fbpixel

Search icon
Search
All about eyes: 5+1 εύκολα tips για το απόλυτο natural makeup ματιών
MAKE UP

All about eyes: 5+1 εύκολα tips για το απόλυτο natural makeup ματιών

Ακολουθήστε τα για ένα effortless αποτέλεσμα


Δουλειά από το σπίτι, video calls, zoom meetings… Η πραγματικότητα έχει αλλάξει για τον περισσότερο κόσμο, ωστόσο ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες, είναι σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην εικόνα σας και να αντιμετωπίζετε όλες τις ημέρες, σαν να επρόκειτο να πάτε στο γραφείο.

Άλλωστε, διανύοντας πλέον το δεύτερο μήνα της άνοιξης, η επιθυμία για δημιουργία κι ανανέωση μεγαλώνει! Ξεκινώντας από το μακιγιάζ των ματιών, οι επιλογές ποικίλουν, ωστόσο αυτό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση είναι το natural eye makeup. Αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για κάθε γυναίκα κι είναι πολύ εύκολο να το πετύχετε, ακολουθώντας μερικά εύκολα και χρηστικά tips.

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.

«Κλειδί» ο τόνος του δέρματος

Ένα από τα πιο σημαντικά tip, αφορά την απόχρωση της σκιάς που θα επιλέξετε. Προτιμήστε χρώματα που είναι κοντά στον τόνο του δέρματός σας, καθώς στόχος του συγκεκριμένου makeup look είναι να μοιάζει όσο πιο φυσικό γίνεται. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που έχουν αρκετά ανοικτόχρωμη επιδερμίδα, τότε πρέπει να επιλέξετε πιο ψυχρούς τόνους, όπως το γκρι, το ασημί ή ακόμη και το χρώμα της λεβάντας. Αντίθετα, αν είστε μελαχρινές καλό είναι να προτιμήσετε πιο ζεστές αποχρώσεις όπως το καφέ, το ροζ ή το ροδακινί.

shutterstock-1035172912.jpg

Δώστε βάθος

Ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού, σχηματίστε μία λεπτή γραμμή στο πάνω βλέφαρο, που θα φτάνει μέχρι και την εξωτερική. Ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας, επιλέξτε μία καφέ ή ροζ σκιά κι ακολουθήστε τη φορά του ματιού, για να δώσετε βάθος. Με αυτόν τον τρόπο, τα μάτια δείχνουν μεγαλύτερα και θα αποκτήσετε έντονο βλέμμα.

Highlight

Επόμενο tip: Φωτίστε τα μάτια σας! Επιλέξτε μία cream απόχρωση είτε με matte, είτε με satin τελείωμα και με ένα πινέλο, δώστε φως στο κομμάτι κάτω ακριβώς από το φρύδι σας. Έτσι, θα φωτίσετε το βλέμμα σας. Ξεκινήστε αρχικά εφαρμόζοντας μικρή ποσότητα για το πινέλο και περάστε ξανά το σημείο, εφόσον χρειάζεται, για να μη δημιουργηθούν λεκέδες.

shutterstock-1285255471.jpg

Πείτε «όχι» στις λάμψεις

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε, είναι η επιλογή σκιών που είναι matte. Για ένα καθημερινό και φυσικό eye makeup, αυτό είναι το Νο 1 πράγμα που αξίζει να δοκιμάσετε. Προτιμήστε matte προϊόντα κι εφόσον το επιθυμείτε, προσθέστε και λίγη λάμψη.

Kαφέ mascara

Ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ ματιών, τελειώνει μόνο όταν τοποθετήσετε mascara στις βλεφαρίδες. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, ιδανικά επιλέξτε μία καφέ απόχρωση κι όχι, την κλασική μαύρη. Το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν το ίδιο, απλά το βλέμμα σας θα είναι πιο φωτεινό και φρέσκο!

shutterstock-280223162.jpg

Φυσικό eyeliner

Last but not least, επιλέξτε ένα eyeliner σε καφέ ή γκρι απόχρωση και δημιουργήστε μία λεπτή γραμμή, πολύ κοντά στην γραμμή των βλεφαρίδων σας. Με αυτόν τον τρόπο, όλο το makeup look θα μοιάζει αμέσως πιο ολοκληρωμένο, ενώ είναι κάτι που ταιριάζει σε όλους τους τύπους ματιών. Άλλωστε, η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά!

Ακολουθήστε τα παραπάνω tips, για το πιο εύκολο κι ανεπιτήδευτο eye makeup που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση…