fbpixel

Search icon
Search
Έχετε περάσει τα 30; Τότε πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές στο dating
PSYCHOLOGY

Έχετε περάσει τα 30; Τότε πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές στο dating

Ένα απλό how to που θα σας αλλάξει τη σκέψη


To να βγαίνετε ραντεβού είναι δύσκολο σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά η είσοδος σε μια νέα δεκαετία φέρνει μαζί της ένα καινούργιο σύνολο διαφορών τις οποίες θα πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε. Αν και μπορεί να νομίζατε ότι έχετε επιτύχει σε όλες τις προκλήσεις που σας έθεσαν τα προηγούμενα χρόνια -στον ερωτικό τομέα- μόλις φτάσετε στα 30, τα πάντα μπορεί να γίνουν ξανά δύσκολα. Είναι συχνό να νιώθετε πως οι πιθανότητες σας είναι λιγότερες, πως μεταφέρετε μαζί σας βαρύτερες "αποσκευές" και πως οι άνθρωποι γύρω σας έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Ακόμη, μπορεί να έχετε πληγωθεί και να αντιμετωπίζετε ορισμένα ζητήματα εμπιστοσύνης ή ακόμη να είστε πιο αφοσιωμένοι από ποτέ σε μια καριέρα που καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χρόνου σας.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να "επιβιώσετε" στην αρένα του dating καθώς μεγαλώνετε.
couple-over-30-4.jpg


1. Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός

Έχει σημασία η ηλικία; Οχι τόσο πολύ. Μην είστε απόλυτοι και μην αποκλείετε ανθρώπους απλώς και μόνο επειδή είναι πολύ μεγάλοι ή πολύ νέοι για εσάς. Οι σχέσεις λειτουργούν επειδή δύο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι, αλληλοϋποστηρίζονται, και περνούν υπέροχα μαζί, όχι λόγω του πόσο κοντά είναι ηλικιακά. Έτσι, όταν βγαίνετε ραντεβού θα πρέπει να κάνετε άλλες σκέψεις όπως το αν υπάρχει φυσική έλξη και αν ο συνομιλητής σας διαθέτει μια συμβατή προσωπικότητα.

2. Γνωρίστε τις επιδιώξεις σας

Στα μέσα της δεκαετίας του '20, μπορεί να θέλετε ένα σύντροφο που να οδηγεί ένα ωραίο αυτοκίνητο και μπορεί να σας πληρώσει το γεύμα σε κάποιο fancy εστιατόριο. Αν και υπάρχουν πολλοί που μεγαλώνοντας συνεχίζουν να το επιζητούν, όταν είστε στα 30 σας, πιθανότατα θα θέλετε περισσότερα. Εάν δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πραγματικά τι επιζητάτε από ένα σύντροφο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το καταλάβετε -πρώτα εσείς- ώστε να μπορείτε να βρείτε τη σωστή επιλογή. Γράψτε τα ονόματα των τελευταίων ατόμων που βγήκατε ραντεβού και δίπλα σε κάθε όνομα, αναφέρετε τα πέντε κορυφαία πράγματα που σας άρεσαν και τα πέντε που δεν σας άρεσαν. Κατά πάσα πιθανότητα θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν συνηθισμένες περιγραφείς στη λίστα. 

couple-over-30.jpg

3. Αφήστε πίσω το παρελθόν

Πολλοί άνθρωποι που είναι χωρίς σχέση στα 30 τους έχουν αντιμετωπίσει κάποια μορφή συναισθηματικής πίεσης -είτε πρόκειται για ghosting, είτε για απιστία είτε για χωρισμό. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, λοιπόν, έφτασε η στιγμή να αφήσετε πίσω το παρελθόν. Η τρίτη δεκαετία δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνεχίσετε να συζητάτε το ότι ο πρώην συντροφός σας δεν ήταν καλός μαζί σας. Αφήστε το απλώς στην άκρη. Όλοι έχουν "σκελετούς" στις ντουλάπες τους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τους βγάζετε έξω και να σας βασανίζουν. Το παρελθόν έχει διαμορφώσει το ποιοί είστε, αλλά δεν είναι το παρόν ή το μέλλον σας. Αντ 'αυτού, εστιάστε σε αυτό που συμβαίνει τώρα και κοιτάξτε πού θέλετε να πάτε στη συνέχεια.

4. Μειώστε τις άμυνες

Όσοι έχετε περάσει από αρκετές ανεπιτυχείς σχέσεις, ένας φυσικός μηχανισμός είναι να ανεβάζετε τις άμυνες σας. Είναι κάτι σαν την κοινή λογική που λέει πως εάν δεν αφήσετε κανέναν να μπει στη ζωή σας τότε δεν θα πληγωθείτε. Αλλάξτε αυτή τη στάση και αφήστε τον εαυτό σας να γίνει ευάλωτος ξανά. Κανείς δε μπορεί να σας εγκυηθεί πως όλα θα πάνε καλά αλλά μην ξεχνάτε πως οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας. 

Quick Tip: Εκτός από τη βελτίωση της σχέσης σας με τον σύντροφό σας, το να είστε ευάλωτοι σε μια σχέση μπορεί επίσης να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σας, διδάσκοντας σας να είστε λιγότερο εξαρτημένοι από τις απόψεις των άλλων και αυξάνοντας την εσωτερική σας αίσθηση ασφάλειας.
couple-over-30-3.jpg


5. Αλλάξτε τα νεύρα σας

Όταν είστε στη δεκαετία των 30s, είναι πολύ πιο εύκολο να γίνετε εμμονικοί και νευρικοί. Είναι τόσες οι σχέσεις που δεν λειτούργησαν που μπορεί να αρχίσετε να πιστεύετε ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας βγούν σε καλό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην αφήσετε αυτήν την αρνητική σκέψη να σας αποτρέψει από ένα καλύτερο μέλλον και να σας "πνίγει" μέσα στα δικά σας συναισθήματα. Ο θυμός αρρωσταίνει εσάς και όχι τον αποδέκτη του και αυτός ο κανόνας είναι καθολικός. 

6. Επικεντρωθείτε στο να περάσετε καλά

Σε αυτή την ηλικία, είναι πολύ εύκολο να μπείτε σε σκέψεις για όλα όσα δεν έχετε ακόμη αποκτήσει. Δεν έχετε γνωρίσει τον πρίγκιπα, δεν είστε παντρεμένοι και δεν έχετε παιδιά. Το να τα θέλετε όλα αυτά είναι εντάξει, αλλά το να τα αναζητάτε σε κάθε άτομο που γνωρίζετε μπορεί να καταλήξει να σας πιέζει. Επικεντρωθείτε στο να διασκεδάσετε και στο να γνωρίσετε άτομα που σας δημιουργούν την αίσθηση του ανήκειν. Αν έρθει αυτό, τότε θα μπορέσετε να πετύχετε όλα όσα επιθυμείτε, είτε είστε 20, είτε 30 είτε 40.

couple-over-30-2.jpg

7. Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Η καλή επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για οποιαδήποτε σχέση. Όταν βγαίνετε ραντεβού στη δεκαετία των 30, θα πρέπει να είστε σε θέση να μιλήσετε με το σύντροφό σας ανοιχτά και ειλικρινά. Ομοίως, θα πρέπει να μπορούν να σας μιλούν ειλικρινά. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως εάν δεν το κάνετε από νωρίς στη σχέση, τότε πιθανότατα δεν θα τα καταφέρετε ούτε όσο τα πράγματα προχωρούν παρακάτω.