fbpixel

Search icon
Search
Επιλέξτε το σωστό jean ανάλογα με το ύψος σας
STYLING TIPS

Επιλέξτε το σωστό jean ανάλογα με το ύψος σας

Βρείτε το σωστό μήκος για κομψές εμφανίσεις και αψεγάδιαστη σιλουέτα


Δε θα ήταν υπέροχο αν κάθε τζιν παντελόνι που δοκιμάζατε και που αγοράζατε είχε το τέλειο μήκος; Δυστυχώς όμως όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε κι εσείς από την εμπειρία σας αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί. Τα περισσότερα γυναικεία τζιν κυκλοφορούν σε ένα συγκεκριμένο μήκος, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να μη σας ταιριάξουν, ανεξαρτήτως του ύψους σας, ειδικά εάν προσθέσουμε στην εξίσωση και τα διαφορετικά παπούτσια με τα οποία θα τα συνδυάσετε. Επομένως, πρέπει να έχετε αρκετά πράγματα στο μυαλό σας τόσο όταν ψωνίζετε denim παντελόνια όσο και όταν επισκέπτεστε τη μοδίστρα σας για να τα φέρετε στα μέτρα σας. Διότι το σωστό μήκος, το γνωστό ως inseam height, δεν έχει να κάνει με το εάν θα πατάτε το παντελόνι σας και θα το φθείρετε πιο γρήγορα αλλά με τη γενικότερη εικόνα της σιλουέτα σας. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο σημείο του τζιν και οποιουδήποτε παντελονιού ξεκινάει από το τελείωμα του καβάλου μέχρι το τελείωμα από το μπατζάκι και όχι από το ύψος της μέσης.

Γι' αυτό λοιπόν κι εμείς σας παρουσιάζουμε παρακάτω έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για το ποια τζιν κολακεύουν τις ψηλότερες γυναίκες και ποια τις πιο μικροκαμωμένες αλλά και όλες τις απαραίτητες συμβουλές σχετικά με την επιδιόρθωσή τους. Διότι όλες αξίζετε ένα τζιν άριστης εφαρμογής κομμένο και ραμμένο για το δικό σας σώμα ώστε να σας γεμίζει αυτοπεποίθηση και αέρα.

Shorter Women

Αποφύγετε:

  • Τα baggy και τα boxy cut jeans
  • Τα πολύ μακριά μπατζάκια -όσο στη μόδα και αν είναι πρέπει να θυμάστε ότι τα ρούχα πρέπει να τα φοράτε και όχι να σας φοράνε
  • Τα μήκη που είναι λιγότερα από 21 ίντσες

Προτιμήστε:

  • Slim fitting και straight leg jeans
  • Μακριές καμπάνες
  • Cropped και ankle length styles
  • Τελειώματα με ξέφτια, τα λεγόμενα raw hems

Οι γυναίκες με χαμηλότερο ύψος από τον μέσο όσο, δηλαδή κάτω από 1,57, αποφύγετε πολύ φαρδιά και φουσκωτά τύπου baggy παντελόνια. Οι καμπάνες είναι αποδεκτές μόνο εφόσον συνδυαστούν με ψηλά τακούνια ή πλατφόρμες και τα μπατζάκια του τζιν καλύπτουν τελείως τα παπούτσια σας. Και αυτό γιατί έτσι δημιουργείται η οπτική ψευδαίσθηση μιας ψηλότερης και λεπτότερης σιλουέτας. Τα τζιν παντελόνια με τα ίσια ή τα εφαρμοστά μπατζάκια αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις petite κυρίες, ανεξαρτήτως από το εάν είναι cropped, εάν φτάνουν στον αστράγαλο και εάν έχουν κανονικό μήκος. Συνιστούμε ένα inseam/μήκος τουλάχιστον 53 εκατοστών. 

Αποφύγετε τα τζιν που είναι πάρα πολύ μακριά, διότι δημιουργούν ζάρες –καθώς το ύφασμα περισσεύει- παρουσιάζοντας μία τσαπατσούλικη εικόνα σας. Ο σωστός ποδόγυρος στα τζιν είναι ζωτικής σημασίας για τις μικροκαμωμένες. Τα ξεφτισμένα και ανομοιόμορφα μπατζάκια φαίνονται εξίσου εξαιρετικά αρκεί πάντα να έχετε στο νου σας ότι το σωστό μήκος είναι το κλειδί. Πάντα μπορείτε να γυρίσετε και σε ρεβέρ το μπατζάκι, ώστε να το φέρετε στο σωστό μήκος μιας και το συγκεκριμένο στιλ είναι πολύ στη μόδα.

jeans-for-your-height-4.jpg

Taller Women

Αποφύγετε:

  • Τα κοντά μήκη/inseams

Προτιμήστε:

  • Ψηλόμεσα jeans
  • Όσο πιο μακρύ μήκος γίνεται

Για τις πιο ψηλές γυναίκες, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα –τους ταιριάζουν σχεδόν τα πάντα. Τα ψηλόμεσα τζιν παντελόνια, είτε είναι στενά και μακριά είτε πιο χαλαρά και cropped, αποτελούν μία ιδανική επιλογή αφού αναδεικνύουν τα πόδια τους ακόμα περισσότερο. Το μήκος των jeans αποτελεί περισσότερα μια προσωπική προτίμηση της κάθε γυναίκας και φυσικά εξαρτάται και από τα παπούτσια τα οποία σκοπεύετε να φορέσετε. Ωστόσο, ένας κανόνας που πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας είναι να αναζητάτε όσο το δυνατόν πιο μακριά μήκη και αυτά να προτιμάτε. Τα πιο κοντά μήκη, όπως για παράδειγμα τα cropped flare, θα διακόψουν την κατακόρυφη ροή του denim, και τα πόδια σας δε φαίνονται τόσο ψηλά όσο είναι στην πραγματικότητα.

jeans-for-your-height-3.jpg