fbpixel

Search icon
Search
Ένα γοητευτικό μπουκέτο αντιπαραθέσεων στο διαμέρισμα της interior designer, Ester Bruzkus, στο Βερολίνο
INTERIORS

Ένα γοητευτικό μπουκέτο αντιπαραθέσεων στο διαμέρισμα της interior designer, Ester Bruzkus, στο Βερολίνο

Περιηγηθείτε στους καταπληκτικούς χώρους του


Όταν προέκυψε η ευκαιρία για την αρχιτέκτονα Ester Bruzkus μ' έδρα το Βερολίνο να μετακομίσει από τον δεύτερο στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας της στο Prenzlauerberg, μια γοητευτική γειτονιά μποέμ με χίπστερ αύρα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός να ανασχεδιάσει τον χώρο διαβίωσής της εμπλουτίζοντάς τον με φρέσκες ιδέες, συνδυάζοντας και την πανοραμική θέα του Βερολίνου. 

Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιότυπο διαμέρισμα που συγκεντρώνει όλες τις ιδιότητες της αρχιτεκτονικής και του interior design της Ester Bruzkus: λειτουργικός σχεδιασμός, παιχνιδιάρικες αντιπαραθέσεις υλικών και χρωμάτων, έπιπλα κατά παραγγελία κι εξαιρετικά φιλοτεχνημένες λεπτομέρειες.

s9-esters-apartment-2-0-berlin-germany-ester-bruzkus-architekten-yatzer.jpg
Ester Bruzkus


Βρίσκεται στην πρώτη πολυκατοικία που κατασκευάστηκε μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου στο Prenzlauerberg και το ακίνητο στην αρχική του κατάσταση ήταν μια σοφίτα ενιαίας διαρρύθμισης που εκτείνεται μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής πρόσοψης του κτιρίου με τζάμια και στενές βεράντες και στις δύο πλευρές. 

Η Ester άλλαξε ριζικά αυτήν τη διάταξη εισάγοντας μια σειρά από γεωμετρικούς όγκους που χωρίζουν το διαμέρισμα σε ξεχωριστές αλλά συνδεδεμένες περιοχές και επεκτείνοντας τις στενές υπερυψωμένες πλατφόρμες, οι οποίες εκτείνονται κατά μήκος των παραθύρων από τοίχο σε τοίχο, στο εσωτερικό.

s4-esters-apartment-2-0-berlin-germany-ester-bruzkus-architekten-yatzer.jpg


Μια κεντρική δομή ντυμένη από ανοιχτόχρωμη βελανιδιά κρύβει τους ιδιωτικούς χώρους, χωρίς να διακόπτει τα παράθυρα από τοίχο σε τοίχο κι έχει διαμορφώσει τον ενιαίο χώρο του καθιστικού με την τραπεζαρία σε σχήμα L. Στο πλάι της τραπεζαρίας, μια μικρή κουζίνα έχει ενσωματωθεί στη δομή από ξύλο βελανιδιάς, με πάγκο εργασίας terrazzo και ροζ ντουλάπια που συμπληρώνουν με χάρη τη διπλανή custom made πράσινη τραπεζαρία, της οποίας οι απαλές καμπύλες έρχονται σε αντιπαράθεση με το ευθύγραμμο ντουλάπι. 

Οι πράσινες και ροζ αποχρώσεις στην τραπεζαρία συνεχίζουν και στο σαλόνι, η πρώτη στο χρώμα ενός τμήματος τοίχου και η δεύτερη από τον πολυτελή ειδικά σχεδιασμένο καναπέ σε τρεις αποχρώσεις του ροζ. Η παλέτα στα χρώματα της καραμέλας αντιπαρατίθεται παιχνιδιάρικα από το δροσερό τσιμεντένιο δάπεδο και την οροφή, ενώ η απαλή υφή του χαλιού Berber έρχεται σε αντίθεση με το αστραφτερό μάρμαρο των μοντερνιστικών τραπεζιών σαλονιού. 

f5-esters-apartment-2-0-berlin-germany-ester-bruzkus-architekten-yatzer.jpg


Είναι όλα μέρος του ιδιότροπου σχεδιασμού των αντιθέσεων της Ester - με άφθονες καμπύλες σε συνδυασμό με ίσιες, τραχιές και λείες επιφάνειες, κοινά και χλιδάτα στοιχεία, πολύχρωμες και neutral λεπτομέρειες, που προσφέρουν μια αίσθηση θαυμασμού.

Αυτή η αίσθηση της αρμονίας υποστηρίζεται επιπλέον από μια σειρά από θαυμάσιες εκπλήξεις! Ένας τοίχος από ξύλινα πηχάκια βαμμένα σε γκρι απόχρωση κρύβει μια έντονα βαμμένη μπλε ντουλάπα, ο όγκος μ' επένδυση από βελανιδιά περιέχει μια κυβιστική μπανιέρα από ανοιχτό γκρι μάρμαρο terrazzo, δίπλα στην οποία βρίσκεται ένα μπλοκ νιπτήρα από μάρμαρο Carrara κάτω από μια ταπετσαρία βασισμένη στο The Great Wave του Hokusai έξω από την Καναγκάουα. 

s5-esters-apartment-2-0-berlin-germany-ester-bruzkus-architekten-yatzer.jpg


H μεγαλύτερη έκπληξη όμως περιμένει τους επισκέπτες έξω, όπου μια εξωτερική σκάλα οδηγεί σ' ένα ιδιωτικό roof garden που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα τοπίου Anja Knoth, προσφέροντας εκπληκτική θέα σε ολόκληρο το Βερολίνο. Σχεδιασμένο ως μια σειρά από πλατφόρμες και διακοσμημένο με ανατολίτικες αναφορές, το στολισμένο outdoor αντανακλά τόσο τη μορφολογία και την πολύχρωμη αύρα του διαμερίσματος, όσο και το μοναδικό και πολυδιάστατο στιλ της Ester.​

f7-esters-apartment-2-0-berlin-germany-ester-bruzkus-architekten-yatzer-oMAxP.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Info & photos: Yatzer, Jens Bösenberg