fbpixel

Search icon
Search
5+1 brand new restaurants στις γαλλικές Άλπεις που μαγνητίζουν τα βλέμματα
ESCAPE

5+1 brand new restaurants στις γαλλικές Άλπεις που μαγνητίζουν τα βλέμματα

Εκεί όπου ξυπνούν όλες οι αισθήσεις


Οι γαλλικές Άλπεις έχουν και πάλι την τιμητική τους και μετά από ένα... mini break, τα πιο εντυπωσιακά ski resorts της Ευρώπης, έχουν ανοίξει ξανά τις πόρτες τους. Μαζί τους, έκαναν τα δικά τους opening και μία σειρά από new restaurants, που αξίζει να εξερευνήσουν όσοι σκοπεύουν να κάνουν ένα χαλαρωτικό ταξίδι στα χιόνια. Εμείς ξεχωρίσαμε τις κορυφαίες επιλογές και τα must-visit εστιατόρια, που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται στη λίστα σας και θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά σας. Μοναδικές γεύσεις σε ειδυλλιακές τοποθεσίες. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Γαστρονομικοί θησαυροί!

Gigi

gigi-refuge-solaise-1360x570-1360x570.jpg

Από το Saint Tropez και το Παρίσι, στις γαλλικές Άλπεις! Το Gigi άνοιξε τις πόρτες του στο Val D'Isère, που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ski resort στην περιοχή. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό restaurant που βρίσκεται στην «καρδιά» του Refuge de Solaise Ηοtel και προσφέρει μία πανοραμική θέα στο βουνό, που κόβει την ανάσα. Αν είστε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, πρέπει οπωσδήποτε να έχει μία θέση στην must-visit list σας, καθώς στο menu του συναντά κανείς μερικές από τις πιο γνωστές recipes, ενώ τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται, προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς και ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Οι XXL chandeliers, το τζάκι κι οι λεπτομέρειες από ξύλο και πέτρα, συνθέτουν ένα μοναδικό, cozy περιβάλλον και δεν είναι τυχαίο, ότι ήδη μιλούν με αποθεωτικά λόγια για το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Loulou

296e23dd-07fd-48d6-85a6-69af9b5bf787-loulou-new-mobile.jpg

Το Airelles Val d'Isere Hotel αποτελεί μία από τις νέες προσθήκες στις γαλλικές Άλπεις και βρίσκεται σε μία μαγευτική τοποθεσία. Το εντυπωσιακό αυτό resort, προσφέρεται για χαλάρωση κι αποφόρτιση κι αποτελεί -ήδη- πόλο έλξης για τους ski-lovers, που αγαπούν παράλληλα την πολυτέλεια αλλά και το καλό φαγητό. Κατά την παραμονή τους σε αυτό, οι guests έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και το Loulou, ένα restaurant που ξεχωρίζει για την ποιότητα και τον χαρακτήρα του. Στο menu κυριαρχούν οι ιταλικές γεύσεις και μερικά από τα signature πιάτα είναι η truffle pizza και το linguine pistacchio, ενώ από τον κατάλογο με τα desserts, ξεχωρίζει το κλασικό, panettone. Όλα τα πιάτα συνδυάζονται -φυσικά- με τις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιών και το σίγουρο είναι ότι ακόμη κι οι πιο απαιτητικοί επισκέπτες φεύγουν από αυτό απόλυτα ικανοποιημένοι!

KINUGAWA

megeve-resturant.jpg

Το ορεινό Megève της Γαλλίας έχει να μας παρουσιάσει έναν νέο, γαστρονομικό παράδεισο, το Kinugawa, ένα εστιατόριο που αποτελεί ιδανική επιλογή για τους food-lovers, που λατρεύουν τις gourmet γεύσεις. Στο menu του restaurant κυριαρχούν οι Japanese συνταγές, αλλά και πιάτα από τη γαλλική κουζίνα, που παράγονται από local products, ενώ κατά γενική ομολογία, bestseller dishes αποτελούν τα tuna pancakes με τη λευκή truffle και το διάσημο, "Black Cod". Τι είναι αυτό; Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο φιλέτο, που γαρνίρεται με σπάνια μπαχαρικά κι αποκτά ένα ξεχωριστό άρωμα, που το καθιστά ακαταμάχητο. Όλα αυτά, σε ένα cozy, ζεστό περιβάλλον, όπου ο επισκέπτης παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Indie Mountain

indiegroup-mountain-07.webp

Πώς θα σας φαινόταν να επισκεφθείτε ένα πανέμορφο chalet στις Άλπεις, όπου θα απολαύσετε μοναδικές γεύσεις και πιάτα που θα σας κλέψουν το μυαλό και την καρδιά; Το Indie Mountain, που αποτελεί τη νέα προσθήκη του γνωστού ομίλου, δεσπόζει στο Megève κι ήδη, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πολλά βλέμματα επάνω του και να εξελιχθεί σε talk of the town. Το menu φέρει την υπογραφή του πασίγνωστου chef, Diego Alary και μερικά από τα iconic dishes του εστιατορίου είναι οι caviar potatoes, η pesto pasta, αλλά και τα πεντανόστιμα, churros. Οι ξύλινες λεπτομέρειες κι ο χαμηλός φωτισμός, συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό τοπίο και δεν είναι τυχαίο, ότι το συγκεκριμένο restaurant βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις όσων βρίσκονται στο πανέμορφο αυτό μέρος στις Άλπεις.

Le Piaf

titlo-Osjb0.jpg

Στο πανέμορφο, Courchevel άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα το Le Piaf. Ένα ιδιαίτερο, restaurant-cocktail bar, που ξεχωρίζει για τον ξεχωριστό χαρακτήρα του. Όσοι βρίσκονται σε αυτό, έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το απόλυτο, γαστρονομικό ταξίδι, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα πραγματικό artistic πρόγραμμα, ενώ στον κατάλογο συναντά κανείς πολλές, διαφορετικές γεύσεις και πιάτα που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Όλα συνδυάζονται με τα signature cocktails του εστιατορίου, που αποτελούν must-try!

Bagatelle 

amaurybrac-bagatelle-courchevel-28-12-ambiance-7-2-copie-768x511.jpg

Το Bagatelle είναι γνωστό για τη μοναδική ατμόσφαιρά του, που θυμίζει κάτι από... 60s κι αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις της winter season. Το menu του περιλαμβάνει πολλές, διαφορετικές συνταγές από τη μεσογειακή κουζίνα, ενώ φέρει την υπογραφή του κορυφαίου chef, Matthias Marc, που δημιουργεί μικρούς, γαστρονομικούς θησαυρούς, χρησιμοποιώντας τα πιο εκλεκτά products κι ολόφρεσκα υλικά. Απολαύστε το πιο λαχταριστό γεύμα, με θέα το απέραντο λευκό, χιονισμένο τοπίο. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

*Kεντρική φωτογραφία: Bagatelle