fbpixel

Search icon
Search
Το φουτουριστικό διαμέρισμα του Karl Lagerfeld στο Παρίσι πωλείται για $10.8M
FASHION NEWS

Το φουτουριστικό διαμέρισμα του Karl Lagerfeld στο Παρίσι πωλείται για $10.8M

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα!


O κόσμος της μόδας δε σταματάει ποτέ να γυρνάει και να εξελίσσετε, με νέα πρόσωπα, events, προϊόντα και καινούργιες συνεργασίες να γεμίζουν το calendar μας. Ανακαλύψτε τα πιο αξιοσημείωτα fashion moments της εβδομάδας.

Το διαμέρισμα του Karl Lagerfeld στο Παρίσι βρίσκεται on sale

screenshot-2024-03-29-at-103351-am.png

Το διαμέρισμα του Karl Lagerfeld στο Παρίσι πωλήθηκε έναντι 10,8 εκατομμυρίων δολαρίων (10 εκατομμυρίων ευρώ), κάτι παραπάνω από το διπλάσιο της αρχικής τιμής.

Το διαμέρισμα στεγάζεται σε ένα κτίριο του 17ου αιώνα στη συνοικία Saint-Thomas d'Aquin της πόλης, με θέα στον Σηκουάνα. Ο αείμνηστος επικεφαλής της Fendi και της Chanel ζούσε στο διαμέρισμα για δέκα χρόνια μέχρι τον θάνατό του το 2019.

Πριν μετακομίσει, ο σχεδιαστής είχε αναδιαμορφώσει το διαμέρισμα με ένα "φουτουριστικό στιλ". Άλλα χαρακτηριστικά περιλάμβαναν μια κουζίνα κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι και γυάλινες βιβλιοθήκες. Το ίδιο το διαμέρισμα εκτεινόταν σε 2.800 τετραγωνικά πόδια (260 τετραγωνικά μέτρα) με ένα καμαρίνι 540 τετραγωνικών ποδιών (50 τετραγωνικά μέτρα).

Τα περισσότερα από τα έργα τέχνης και τα έπιπλα που διακοσμούσαν το διαμέρισμα του Λάγκερφελντ πωλήθηκαν σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's. 

Η SS24 συλλογή της Stella McCartney είναι η πιο βιώσιμη της μέχρι σήμερα

screenshot-2024-03-29-at-103532-am.png
Stella McCartney SS24. Photography by Harley Weir

Η πρωτοπόρος σχεδιάστρια Stella McCartney είναι γνωστή για την οικολογική συνείδηση της, και το πήγε ένα step further στην τελευταία της καμπάνια μόδας SS24. Με πρωταγωνίστρια την Cara Delevingne, το νέο campaign περιλαμβάνει την πιο βιώσιμη συλλογή του brand μέχρι σήμερα και γυρίστηκε σε μια μάλλον ασυνήθιστη τοποθεσία - σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης της Veolia στο Νότιο Λονδίνο.

Η επιλογή της Cara Delevingne από τη Stella McCartney ως πρόσωπο της νέας καμπάνιας είναι μια ιδιοφυής κίνηση. Μετά από μήνες απουσίας από τα φώτα της δημοσιότητας, η Βρετανίδα ηθοποιός και supermodel έχει επιστρέψει για τα καλά, αφού μόλις έκανε το ντεμπούτο της στο West End ως Sally Bowles στην εξαιρετικά δημοφιλή αναβίωση του Cabaret στο Playhouse Theatre. Τώρα επανήλθε και στον κόσμο της μόδα, με την McCartney να αποκαλύπτει ότι επέλεξε την Delevingne για τις ισχυρές οικολογικές της δράσεις. Η Delevingne είναι διαχειριστής της EcoResolution καθώς και ιδρυτής της Initiative Earth, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που υποστηρίζει τα πάντα, από την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων μέχρι τους εκπαιδευτικούς πόρους.

Η νέα έκθεση της Loewe στη Σαγκάη

loewe-2024-shanghai-exhibition-rgb-cropped-4x5-6-800x1000.jpg

Η πρώτη μεγάλη έκθεση της Loewe, Crafted World, εγκαινιάζεται αύριο στο Εκθεσιακό Κέντρο της Σαγκάης. Με την επιμέλεια του creative director Jonathan Anderson, η έκθεση γιορτάζει τη βιοτεχνική κληρονομιά και τη σύγχρονη επανεφεύρεση του ισπανικού οίκου. Ταξιδεύοντας μέσα από την 178χρονη εξέλιξη της μάρκας, η έκθεση Crafted World αναδεικνύει την ιστορία της Loewe: από την ίδρυσή της ως μια κολεκτίβα κατασκευής δέρματος στη Μαδρίτη το 1846 σε μια από τις κορυφαίες μάρκες στον κόσμο, μέχρι τον διορισμό της ως επίσημου προμηθευτή του ισπανικού βασιλικού στέμματος και την καθιέρωση του Βραβείου Χειροτεχνίας του Ιδρύματος Loewe.

Δημιουργώντας μια διαδραστική αφήγηση, το Crafted World ξεναγεί το κοινό στις εμπνεύσεις και τις τεχνικές που είναι εγγενείς στη μάρκα - βρείτε τους αξιολάτρευτους χαρακτήρες του Studio Ghibli από τη συνεργασία της μάρκας με το ιαπωνικό στούντιο κινουμένων σχεδίων - εξυμνώντας το χειροποίητο όραμά της και την κοινότητα χειροτεχνών και συνεργατών από όλο τον κόσμο, από τους Ινδούς κατασκευαστές κορδελών και τους καλλιτέχνες ταπισερί του Εκουαδόρ μέχρι τους καλαθοποιούς της Νότιας Αφρικής και τους Κινέζους υφαντές μπαμπού.

Το Crafted World θα διαρκέσει από τις 22 Μαρτίου έως τις 5 Μαΐου 2024 και στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Η Alaïa ενώνει τη μόδα και την τέχνη στo ανασχεδιασμένο flagship store της στο Λονδίνο

alaia.jpg

Από τότε που ορίστηκε δημιουργικός διευθυντής του οίκου Alaïa το 2021, ο Βέλγος σχεδιαστής Pieter Mulier προσπάθησε να βελτιώσει την αντίληψή του για τη σύγχρονη ομορφιά - η οποία τιμά το όραμα του ιδρυτή του οίκου Azzedine Alaïa για τη γυναικεία φύση, ενώ παράλληλα χαράζει τη δική του ξεχωριστή πορεία. Αυτή την εβδομάδα, αυτή η εξέλιξη συνεχίζεται με την επαναλειτουργία του καταστήματος της ναυαρχίδας του Alaïa στη New Bond Street στο Λονδίνο, ένα αρμονικό πάντρεμα μεταξύ τέχνης και μόδας.

Ο οικείος χώρος λειτουργεί και ως γκαλερί τέχνης, παρουσιάζοντας σχέδια και έργα τέχνης που επιλέγονται για να συμπληρώνουν τις συλλογές του οίκου. Κατά την είσοδο στo flagship store, η κεντρική σκάλα παραπέμπει στις χαρακτηριστικές καμπύλες και crisp γραμμές του Alaïa, ενώ μια γυάλινη βιτρίνα του Axel Einar Hjorth λειτουργεί ως δραματικό κεντρικό στοιχείο στην είσοδο.

Στον πρώτο όροφο, το René Drouot προσφέρει άνετα καθίσματα με έναν καναπέ και τέσσερις πολυθρόνες, προσφέροντας έναν χώρο χαλάρωσης ανάμεσα στα ψώνια. Σε όλη τη ναυαρχίδα, μια επιμελημένη επιλογή σχεδίων κοσμεί το χώρο. Τα φωτιστικά Pelota του Marc Newson ζεσταίνουν το ουδέτερο τσιμεντένιο δάπεδο, ενώ οι καρέκλες των Gerrit Rietveld, Gio Ponti και Franco Albini συνοδεύονται από σκαμπό Philippe Starck και τραπέζια του Shiro Kuramata. Ανάμεσα στις νέες συλλογές του Alaïa, ο Mulier έχει επιμεληθεί προσεκτικά μια επιλογή έργων από διάφορους καλλιτέχνες. Ένας πίνακας της Sarah Lucas, πορτρέτα του Thomas Ruff, ένα μεγάλο κολάζ του Steven Shearer και ένας πίνακας του Sterling Ruby συμπληρώνουν το κατάστημα.

Για να ενισχυθεί η φιλόξενη αίσθηση της ναυαρχίδας, μια βιομηχανικά σχεδιασμένη κουζίνα θα ανοίξει στον δεύτερο όροφο. Ο ίδιος ο Azzedine Alaïa ήταν φανατικός λάτρης της τέχνης και συχνά θεωρούνταν υφασμάτινος γλύπτης (μια εξαιρετική έκθεση στις γεμάτες Bernini αίθουσες της γκαλερί Borghese της Ρώμης το 2015 είχε τίτλο "Azzedine Alaïa, Couture, Sculpture"). Είναι μια επιθυμία για ρευστότητα που ο Mulier συνέχισε κατά τη διάρκεια της θητείας του. 'Θέλω να δημιουργώ ρούχα που μεταφέρουν αυτή την ιδέα μιας σύγχρονης ομορφιάς, πάντα σε κίνηση', δήλωσε στον Jack Moss του Wallpaper το 2022.