fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα αντιμετωπίσετε τον ανάδρομο Ερμή που επιστρέφει στην 1η Απριλίου
LIFE & CAREER

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον ανάδρομο Ερμή που επιστρέφει στην 1η Απριλίου

Ο Απρίλιος έφτασε και μαζί του και ο ανάδρομος Ερμής, ο οποίος ξεκινά την 1η Απριλίου και δεν υποχωρεί μέχρι τις 24 Απριλίου.


Ο πρώτος ανάδρομος Ερμής του 2024 ξεκινά την 1η Απριλίου και θα παραμείνει μέχρι τις 24 Απριλίου... που σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας πάνω από τρεις εβδομάδες χαώδης ενέργειας. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τον οδηγό επιβίωσης σας.

Τι είναι ο ανάδρομος Ερμής;

Ο ανάδρομος σημαίνει απλώς ότι ένας πλανήτης φαίνεται να κινείται προς τα πίσω, αντί της συνηθισμένης προς τα εμπρός τροχιάς του. Φυσικά, ο Ερμής δεν αντιστρέφει ποτέ στην πραγματικότητα την περιστροφή του, καθώς αυτό θα ήταν μια αρκετά μεγάλη πλανητική καταστροφή, αλλά λόγω των τροχιών όλων των πλανητών γύρω από τον ήλιο, μαζί με τις περιστροφές της Γης, υπάρχουν σημεία όπου θα μας φαίνεται πιο κοντά και σαν να έχει επιταχύνει μπροστά. Οι φορές που ο Ερμής φαίνεται να πηγαίνει προς τα πίσω συμβαίνουν κάθε 88 ημέρες (το μήκος του κύκλου του πλανήτη γύρω από τον ήλιο), πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως έχουμε τρεις ανάδρομες κινήσεις μέσα σε ένα χρόνο.

Πώς πρόκειται να μας επηρεάσει;

Οι οπαδοί της αστρολογίας πιστεύουν ότι ο ανάδρομος Ερμής μας επηρεάζει όλους, ανεξάρτητα από τα ζώδια μας. Επειδή ο Ερμής είναι ο πλανήτης που θεωρείται ότι κυβερνά την επικοινωνία, τα ταξίδια και τη λογική σκέψη, όταν είναι ανάδρομος, αυτοί είναι οι τομείς που επηρεάζει αρνητικά.

Αυτό σημαίνει ότι καθ' όλη τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την επικοινωνία, τα ταξίδια και τη λογική σκέψη. 

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά tips and tricks που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον λεγόμενο Mercury in retrograde...

1. Μην κάνετε μεγάλες, σημαντικές συζητήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου

Όσον αφορά το θέμα της επικοινωνίας, ίσως να σκεφτείτε να κρατήσετε τις μεγάλες, σημαντικές συζητήσεις μέχρι ο Ερμής να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτή είναι μια περίοδος όπου οι παρερμηνείες είναι πολλές και η επικοινωνία μπορεί να προσκρούσει σε εμπόδια.

shutterstock-766500919.jpg

2. Ελέγξτε διπλά όλα τα εισιτήρια και τα χρονοδιαγράμματα του ταξιδιού σας

Σας έχουμε ήδη προειδοποιήσει για τα ταξιδιωτικά θέματα, αλλά σας το υπενθυμίζουμε. Ρίξτε μια καλή ματιά σε όλα τα κλεισμένα εισιτήρια και τα προγραμματισμένα ταξίδια για να βεβαιωθείτε ότι τα έχετε όλα εντάξει.

3. Stay calm!

Να θυμάστε ότι όλη αυτή η κουβέντα για τον ανάδρομο Ερμή είναι άκρως θεωρητική. Ακόμα και αν όντως έχει αντίκτυπο, το άγχος για το πιθανό χάος δεν θα βοηθήσει τα πράγματα. Μην καταστροφολογείτε, μην υποθέτετε ότι όλα είναι καταδικασμένα και αφιερώστε λίγο χρόνο για βαθιές, deep αναπνοές όταν κάποιο ζήτημα αναδύεται. Παραμείνετε χαλαροί και θα είστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσετε όποιο πρόβλημα προκύψει.

shutterstock-1898016691.jpg

4. Αφιερώστε μια ημέρα στο digital detox

Όσον αφορά την κακή επικοινωνία, ίσως ο ανάδρομος Ερμής να είναι μια καλή στιγμή για να αποφύγετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις οθόνες, όπου υπάρχει πιθανότητα τα πράγματα να εξελιχθούν άσχημα.

5. Rewind and Reflect

Ο ανάδρομος φέρνει επίσης μια ενέργεια έκρηξης από το παρελθόν. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αναπολήσετε τις καλές στιγμές και να σκεφτείτε τι έχετε μάθει. Αντί να αναλάβετε δράση κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή, έχετε λίγο χώρο για να αναπολήσετε το παρελθόν... και προετοιμαστείτε για την εμφάνιση πρώην και φίλων που έχουν περάσει πολύ καιρό, καθώς αυτό συμβαίνει συχνά και κατά τη διάρκεια των αναδρομών.

6. Αποδεχθείτε την πρόκληση

Mερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά, είτε είναι ανάδρομοι είτε όχι. Η αποδοχή αυτού του γεγονότος είναι ένα βασικό πρώτο βήμα για την καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους, αλλά το επόμενο βήμα είναι να το αγκαλιάσετε. Όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, σκεφτείτε τι μπορείτε να μάθετε από αυτό. Αντιμετωπίστε, λοιπόν, τις προκλήσεις στο δρόμο σας ως ευκαιρία να επιδείξετε τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και την ανθεκτικότητά σας.