fbpixel

Search icon
Search
Animal flow workout: Τα απίστευτα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό
WELLNESS

Animal flow workout: Τα απίστευτα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό

Ένα εναλλακτικό είδος γυμναστικής που μας υπόσχεται θεαματικές αλλαγές 


Το νέο fitness trend, το οποίο έχει ξεχωρίσει σημαντικά στην Αμερική, ήρθε να κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, αποτελεί μια μέθοδο άσκησης που θα σας βοηθήσει να κάψετε το περιττό λίπος, αλλά παράλληλα να αυξήσετε και την μυϊκή σας δύναμη. Εάν σας αρέσουν οι προκλήσεις, είστε λάτρεις της γυμναστικής και επιθυμείτε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα γεμάτο διασκέδαση, τότε είναι η ιδανική επιλογή.

Τι ακριβώς είναι το animal flow;
3-tnDCC.jpg

Πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής πολλαπλών επιπέδων κατάρτισης με το σωματικό βάρος, το οποίο θεωρείται από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα κινητικότητας. Οι ασκήσεις του βασίζονται στην μίμηση ζώων, γεγονός που εντοπίζεται στην παράδοση ήδη από τις αρχαίες πολεμικές τέχνες. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης εντάσσονται πολλές τεχνικές παρκούρ, capoeira, ακόμη και breakdancing. Οι ρυθμοί του είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και έντονοι, απαιτώντας υψηλή αντοχή, αλλά τα αποτελέσματά του είναι ακόμη το ίδιο αποδοτικά. Πρέπει να χρησιμοποιούνται όλα τα άκρα, πραγματοποιώντας τις κινήσεις σε θέση στα τέσσερα ή σε «τέσσερις πυλώνες», ενώ τα χέρια και τα πόδια είναι σε επαφή με το έδαφος.

Δημιουργός της είναι ο MikeFitch, PT, επαγγελματίας προπονητής δύναμης, σύμβουλος διατροφής και με 12 χρόνια πείρας γυμναστής – αρκετά γνωστός στην Αμερική.

Ποιες είναι οι πιο γνωστές κινησιολογίες;

Static Beast

Συνιστάται να ξεκινάτε την προπόνηση με αυτή τη στάση, ώστε να ενεργοποιηθείτε κατάλληλα. Τοποθετείτε το σώμα σας σε μορφή «τραπεζιού», φέρνοντας τα γόνατα κάτω από τον αφαλό και σταθεροποιείτε τις παλάμες σας στο έδαφος. Παράλληλα, τραβάτε τις ωμοπλάτες, πιέζετε τους γλουτούς σας και σηκώνετε τα γόνατά σας 1 ίντσα πάνω από το έδαφος για περίπου 10 έως 30 δευτερόλεπτα. Εάν τα καταφέρνετε, μπορείτε να την δυσκολέψετε και να σηκώσετε το αντίθετο χέρι σας με το αντίθετο πόδι.

Crab Reach

Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τους γλουτούς, αλλά και για την προετοιμασία για τα deadlifts. Κάθεστε μπρούμυτα, τα χέρια περιστρέφονται και τοποθετούνται ακριβώς πίσω σας και φέρνοντας τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων, σηκώνετε το κορμί σας. Τραβάτε τις ωμοπλάτες σας και καθόλη τη διάρκεια κοιτάζετε ψηλά. Εξακολουθείτε να παραμένετε σταθεροί, σηκώνοντας το δεξί σας χέρι στο στήθος σας, ανυψώνοντας τους γοφούς σας προς τα πάνω. Στο επάνω μέρος της προέκτασής σας, φέρτε το δεξί σας χέρι πάνω από το κεφάλι σας δείχνοντας προς το έδαφος, ενώ κρατάτε τα μάτια σας στο αριστερό σας χέρι. Έπειτα, το επιστρέφετε πίσω στο στήθος σας.

Beast Wave Unload

Ο στόχος αυτή της κίνησης είναι μέσω της σπονδυλικής στήλης, να γυμνάσει το στήθος. Παίρνοντας ξανά τη θέση «τραπεζιού», με τα γόνατα κάτω από τον αφαλό, περπατάτε με τα χέρια σας προς τα εμπρός μέχρι να τεντώσουν και το κεφάλι να κοιτάξει προς το έδαφος, ενώ οι γοφοί πηγαίνουν προς τα πίσω. Έπειτα, τους ανυψώνετε και στη συνέχεια χαμηλώνετε αργά.

Alternating AF Front Kick Throughs

Θα αισθανθείτε τον καρδιακό σας παλμό στα ύψη! Ξεκινήστε στα τέσσερα με τα πόδια σας λυγισμένα και τα γόνατα κάτω από τον αφαλό σας, ελάχιστα εκατοστά από το πάτωμα. Σηκώστε το ένα χέρι από το έδαφος και στρίψτε και κλωτσήστε το αντίθετο πόδι σας. Επιστρέψτε στην κεντρική θέση και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

2-QfML6.jpg
Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τα 5 απίστευτα οφέλη του!

1. Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη

Οι ασκήσεις απαιτούν να στηρίζεστε στο σωματικό σας βάρος. Με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιούνται όλα τα μέρη, γυμνάζοντας την πλάτη, τους κοιλιακούς, τους ώμους, τους γλουτούς κτλ.

2. Βελτιώνεται η αθλητική απόδοση

Η προπόνηση αυτή είναι πολυεπίπεδη. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να αξιοποιούνται πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Το σώμα ξεκινάει να συνηθίζει σε άλλους ρυθμούς και τελικά να εξελίσσεστε ραγδαία.

3. Επιδρά θετικά στην κινητικότητα

Μέσα από τις ασκήσεις του προσφέρει μια συνολική ευελιξία, ευκινησία, αντοχή. Για παράδειγμα, αυτές που απαιτούν οκλαδόν ή σκύψιμο σε θέση ανίχνευσης συμβάλλουν στη βελτίωση της κινητικότητας στους γοφούς και στο κάτω μέρος του σώματός σας.

1-LltT6.jpg

4. Ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα του οργανισμού

Μια προπόνηση διάρκειας 30 λεπτών είναι αρκετή για να διατηρήσει την υγεία μας σε ικανοποιητικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, είναι εξαιρετική για την καρδιά και τους πνεύμονες. Βοηθάει να βελτιωθεί ολόκληρη η φυσική σας κατάσταση, ενώ παράλληλα κινήστε στους δικούς σας ρυθμούς.

5. Εξασκεί τον συντονισμό

Όπως θα έχετε διαπιστώσει, για την πραγματοποίηση των ασκήσεων απαιτείται συγκέντρωση, επιδεξιότητα και δύναμη για να ολοκληρωθούν με επιτυχία. Το animalflow workout μας μαθαίνει να διατηρούμε την ισορροπία, επιδρώντας θετικά στον εγκέφαλο, ώστε να καταφέρουμε να παραμείνουμε focus στα βήματα των κινήσεων.

Αξίζει, λοιπόν μια δοκιμή;

Η απάντηση είναι πως φυσικά! Ο κόσμος της γυμναστικής περιλαμβάνει ποικιλία προγραμμάτων, τα οποία μας διατηρούν σε εγρήγορση και μας προκαλούν το ενδιαφέρον. Το συγκεκριμένο είδος είναι άκρως διασκεδαστικό. Σας καταπραΰνει το άγχος, προσφέροντας μια αίσθηση «ελευθερίας». Τολμήστε το μαζί με κάποιον φίλο σας και θα αντιληφθείτε απευθείας τη διαφορά.