fbpixel

Search icon
Search
David Copperfield: Ο πιο γνωστός μάγος στον κόσμο κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
LIFE & CAREER

David Copperfield: Ο πιο γνωστός μάγος στον κόσμο κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Μια έρευνα του Guardian περιλαμβάνει πολλαπλούς ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά από τον μάγο, κατηγορίες που ο δικηγόρος του αρνείται ως «εντελώς ψευδείς».


Ο μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αντιμετωπίζει καταγγελίες για σεξουαλική και ανάρμοστη συμπεριφορά από 16 γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού γραφείου της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Ο Guardian US εξετάζει αυτούς τους ισχυρισμούς στο πλαίσιο μιας σειράς ιστοριών που βασίζεται σε συνεντεύξεις με περισσότερα από 100 άτομα και σε δικαστικά και αστυνομικά αρχεία.

Οι γυναίκες που έχουν κάνει καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Κόπερφιλντ τον γνώρισαν μέσω της δουλειάς του ως έναν από τους πιο επιτυχημένους διασκεδαστές στον κόσμο. Ορισμένες από τις γυναίκες δήλωσαν στον Guardian ότι μόνο μετά το κίνημα #MeToo ένιωσαν ικανές να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους με τον Κόπερφιλντ. 

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν ότι ο ταχυδακτυλουργός «νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους, στις οποίες αισθάνθηκαν ότι δεν ήταν σε θέση να συναινέσουν», σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι μισές από τις καταγγελίες εναντίον του Κόπερφιλντ που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014 έγιναν από γυναίκες που επιμένουν ότι ήταν κάτω των 18 ετών όταν είχαν συνευρέσεις με τον μάγο, ενώ ορισμένες γυναίκες ισχυρίζονται ότι ήταν μόλις 15 ετών.

Ο Κόπερφιλντ έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν κατηγορίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Το 2018, τις αρνήθηκε όλες. «Έχω ζήσει χρόνια με ειδησεογραφικές αναφορές σχετικά με το ότι με κατηγορούν για κατασκευασμένες, αποτρόπαιες πράξεις, με λίγες να λένε την ιστορία του κατήγορου που συλλαμβάνεται και την αθωότητά μου», έγραψε τότε στο Twitter.

snapinstaapp-412956871-907467967409163-7415495822059250892-n-1080.jpg
Image source: @copperfield

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες, ο Κόπερφιλντ «αρνήθηκε κάθε είδους αδίκημα» όταν του ζητήθηκε από τον Guardian να σχολιάσει πριν από τη δημοσίευση της έρευνάς του την Τετάρτη. Οι δικηγόροι του πρόσθεσαν ότι ο Κόπερφιλντ «δεν είχε ποτέ ενεργήσει ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με κάποιον ανήλικο», ενώ προσέθεσαν ότι οι ισχυρισμοί της εφημερίδας ότι ο μάγος άγγιξε ανάρμοστα γυναίκες ήταν «όχι μόνο εντελώς ψευδείς, αλλά και εντελώς απίθανοι».

«Όλοι όσοι γνωρίζουν τον David Copperfield θα σας πουν ότι αυτοί οι πρόσφατοι ισχυρισμοί μιας εφημερίδας είναι το ακριβώς αντίθετο από το ποιος είναι ο David», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Copperfield. «Στην πραγματικότητα, ο Ντέιβιντ έχει ένα ιστορικό στο οποίο ρισκάρει την καριέρα του για να βοηθήσει στην προστασία των γυναικών από ισχυρούς θηρευτές. Οι περισσότερες από αυτές τις ιστορικές κατηγορίες έχουν γίνει και στο παρελθόν και όλες τους είναι τόσο ψευδείς τώρα όσο και τότε. Ο Ντέιβιντ ζήτησε τα «αποδεικτικά στοιχεία» στα οποία ισχυρίζονται ότι στηρίζονται αυτές οι ψευδείς κατηγορίες και αυτά δεν του έχουν παρασχεθεί. Αντίθετα, όποτε οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εξετάσει τέτοια θέματα, έχουν διερευνηθεί διεξοδικά και έχει διαπιστωθεί ότι απλώς δεν υπάρχει καμία υπόθεση για να απαντηθεί. Ο χαρακτηρισμός του Guardian δεν είναι αυτός που είναι ο David και συνεχίζει να υποστηρίζει οποιονδήποτε έχει βιώσει οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης ή διάκρισης. Το κίνημα πρέπει να πετύχει, αλλά οι ψευδείς κατηγορίες πρέπει να σταματήσουν για να μπορέσει να ανθίσει. Ο Ντέιβιντ θα εξετάσει τη θέση του με τη νομική του ομάδα και θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα σχετικά με αυτές τις ψευδείς και άθλιες κατηγορίες».

Τέσσερις από τις γυναίκες που έκαναν καταγγελίες εναντίον του Κόπερφιλντ ισχυρίστηκαν ότι τις παρενόχλησε «με σεξουαλικό τρόπο κατά τη διάρκεια ζωντανών παραστάσεων στη σκηνή», σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας. 

Εκτός των παραπάνω, ο Κοπερβιλντ κατονομάστηκε επίσης σε δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με τον εκλιπόντα Τζέφρι Επστάιν.

Feature image source: © s_bukley/Shutterstock.com