fbpixel

Search icon
Search
Ένα fashionable διαμέρισμα στο Brooklyn όπου τα funky χρώματα πρωταγωνιστούν
INTERIORS

Ένα fashionable διαμέρισμα στο Brooklyn όπου τα funky χρώματα πρωταγωνιστούν

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή του Darren Jett


Ο Darren Jett αποδεικνύει περίτρανα πως η νέα γενιά των interior designers μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να σκιαγραφήσουν ένα λαμπρό μέλλον στην αρχιτεκτονική. Ο ίδιος, παρόλο που μετρά λίγα χρόνια πορεία στον χώρο της διακόσμησης, έχει καταφέρει να υπογράψει αρχιτεκτονικά μερικές από τις πιο ονειρικές κατοικίες, τις οποίες αξίζει κανείς να εξερευνήσει και να αντλήσει έμπνευση από το design τους.

Μια ματιά στη δουλειά του μάς πείθει για το πόσο πολύ λατρεύει αυτό με το οποίο ασχολείται. Σε γενικές γραμμές, αυτό που του αρέσει και συνήθως επιλέγει είναι να συνδυάζει διάφορα στιλ μεταξύ τους, πετυχαίνοντας το απόλυτο mix & match που πλέον ανήκει στις επικρατέστερες τάσεις. Δημιουργικός και ανήσυχος, αγαπά την εξέλιξη μέσω της δουλειάς του και αυτό γίνεται εμφανές σε κάθε σπίτι που αναλαμβάνει να διαμορφώσει.

Πρόσφατα, βρέθηκε στο Brooklyn, όπου μια στενή του φίλη θέλησε να φτιάξει εκ νέου το διαμέρισμα που κληρονόμησε πριν από μερικά χρόνια. Πρόκειται για μια σχετικά μικρή κατοικία -φωτεινή κι ευρύχωρη ωστόσο. Η δουλειά του Darren ήταν πολύτιμη και το αποτέλεσμα δικαίωση απόλυτα τη νεαρή γυναίκα!

1-r5i6O.jpg


Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του '50 και αυτό γίνεται ολοκάθαρο σε κάθε σημείο. Ωστόσο, τόσο ο designer όσο και η ιδιοκτήτρια, ήθελαν να διατηρήσουν αυτήν την τόσο γοητευτική vintage αίσθηση, η οποία προσαρμόζεται απόλυτα στο παρόν και σίγουρα στο μέλλον. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε βάση στην ήδη υπάρχουσα διαρρύθμιση και προστέθηκαν μοντέρνες πινελιές που αναβάθμισαν θεαματικά όλους τους χώρους.

Με λίγα έπιπλα και λιτές γραμμές στα extra διακοσμητικά στοιχεία, συνέθεσαν το σκηνικό που αποτελεί ένα πραγματικό όνειρο! Η λιτότητα και η άνεση πρωταγωνιστούν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Βλέπουμε καθαρές, μινιμαλιστικές γραμμές στα έπιπλα, φωτεινοί χώροι που επιτρέπουν στον ήλιο να κάνει τη δουλειά του, art pieces από κάθε γωνιά του κόσμου, τα οποία έχουν να διηγηθούν την ιστορία από τα ταξίδια της ιδιοκτήτριας, καθώς και όμορφες pale αποχρώσεις που δείχνουν να παίρνουν «ζωή» μέσα σε ένα τόσο αρμονικό περιβάλλον.

2-5lVaB.jpg


Η βασική pastel απόχρωση, είναι το dusty pink σε μια πιο θερμή εκδοχή του, η οποία χαρίζει μια νότα φρεσκάδας στο όλο αποτέλεσμα και δίνει υπέροχη διάσταση στα σημείο όπου ο designer επέλεξε να το τοποθετήσει. Δένει μοναδικά μαζί με όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις και ειδικά με το timeless & classy λευκό. Όλοι οι χώροι του σπιτιού αποδεικνύουν πόσο μοναδικά μπορούν να συνδυαστούν οι διαφορετικοί τόνοι μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα το ψυχρό γκρι μαζί με το earth μπεζ και το φωτεινό κίτρινο. Το ίδιο ισχύει και για το bold μαύρο, με μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του καφέ, αλλά και με το πορφυρό κόκκινο σε ορισμένες λεπτομέρειες.

Οι vintage γραμμές στο design, λοιπόν, ισορροπούν με τον πιο φανταστικό τρόπο μαζί με τις σύγχρονες προσθήκες. Η λειτουργικότητα αποτελεί «κλειδί» όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ιδιοκτήτρια να απολαμβάνει στο έπακρο την καθημερινότητά της μέσα σε αυτό το μοναδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα, που ανταποκρίνεται απόλυτα στα γούστα της.

3-95Lyx.jpg
Θαυμάστε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: Architectural Digest

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά design news και όχι μόνο!