fbpixel

Search icon
Search
9+1 λόγοι που θα σας πείσουν να ξεκινήσετε άμεσα pilates
WELLNESS

9+1 λόγοι που θα σας πείσουν να ξεκινήσετε άμεσα pilates

Πού θα σας βοηθήσει αυτού του είδους η γυμναστική


Το pilates είναι μια μορφή γυμναστικής που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τον κόσμο διότι δεν βοηθάει μόνο να γίνουμε fit, αλλά μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από χρόνιους πόνους, μυοσκελετικά προβλήματα, καθώς και ψυχική ευεξία. Παρακάτω θα δείτε 10 οφέλη που μπορείτε να έχετε από το pilates.

1. Αυξάνει την ενέργειά σας

Ένα session pilates αρκεί για να αισθανθείτε την ενέργειά σας να αυξάνεται. Αυτό συμβαίνει διότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί και το οξυγόνο προσφέροντας σας ενέργεια. Επομένως αν είστε από αυτούς που το πρωί ξυπνούν χωρίς καθόλου διάθεση κι ενέργεια, αφιερώνετε ένα εικοσάλεπτο στο Pilates, θα δείτε δραματική αλλαγή.

2. Είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα

Το pilates δεν εστιάζει μόνο σε ένα ή δύο μέρη του σώματος. Όταν παρακολουθείτε ένα μάθημα pilates, συχνά εργάζεστε στα άνω και κάτω μέρη του σώματος. Είτε λοιπόν επιλέξετε να κάνετε reformer, είτε κάνετε μόνοι σας στο σπίτι με τα άπειρα σχετικά βίντεο και προγράμματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο το αποτέλεσμα θα είναι να δουλεύετε τους μύες σε κάθε πλευρά του σώματός σας.

3. Αποτρέπει τον τραυματισμό

Ένα από τα οφέλη του pilates είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τραυματισμούς. Αυτό συμβαίνει διότι σας βοηθά να διατηρείτε τους μύες σας σε ισορροπία, ενισχύει τον πυρήνα του σώματός σας με αποτέλεσμα να αποκτάτε σταδιακά επίγνωσης του σώματος σε επίπεδο συντονισμού του σώματος με την πνευματική συγκέντρωση.

shutterstock-2160066783.jpg

4. Βελτιώνει την ικανότητα συντονισμού πνεύματος και σώματος και βοηθά στην πνευματική συγκέντρωση

Μιλώντας για πνευματική συγκέντρωση, το pilates είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτρέψετε στον εαυτό σας να έχει μεγαλύτερη επίγνωση του πώς λειτουργεί το μυαλό σας, καθώς και πώς κινείται το σώμα σας. Σας προσφέρει έτσι τη διανοητική ικανότητα να διατηρείτε θετική διάθεση ως απόρροια της κίνησης.

5. Διατήρηση υγιούς βάρους

Αν κανείς ασκείται συστηματικά με pilates είναι πολύ πιο πιθανό να διατηρεί ένα υγιές βάρος. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι σας βοηθάει να αποκτήσετε καλύτερη στάση σώματος, και τονώνει τους μύες ολόκληρου του σώματος, με αποτέλεσμα να χτίζετε και νέους.

6. Βελτιώνει τη συγκέντρωση

Η συγκέντρωσή σας θα βελτιωθεί όταν κάνετε συστηματικά pilates. Πρόκειται για μια από τις βασικές αρχές του pilates, σύμφωνα με την οποία πρέπει να εστιάσετε στον μοναδικό στόχο που αναζητάτε, αρχικά σε σωματικό επίπεδο, αλλά και σε πνευματικό, μέσω της έκκρισης ορμονών που μειώνουν το άγχος.

7. Ενισχύει την αθλητική απόδοση γενικώς

Γνωρίζατε ότι το pilates μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιωθείτε σε άλλα αθλήματα; Το pilates σας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, σωματική δύναμη και καλύτερη κίνηση. Έτσι, είτε πρόκειται για ομαδικά αθλήματα γηπέδου είτε απλώς για ένα άθλημα που αγαπάτε να ασχολείστε θα βελτιωθείτε σε ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων που μοιραία θα αφορά και την επίδοσή σας σε αυτό. Ετοιμαστείτε λοιπόν για να νικήσετε τους φίλους σας και στο τένις.

shutterstock-1553023637.jpg

8. Ανακουφίζει από το άγχος

Το pilates μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους, καθώς σας επιτρέπει να αποβάλετε όλη την σωματική ένταση, η οποία πολλές φορές είναι έκφανση ψυχολογικών προβλημάτων που παίρνουν την μορφή ψυχοσωματικών. Κάνοντας pilates μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισορροπία στο σώμα και στο μυαλό σας, την οποία δεν είχατε συνειδητοποιήσει ότι είχατε.

9. Δημιουργεί μια ισορροπία δύναμης και ευελιξίας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το pilates μπορεί να αυξήσει τη δύναμή σας και να βελτιώσει την ευελιξία σας. Αυτό συμβαίνει διότι η προπόνηση σας βοηθά να δουλέψετε κάθε μυ του σώματός σας δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία δύναμης και ευλυγισίας.

10. Ενισχύει την αυτοεκτίμησή σας

Η προπόνηση σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Το pilates μπορεί να τονώσει την αυτοεκτίμησή σας επειδή αισθάνεστε ότι πετύχατε έστω και έναν μικρό στόχο που μόνο οφέλη σας προσφέρει: δηλαδή αφιερώσατε λίγο από τον καθημερινό χρόνο σας αποκλειστικά στο εαυτό σας. Έτσι σταδιακά μαθαίνετε να διεκδικείτε περισσότερα και να θέτετε όλο και μεγαλύτερος στόχους είτε αυτοί έχουν να κάνουν με την ευεξία και τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης είτε με ό,τι άλλο σας απασχολεί.