fbpixel

Search icon
Search
Ένα υπέροχο art nouveau διαμέρισμα στη Βαρκελώνη που αναβιώνει διατηρώντας την αύρα μιας άλλης εποχής
DESIGN NEWS

Ένα υπέροχο art nouveau διαμέρισμα στη Βαρκελώνη που αναβιώνει διατηρώντας την αύρα μιας άλλης εποχής

Με την υπογραφή της αρχιτεκτονικής ομάδας Estudio Vilablanch


Οι πελάτες αυτού του εκπληκτικού κι ευήλιου διαμερίσματος, ένα ζευγάρι Αμερικανών με έναν γιο στο κολέγιο, είχαν μια σαφή ιδέα για το τι ήθελαν για το δεύτερο σπίτι τους στη Βαρκελώνη. Ένα ευάερο, φωτεινό, φιλόξενο διαμέρισμα με τη μοναδική γοητεία ενός σπιτιού που φέρνει πίσω την ουσία του παρελθόντος. Περιηγηθείτε στους χώρους του παρακάτω και απολαύστε την κομψή διακόσμησή του για να εμπνευστείτε και να μεταφέρετε τέτοιου είδους πινελιές και στον δικό σας χώρο. Είναι μοναδικό!

proyecto-interiorismo-vivienda-piso-modernista-hidraulicos-eixample-barcelona-01.jpg

Η κατεύθυνση που ανατέθηκε στο αρχιτεκτονικό και interior design studio Estudio vilablanch ήταν πολύ συγκεκριμένη: Η πλήρης ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 140 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Eixample της Βαρκελώνης, το οποίο θα αποκαθιστούσε την ήδη υπάρχουσα κομψότητα του ακινήτου, ενώ παράλληλα θα έφερνε και μια αίσθηση ευρυχωρίας. Το αποτέλεσμα πάντως αυτό είναι εμφανές, αφού σε κάθε δωμάτιο υπάρχει άπλετος χώρος και μινιμαλιστική προσέγγιση στη διακόσμηση. Μάλιστα, οι αποχρώσεις του λευκού και του beige που χρησιμοποιήθηκαν συμβάλλουν σημαντικά σε αυτή τη δημιουργία άνεσης στο σπίτι. 

Για να ανταποκριθεί στην πρόκληση, το Estudio vilablanch πραγματοποίησε ένα πλήρες έργο ανακαίνισης κι εσωτερικής διακόσμησης που επικεντρώθηκε στην εξερεύνηση του μεγαλύτερου μέρους του κάθε χώρου και στη διατήρηση όλων των αρχικών στοιχείων που είχαν ιδιαίτερη ιστορική αξία. Αυτές είναι μερικές από τις προσπάθειες που επιδιώχθηκαν: Η ανάκτηση των αρχικών ορόφων. Αυτό συνεπαγόταν μια λεπτομερή και ιδιαίτερα χρονοβόρα προσπάθεια, δεδομένου ότι τα όμορφα δάπεδα Nolla και encaustic πλακιδίων εμφανίστηκαν και αναδείχθηκαν περισσότερο όταν αφαιρέθηκε το υπάρχον ξύλινο δάπεδο. 

Επίσης, έγινε αποκατάσταση όλων των οροφών, των θυρών και των παραθύρων, αλλά και αντικατάσταση των υφιστάμενων πλαισίων αλουμινίου με ξύλινα πλαίσια. Ακόμη, οι χώροι ανοίχτηκαν για να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση μεταξύ των διαφορετικών δωματίων. Συγκεκριμένα, διευρύνθηκε η κουζίνα και η τραπεζαρία, καθώς και το σαλόνι και το κυρίως υπνοδωμάτιο. Αυτό επέτρεψε στην ομάδα να μειώσει τα τετραγωνικά μέτρα στον διάδρομο, δίνοντας έτσι σε όλο το σπίτι μεγαλύτερο χώρο. 

proyecto-interiorismo-vivienda-piso-modernista-hidraulicos-eixample-barcelona-09-BFBNe.jpg

Για τα έπιπλα, οι επιλογές έγιναν ανάμεσα σε κορυφαίες εταιρίες σύγχρονου σχεδιασμού, όπως τα εξής: Ένας δερμάτινος καναπές Maralunga από Cassina, Louis Vuitton ξαπλώστρες στον προαύλιο χώρο, ένας λαμπτήρας Projecteur 365 που σχεδιάστηκε από τον Le Corbusier, Vanity Fair πολυθρόνες από Poltrona Frau κι ένα κομμάτι Nuage 526 που σχεδίασε ο Charlotte Perriand για το brand Cassina. Όλα τα έπιπλα αγοράστηκαν από την MINIM και την Cassina Barcelona. Από την άλλη, οι επιλογές που έγιναν για την κουζίνα ήταν από bulthaup, μια γερμανική μάρκα που θεωρείται σήμερα ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της δημιουργίας premium κουζινών. Σε κάθε περίπτωση, τα αντικείμενα και τα έπιπλα που προτιμήθηκαν κινούνται στους ίδιους γήινους τόνους με το χρώμα των τοίχων και του δαπέδου πετυχαίνοντας μια τέλεια χρωματική αρμονία. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού στη gallery