώτη στο έδαφος, μεταφέροντας το βάρος πρώτα στη μέση και μετά στη μύτη του. 

Keep moving!