fbpixel

Search icon
Search
Daft Punk: Τέλος εποχής για το διάσημο δίδυμο της μουσικής
PEOPLE & MOMENTS

Daft Punk: Τέλος εποχής για το διάσημο δίδυμο της μουσικής

Μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας, οι Γάλλοι καλλιτέχνες αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους


Μετά από σχεδόν 30 χρόνια, το θρυλικό δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής, που αγαπήθηκε από τον περισσότερο κόσμο ανακοίνωσε τη λήξη τη συνεργασίας του. Μέσα από ένα βίντεο, το οποίο έχει τον τίτλο “Epilogue” και δημοσιεύτηκε το πρωί της Δευτέρας, ενημέρωσαν το κοινό τους ότι έφτασε η ώρα του «χωρισμού».

Το οκτάλεπτο clip ξεκινάει με ένα αποσπάσματα της ταινίας τους Electrorama, που κυκλοφόρησε το 2006, με τους δύο καλλιτέχνες, τον Thomas Bangalter και τον Guy-Manuel de Homem να εμφανίζονται ως δύο ρομπότ, στην έρημο φορώντας πάντοτε το δύο κράνη που ήταν το σήμα κατατεθέν τους. Στη συνέχεια το ένα από τα δύο ρομπότ πατάει το κουμπί στον εκρηκτικό μηχανισμό που έκρυβε στο σακάκι του, φεύγει γρήγορα κι αυτό εκρήγνυται.

Οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετία των ’80s ως έφηβοι στο σχολείο τους στο Παρίσι κι αμέσως μετά ξεκίνησα να συνεργάζονται για τη μουσική. Το 1993 αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην ηλεκτρονική μουσική και να ιδρύσουν το γνωστό και αγαπημένο σε όλους μας συγκρότημα με το όνομα Daft Punk. Το πρώτο τους single κυκλοφόρησε το 1194 με τίτλο “The New Wave”. To 1998 παρουσιάζουν το πρώτους του άλμπουν με τίτλο “Homework” , στο οποίο περιλαμβανόταν το τραγούδι “Around the world” που του έκανε γνωστούς σε όλον τον κόσμο. Άλλωστε όλοι το έχουμε χορέψει κάποια στιγμή!

Το δεύτερο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 2001 με τίτλο “Discovery” με κύριο τραγούδι το “One more time”, το οποίο ήταν κι αυτό που έκανε επιτυχία. Ο επόμενος δίσκος, “Human After All,” δεν άργησε να κυκλοφορήσει αλλά η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν αυτή που αναμενόταν, καθώς θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει κι ως αποτυχία. Στην πορεία όμως κάνουν πάρα πολλές περιοδείες ανά τον κόσμο, με μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας τους, τη συμμετοχή τους στο «πάρτυ» της μουσικής, στο Coachella τον Απρίλιο του 2006. Δικαίως κερδίζουν το τίτλο ως το απόλυτο δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Το 2013 κάνουν το απόλυτο come back με το τραγούδι τους «Get Lucky», μαζί με τον Pharrell Williams, το οποίο γίνεται παγκόσμια επιτυχία και ο ρυθμός τους συνεπαίρνει εκαττομύρια ανθρώπους τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στα clubs.

daft-punk.jpg

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένας μεγάλος συνδυασμός φουτουριστικών και vintage ήχων που έφεραν το ντουέτο σε νέα, ακόμα πιο υψηλά επίπεδα δημοτικότητας, κερδίζοντας το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς στα Grammy το 2014. Το ντουέτο γιόρτασε τη νίκη με ένα πάρτι στο Λος Άντζελες - με ένα φωτισμένο dancefloor, ένα «Saturday Night Fever» - μετά την τελετή Grammy στο οποίο παραβρέθηκαν πολλοί γνωστοί celebrities, ανάμεσά τους οι Beyonce και Jay-Z, Paul McCartney, Madonna και πολλοί από τους συνεργάτες του άλμπουμ κι όχι μόνο.

Και κάπως έτσι έρχεται το τέλος μετά από 30 χρόνια συνεργασίας και επιτυχιών που όλοι έχουμε ξεχωρίσει ακόμα κι αν δε γνωρίζαμε ότι ήταν των Daft Punk. Ως φόρο τιμής σ’ αυτούς τους ιδιαίτερους μουσικούς, παραθέτω παρακάτω το δικό μου ξεχωριστό κομμάτι, το οποίο μου κρατάει συντροφιά καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διότι η μελωδία του με κάνει να νιώσω την ελπίδα αλλά και να σκεφτώ τις καλύτερες μέρες που δεν είναι μακριά!