fbpixel

Search icon
Search
42 μεταπτυχιακά που απαντούν στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας
LIFE & CAREER

42 μεταπτυχιακά που απαντούν στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας

Σύγχρονα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών από το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα


Προκλήσεις. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να τις ονομάσουμε και ευκαιρίες που μας προσφέρει η ζωή για να γνωρίσουμε την πραγματική δυναμική μας! Για εσάς που αναγνωρίζετε ότι έχει έρθει η στιγμή να προωθήσετε την καριέρα σας στο επόμενο βήμα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει 42 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, σχεδιασμένα να στηρίξουν τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες και προσδοκίες για ανέλιξη. Πώς ακριβώς το πετυχαίνει αυτό; Με 3 τρόπους.

No 1

Το μεγαλύτερο Κολλέγιο πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα συνεργάζεται με διακεκριμένα διεθνή Πανεπιστήμια: Oxford Brookes University, University of East London, Queen Margaret University, Solent University – Southampton, University of Arizona.

mitropolitiko-kollegio-career-office-services2022.jpg

Νο2

Με ένα ευρύ και ισχυρό δίκτυο διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φέρνει τους φοιτητές σε επαφή με εκπροσώπους από τις επικρατέστερες εταιρίες του τομέα τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στο εργατικό δυναμικό τους. Πολύ συχνά διοργανώνει Ημέρες Καριέρας και εξειδικευμένα career event, ενώ έχει αναπτύξει το δικό του Career Site, αποκλειστικά για τους φοιτητές και αποφοίτους του.

No3

Όλα τα προγράμματα σπουδών διαθέτουν τη σφραγίδα διεθνών και εγχώριων επιστημονικών και επαγγελματικών οργανισμών ανά κλάδο, που πιστοποιούν την υψηλή ποιότητά τους. Επίσης, το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών αναθεωρείται συνεχώς ώστε να εφοδιάζουν τους φοιτητές με θεμελιώδεις γνώσεις, αλλά, ταυτόχρονα, να ανταποκρίνονται και στις τελευταίες τάσεις και απαιτήσεις του κάθε τομέα.

Με γνώμονα την ολοκληρωμένη εξειδίκευση και επαγγελματική εξέλιξη σας, αυτές είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που προσφέρουν οι 12 διακεκριμένες ακαδημαϊκές Σχολές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Στελέχη επιχειρήσεων, marketeers, σύμβουλοι οικονομικών, στελέχη λογιστικών εταιριών, real estate agents, καθώς και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν την επιχειρηματική ιδέα τους, απευθύνονται στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Η Σχολή προσφέρει το μοναδικό MBA με 4 κατευθύνσεις (Project Management, FinTech Management, Business Analytics, International Business), καθώς και μεταπτυχιακά προγράμματα σε πεδία όπως: Λογιστική και Χρηματοοικονομική, Digital Marketing, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (Entrepreneurship) και Διαχείριση Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (Real Estate). Το ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής πλαισιώνουν καθηγητές και στελέχη με βαθιά γνώση του κόσμου των επιχειρήσεων.

Βρείτε εδώ πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σχολή Πληροφορικής

Η εξειδίκευση πάνω σε έναν τομέα της Πληροφορικής αποτελεί κλειδί που μπορεί να ανοίξει ακόμα μεγαλύτερες πόρτες στον κλάδο, εξασφαλίζοντας τόσο πιο ποιοτικές και ευέλικτες συνθήκες εργασίας, όσο και πιο υψηλές αποδοχές.

Το επίπεδο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι αντάξιο των απαιτήσεων του κλάδου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τους απόφοιτους της Σχολής Πληροφορικής εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας.

Έχοντας τη σφραγίδα κολοσσών όπως Microsoft, Cisco, Oracle, Sap, GitHub και EC-Council, η Σχολή Πληροφορικής προσφέρει μεταπτυχιακά σε εξειδικεύσεις όπως:

Ασφάλεια Πληροφοριών και Ηλεκτρονική Εγκληματολογία, Τεχνολογία Ηλ. Υπολογιστών και Επικοινωνίας Πληροφορίας, Computer Games Development (Ανάπτυξη παιχνιδιών), Data Science (Επιστήμη Δεδομένων), Artificial Intelligence (Τεχνητή Νοημοσύνη), Big Data Technologies (Τεχνολογίες Μεγάλων Δεδομένων).

Ανακαλύψτε εδώ όλα τα μεταπτυχιακά της Σχολής Πληροφορικής.

Σχολή Τουρισμού

tourismos-metaptyxiaka-q0Kwl.jpg

Ο πολυπόθητος τομέας του Τουρισμού αναζητά επαγγελματίες με γρήγορη σκέψη, προπονημένα αντανακλαστικά και ισχυρό πνεύμα επίλυσης προβλημάτων. Η 10 φορές βραβευμένη και πιστοποιημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει το μεταπτυχιακό “MSc International Hospitality, Events and Tourism Management”.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών στο οποίο κάθε φοιτητής έχει τον δικό του προσωπικό μέντορα, ο οποίος λειτουργεί τόσο σαν σύμβουλος, όσο σαν κρίκος με την αγορά εργασίας. Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Oxford Brookes University, το 18ο στον κόσμο καλύτερο Πανεπιστήμιο για σπουδές Τουρισμού (QS World University Ranking 2022).

Δείτε εδώ το μεταπτυχιακό της Σχολής Τουρισμού.

Σχολή Υγείας

Οι επιστήμες Υγείας που έχουν ανθρωποκεντρικό πρόσημο αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές, καθώς διευρύνεται το εύρος απασχόλησης που προσφέρουν. Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει μεταπτυχιακά που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα, όπως Αποκατάσταση (MSc Rehabilitation), Ιατρική Γενετική (MSc Medical Genetics and Genomics), Αθλητική Διατροφή (MSc Applied Sport and Exercise Nutrition), Αθλητική Φυσικοθεραπεία (MSc Sports Physiotherapy) και, το προσφάτως ενταγμένο, Μουσικοθεραπεία (ΜSc Music Therapy).

Τα προγράμματα προωθούν σε μεγάλο βαθμό τόσο τη διεπιστημονικότητα, όσο και την καλλιέργεια ερευνητικού πνεύματος, το οποίο συνάδει και με την αναπτυγμένη ερευνητική δραστηριότητα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Επιπλέον, η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη γίνεται στα τελευταίας τεχνολογίας ιδιόκτητα εξειδικευμένα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όσο και μέσω εξέτασης πραγματικών περιστατικών και μελετών περιπτώσεων (case - studies).

Μάθετε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά τη Σχολή Υγείας.

Σχολή Ναυτιλίας

metaptyxiaka-mitropolitiko-kollegio-2021.jpg

Όσο ο κλάδος της Ναυτιλίας αλλάζει, εξελίσσεται, προσαρμόζεται στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, οι απαιτήσεις για σωστά εκπαιδευμένα στελέχη αυξάνονται. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα βρείτε μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται σε συνεργασία με το Solent University, παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας, επικαιροποιημένα με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Ενδεικτικά, θα βρείτε:

Διεθνή Ναυτιλιακή Διοίκηση (International Maritime Business),

Διεθνή Ναυτιλία και Εφοδιαστική Αλυσίδα (MSc International Shipping and Logistics), Διαχείριση Πλοίων (Fleet Management), Επιχειρηματική Ανάλυση στη Ναυτιλία (Business Analytics in Shipping), Εμπόριο Ενέργειας και Αειφορία (Energy Trading and Sustainability).

Δύο επιπλέον, αλλά καθόλου αμελητέα, πλεονεκτήματα της φοίτησης στη Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι οι πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους ναυτιλιακούς φορείς και το ισχυρό δίκτυο συνεργαζόμενων κορυφαίων ναυτιλιακών εταιριών.

Βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά της Σχολής Ναυτιλίας.

Σχολή Ψυχολογίας

Η Ψυχολογία αποτελεί τομέα όπου το μεταπτυχιακό είναι τουλάχιστον επιτακτικό προκειμένου κάποιος να σταθεροποιήσει την επαγγελματική του ταυτότητα και ιδιότητα. Η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πλήθος εξειδικεύσεων με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας όπως: Κλινική Ψυχολογία, Ψυχολογία της Εργασίας, Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και Coaching, Παιδοψυχολογία, Νευροψυχολογία.

Εξυπηρετώντας την αυξημένη ζήτηση για διδακτορικές σπουδές στην Ψυχολογία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει και Διδακτορικό στην Ψυχολογία με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία το οποίο συνδυάζει εκπαίδευση και έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα για τα μεταπτυχιακά και το Διδακτορικό της Σχολής Ψυχολογίας.

Νομική Σχολή

Προσφέροντας τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από 2 κατευθύνσεις: Διεθνές Δίκαιο ή Εμπορικό Δίκαιο & Διεθνές Εμπόριο, το μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Oxford Brookes University, προσθέτει αξία στις υφιστάμενες νομικές σπουδές και διευρύνει τις δυνατότητες αποκατάστασης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι φοιτητές εκπαιδεύονται στην ανάπτυξη ακλόνητων και νομικών επιχειρημάτων, μέσα από τη συμμετοχή σε εικονικές δίκες, τη σύνταξη νομικών εγγράφων και την επαφή τόσο με την ελληνική νομοθεσία, όσο και με τις διεθνείς συμβάσεις και πρακτικές.

Μάθετε αναλυτικές πληροφορίες για το μεταπτυχιακό της Νομικής Σχολής.

Σχολή Παιδαγωγικών

Ανάμεσα στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, θα βρείτε: Ειδική Αγωγή, Ψυχολογία Παιδιών εφαρμοσμένη σε Εκπαιδευτικά Πλαίσια, Ηγεσία/Διοίκηση στην Εκπαίδευση,

Tεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση.

Με άλλα λόγια, θα βρείτε εξειδικεύσεις που θα σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε στη σωστή μεθοδολογία και τις ανάγκες των παιδιών στην εκπαίδευση, αυξάνοντας έτσι και την επαγγελματική σας απόδοση και προσφορά στον κλάδο.

Ανακαλύψτε εδώ τα μεταπτυχιακά της Σχολής Παιδαγωγικών.

Πολυτεχνική Σχολή

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η εις βάθος εξοικείωση με τις νέες δεξιότητες και τεχνογνωσίες των πολυτεχνικών επαγγελμάτων, μέσα από την εκπαίδευση σε οργανωμένα εργαστήρια, με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

metaptyxiaka-mixanikwn-arxitektonwn-mitropolitiko-kollegio.jpg

Προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας των κατασκευών, τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, αφορούν στις ειδικότητες των Αρχιτεκτόνων, αλλά και των Πολιτικών, Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Μάλιστα, η επιλογή του μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής στον Αστικό Σχεδιασμό (MArch Architecture & Urban Design), σάς δίνει τίτλο σπουδών με πιστοποίηση από το RIBA (Royal Institute of British Architects).

Βρείτε εδώ τα μεταπτυχιακά της Πολυτεχνικής Σχολής.

Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας

Η Σχολή Πολιτισμού προσφέρει δύο μεταπτυχιακά που καλύπτουν τις ανάγκες, όσων ανήκουν στον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων. Πιο συγκεκριμένα,

το Μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή (ΜA Creative Writing) θα απογειώσει τις ικανότητές σας στη συγγραφή κειμένων, ενώ το μεταπτυχιακό στην Υποκριτική (ΜΑ Αcting), θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεχωρίσετε στην τέχνη της δραματουργίας και της υποκριτικής.

Τα μεταπτυχιακά της Σχολής Πολιτισμού είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν στους φοιτητές τόσο τα hard skills, όσο και τα soft skills που απαιτεί ο χώρος του πολιτισμού. Συντονισμένο προς αυτή την κατεύθυνση είναι όλο το ακαδημαϊκό προσωπικό των μεταπτυχιακών το οποίο απαρτίζεται από διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι συγγραφείς Μανίνα Ζουμπουλάκη, Χρήστος Κυθρεώτης, Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, η σκηνοθέτης Έφη Μπίρμπα κ.α..

Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ τα μεταπτυχιακά της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας.

Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής

athlitismos-masters.jpg

Η Σχολή Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ιδρύθηκε για να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες της αθλητικής βιομηχανίας που, συνεχώς, εξελίσσεται και διευρύνεται, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Εμπνεόμενα από τις αξίες του αθλητισμού και της εύρυθμης διαχείρισής του, τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο, τα μεταπτυχιακά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα σας δώσουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και δικτύωση για να διεκδικήσετε ανώτερες επαγγελματικές ευκαιρίες σε πρωτοπόρες εξειδικεύσεις:

  • Ανάπτυξη και Διοίκηση Αθλητισμού (ΜΑ Sport Development and Management)
  • Εφαρμοσμένη Διατροφή Αθλητισμού και Άσκησης (MSc Applied Sport and Exercise Nutrition).

Ανακαλύψτε εδώ τα μεταπτυχιακά της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε την πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το υψηλού κύρους αμερικανικό Πανεπιστήμιο University of Arizona - ένα από τα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο-, σε συνεργασία με το οποίο προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στην κατάκτηση σύγχρονων εξειδικεύσεων. Η παρακολούθηση αυτών των μεταπτυχιακών προγραμμάτων γίνεται πλήρως online. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη Ι Αθήνα Ι Μαρούσι | Πειραιάς | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα | Πάτρα

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.