fbpixel

Search icon
Search
Μαγευτικοί φθινοπωρινοί προορισμοί μία «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη για αυθημερόν εξορμήσεις
TRAVEL

Μαγευτικοί φθινοπωρινοί προορισμοί μία «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη για αυθημερόν εξορμήσεις

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα short trip;


Ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που τους αρέσουν οι αυθημερόν εξορμήσεις και ψάχνετε τον ιδανικό προορισμό; Οδεύοντας σιγά-σιγά προς το Φθινόπωρο, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη και προσφέρονται για ένα χαλαρωτικό short trip, προκειμένου να αναζωογονηθείτε και να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας γεμάτοι ενέργεια. Ετοιμάστε τη δική σας λίστα με τα must-visit spots κι απολαύστε το ταξίδι σας!

Enjoy your trip!

Καβάλα 

shutterstock-1274559145.jpg

Η Καβάλα έχει εξελιχθεί αναμφίβολα σε έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για όσους βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την πόλη. Οι γειτονιές, η ιστορία της, οι γεύσεις και τα αξιοθέατά της, είναι μερικά μόνο από αυτά που τη χαρακτηρίζουν και την καθιστούν μία από τις πιο όμορφες κι ενδιαφέρουσες πόλεις της Μακεδονίας, που αποτελεί πόλο έλξης για αρκετό κόσμο. Η συνοικία της Παναγίας, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι, είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της και σίγουρα θα πρέπει να βρεθείτε σε αυτήν, εφόσον επισκεφθείτε την πόλη, ενώ must-see είναι κι η πλατεία με την ιστορική εκκλησία της Παναγίας, τα οθωμανικά κτίσματα, τα επιβλητικά αρχοντικά και τον φάρο. Φυσικά, για τους λάτρεις των τοπίων και της εξερεύνησης, επιβάλλεται μία βόλτα στην "καρδιά" της Καβάλας και στον παραλιακό δρόμο, όπου δεσπόζουν αμέτρητα φοινικόδεντρα, ενώ στη γειτονιά των Σφαγείων, θα συναντήσετε την πιο μαγευτική θέα στη θάλασσα και θα μπορέσετε να απολαύσετε τοπικούς μεζέδες στα μικρά ταβερνάκια της περιοχής, με φόντο το απέραντο γαλάζιο. 

Καστοριά

shutterstock-1176828247.jpg

Θέλετε να επισκεφθείτε έναν δροσερό προορισμό, γεμάτο φυσικά τοπία κι αξιοθέατα; Τότε η Καστοριά μοιάζει ιδανική επιλογή για εσάς. Η "Αρχόντισσα της Μακεδονίας", με τη λίμνη που λειτουργεί σαν καθρέφτης ολόκληρης της πόλης τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, σας περιμένει να την εξερευνήσετε και το σίγουρο είναι ότι θα σας κλέψει την καρδιά. Ο γύρος της λίμνης Ορεστιάδας με ποδήλατο αποτελεί must για όσους βρίσκονται στην πόλη, ενώ κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς της Μαυριώτισσας, θα συναντήσετε αμέτρητα, μικρά ταβερνάκια που σερβίρουν τοπικούς μεζέδες. Μην παραλείψετε να κάνετε έναν περίπατο στα καλντερίμια των παλιών συνοικιών Απόζαρι και Ντολτσό, όπου δεσπόζουν μία σειρά από βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες κι εντυπωσιακά αρχοντικά, γνωρίζοντας την ιστορία της πόλης. Τέλος, στη λίστα σας θα πρέπει να προστεθεί και μία βόλτα στο Σπήλαιο του Δράκου, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης, λίγο πριν τη μονή. Μία ακόμη αξέχαστη εμπειρία που θα "σημαδέψει" το ταξίδι σας.

Λίμνη Κερκίνη

741ba3ea-2078-41b6-aec8-66e9d95fa5b4.webp

Για τους λάτρεις της φύσης, ιδανική επιλογή φαντάζει η λίμνη Κερκίνη, ένας τόπος με μοναδική βιοποικιλότητα. Η καλύτερη περίοδος για να βρεθεί κανείς στο συγκεκριμένο μέρος, είναι από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Νοέμβριο, καθώς χιλιάδες αποδημητικά πουλιά καταφθάνουν στα νερά της λίμνης και παραμένουν εκεί μέχρι την άνοιξη. Ειδικά το φθινόπωρο το θέαμα που αντικρίζουν οι επισκέπτες είναι απλά μαγευτικό! Πρόκειται ουσιαστικά για έναν εντυπωσιακό υδροβιότοπο, που περιβάλλεται από δύο βουνά, το όρος Κερκίνη και το Μαυροβούνι και δημιουργήθηκε όταν κατασκευάστηκε το 1932 το φράγμα στον ποταμό Στρυμόνα στο χωριό Λιθότοπος. Πλέον, αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν τη βόλτα τους, μακριά από την πολυκοσμία και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και πραγματικά εξίζει να βρεθείτε στη λίμνη, για μία ημερήσια εκδρομή. 

Λουτρά Πόζαρ

shutterstock-1867973365.jpg

Περίπου 1,5 ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, σε ένα μαγευτικό τοπίο συναντά κανείς έναν καταπράσινο παράδεισο. Τα λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας και συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο, ειδικά αυτή την περίοδο. Καταρράκτες, φυσικές πισίνες, θερμές πηγές, πλούσια παρθένα βλάστηση. Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, την ώρα που η θερμοκρασία του νερού είναι σταθερά στους 37 βαθμούς. Αξίζει να βρεθείτε στο χαμάμ, το περίφημο υδροθεραπευτήριο με τις εσωτερικές πισίνες, τους τεχνητούς καταρράκτες και την εξωτερική πισίνα τεραστίων διαστάσεων. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε βόλτα στο φαράγγι, για να θαυμάσετε από κοντά το ποτάμι με τα τιρκουάζ νερά και τα επιβλητικά βράχια που δεσπόζουν περιμετρικά. Ειδικά για τους λάτρεις της αναρρίχησης, αποτελεί αγαπημένο spot!