fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

camelia-restaurant.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τα νέα του Mandarin Oriental, Costa Navarino, το οποίο ταξιδεύει στο Παρίσι, μεταφέροντας την ελληνική γαστρονομία στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας μέσα από μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων. Από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, 2024, το εστιατόριο Oliviera του Mandarin Oriental, Costa Navarino ενώνει τις δυνάμεις του με το εστιατόριο Camélia του Mandarin Oriental, Paris, για ένα απαράμιλλο γευστικό take over με την ελληνική παράδοση στο επίκεντρο! 

navalny-1.jpg

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το βραβευμένο με Oscar, συνταρακτικό ντοκιμαντέρ Αλεξέι Ναβάλνι του καναδού δημιουργού Ντάνιελ Ρόερ. Και όλα αυτά, στον απόηχο του αιφνίδιου και γεμάτου ερωτηματικά θανάτου του πολιτικού κρατούμενου Ναβάλνι, ο οποίος διώχθηκε επανειλημμένα από το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν πριν αφήσει την τελευταία του πνοή σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αρκτική πρόσφατα.

den81-cs-18kt.jpg

Λάτρεψα τα tiny hoops earrings της Christina Soubli, τα οποία αποτελούν την απόλυτη τάση στα κοσμήματα της άνοιξης. Μικρά αλλά πολύ λαμπερά ολοκληρώνουν μοναδικά κάθε outfit μου from day to night.


Κωνσταντίνος Τανιάς

img-5248.jpg

Ξεχώρισα τη νέα συλλογή New Balance x Miu Miu, καθώς τα συγκεκριμένα sneakers συνδυάζουν τόσο ιδανικά την άνεση που προσφέρουν τα items του συγκεκριμένου sportswear brand με το high-design του εμβληματικού fashion house. Έχουν μπει ήδη στη wishlist μου!

img-5249.jpg

Άκουσα πως έρχεται μια από τις πιο πολυαναμενόμενες μουσικές συνεργασίες των τελευταίων ετών. Ο λόγος για τη Lady Gaga και την Beyoncé, που οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να κυκλοφορήσουν μαζί τραγούδι, 14 χρόνια μετά το αξεπέραστο "Telephone". Iconic!

605679.jpg

Ξεκίνησα να διαβάζω το «Κανόνα των 5 δευτερολέπτων» της Mel Robbins - ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που πρόσφατα ανακάλυψα και μπορώ να πω πως με έχει ενθουσιάσει, αλλά και βοηθήσει από τις πρώτες κιόλας σελίδες του. Λίγα λόγια από την περίληψη: «Σταμάτα να εύχεσαι. Ξεκίνα να πραγματοποιείς. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου, είχες γονείς, προπονητές, δασκάλους, φίλους και μέντορες που σε προέτρεπαν να αφήσεις τις δικαιολογίες και να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Τι θα έλεγες αν τελικά το μυστικό για να βρεις την αυτοπεποίθηση να απογειώσεις τη ζωή και την καριέρα σου βρίσκεται στο να ξέρεις πώς να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου;».


Χρύσα Σιμώνη

olive-green.webp
Acne Studios SS'24

Μία τάση που ξεχώρισα στα shows του Μήνα Μόδας στο Μιλάνο και στο Λονδίνο ως τώρα είναι αυτή του olive green. Μετά το καφέ, το butter yellow και το γκρι, είναι η σειρά του λαδί βρεθεί στο επίκεντρο. Μάλιστα μπορούμε να το καθιερώσουμε από τώρα καθώς το είδαμε και στις πασαρέλες των επιδείξεων μόδας της ερχόμενης, SS'24 σεζόν, όπου κατέκτησε μια σειρά από βασικά, αλλά και statement κομμάτια.

screenshot-2024-02-23-at-122142-pm.png

Διάβασα ένα άρθρο στο The Guardian σχετικά με τη δίκη τριών ανδρών που κατηγορούνται για συνωμοσία που αφορούσε την κατοχή των πρωτότυπων χειρόγραφων στίχων της μεγάλης επιτυχίας των Eagles, Hotel California. Όλο αυτό με έκανε να σκεφτώ την έννοια της αξίας κάποιων αντικειμένων που είναι στην κυριολεξία ανεκτίμητη – και ας είναι απλά κάποιοι στοίχοι πάνω σε ένα χαρτί.

screenshot-2024-02-23-at-122324-pm.png

Εντυπωσιάστηκα με την καινούρια συλλεκτική εκδοχή του κλασικού αρώματος Do Son, της Diptique. Σε συνεργασία με τη βιετναμέζικη βιοτεχνική μάρκα Hanoia, η νέα capsule σειρά αναδεικνύει ένα ταξίδι αισθήσεων εμπνευσμένο από τη γαλήνια ομορφιά του Do Son στο Βιετνάμ. Πρόκειται για μια επιλογή που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου, καθώς φορούσα το συγκεκριμένο άρωμα για πολλά χρόνια - οπότε την προτείνω ανεπιφύλακτα!


Αγάπη Γαβριηλίδου

2043796-charles-bukowski-quote-if-you-are-going-to-try-go-all-the-way-or.jpeg

Διάβασα πρόσφατα μία φράση του Charles Bukowski, που μπορώ να πω ότι έμεινε χαραγμένη στο μυαλό μου. “Αν η σκέψη μίας ζωής χωρίς αυτό σε τρομάζει κι αν βγαίνει από μέσα σου χωρίς προσπάθεια, τότε δοκίμασέ το κι ό,τι γίνει”, ήταν τα λόγια του. Μην προσπαθείς δηλαδή, αλλά αν είναι να το κάνεις, να τα δώσεις όλα και να φτάσεις ως το τέρμα. Η ζωή μας είναι γεμάτη ερωτηματικά, δεύτερες σκέψεις και “πρέπει”. Μήπως όμως πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξουμε μέσα μας και να εξετάσουμε το τι κάνουμε εμείς; Η αλλαγή δεν έρχεται από μόνη της, πρέπει να προσπαθήσει κανείς για να πάρει αυτό που θέλει και κυρίως, να ξεπεράσει τα όριά του.

opt-aboutcom-coeus-resources-content-migration-simply-recipes-uploads-2020-01-old-fashioned-cocktail-lead-5-1024x681-aa81a798a156453d80d1f7d41de893ff.jpeg

Γεύτηκα πριν από μερικές ημέρες ένα νέο -για μένα- cocktail και χωρίς υπερβολή, ήταν έρωτας με την πρώτη… δοκιμή. Κάπως έτσι -λοιπόν- το “old fashioned” έγινε το νέο, αγαπημένο μου cocktail κι αν θέλετε να το δοκιμάσετε κι εσείς, θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι εύκολο. Για τη δική μου συνταγή, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία μεζούρα, πάγο, τεκίλα, σιρόπι αγαύης και λίγο bitter. Enjoy!

lipstick.jpeg

Μία τάση που ξεχώρισα το τελευταίο διάστημα είναι τα lip oils, που μπορεί να τα βρει κανείς κυριολεκτικά παντού. Προσωπικά, αγαπώ αυτό του Dior (κωδικός 001 - pink) καθώς αφενός είναι ενυδατικό κι αφετέρου, χαρίζει κι ένα απαλό ροζ χρώμα στα χείλη, που μοιάζουν πιο juicy από ποτέ. Είναι η απόλυτη τάση με φόντο και το καλοκαίρι κι αν βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός καλού, lip product σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.


Μάρα Γρηγοριάδου

img-1969.jpeg

Εντυπωσιάστηκα από την επίσκεψή μου στην παλιά βιβλιοθήκη του Trinity College στο Δουβλίνο. Καθώς η καλύτερή μου φίλη σπουδάζει στο συγκεκριμένο κολλέγιο, είχα την χαρά να απολαύσω ένα πλήρες guided tour από την ίδια στις φανταστικές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, εκτός από την μεγαλοπρέπεια που το διακατείχε, ήταν η παλιά βιβλιοθήκη στην οποία παρουσιάζεται το Book of Kells.

img-1943.jpeg

Γεύτηκα ένα σύνολο εξαιρετικών κρασιών και τυριών στο Loose Canon, το οποίο είναι ένα wine bar με κρασιά από πολλές διαφορετικές τοποθεσίες της Ευρώπης ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια ακαταμάχητη ποικιλία ιρλανδικών τυριών, τα οποία μπορούμε να απολαύσουμε είτε σε πιατέλες είτε σε toasties. Το εκπληκτικό αυτό μέρος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο πανέμορφο Drury Street και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε επισκεφθεί το Δουβλίνο.

img-2058.jpeg

Ξεχώρισα την ιδέα της Hailey Bieber, με την οποία απογείωσε την προώθηση των lip balms της εταιρίας της Rhode. Ευρισκόμενη στην θέση μιας prosumer (professional & consumer) η δημιουργία της θήκης κινητού με μια επιπλέον θήκη επάνω της για το Rhode Lip Balm, έκρινα την ιδέα ως ευφυέστατη για την διαφήμιση του προϊόντος της εταιρείας, αλλά και εντυπωσιάστηκα ως καταναλώτρια. Well done Hailey!