fbpixel

Search icon
Search
Οι κυρίαρχες τάσεις κοσμημάτων που πρέπει να γνωρίζετε το 2024
TRENDS & CATWALKS

Οι κυρίαρχες τάσεις κοσμημάτων που πρέπει να γνωρίζετε το 2024

Δώστε λάμψη στα σύνολα σας με τα πιο δροσερά και σύγχρονα κοσμήματα!


Ενώ η νέα σεζόν φέρνει στο επίκεντρο μια φρέσκια οπτική στα ρούχα και στο γενικότερο styling τους, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε τις τάσεις των κοσμημάτων που εντοπίστηκαν σε διάφορες πασαρέλες τον τελευταίο καιρό. Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε, λοιπόν, τα κλασικά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά looks. Ο ευκολότερος τρόπος; Να δώσουμε στα αξεσουάρ μας και συγκεκριμένα στα κοσμήματά μας μια πολυπόθητη αναβάθμιση.

Παρακάτω, ανακαλύψτε τα πιο up-to-date jewellery trends για την επερχόμενη SS'24 σεζόν...

1. Layered necklaces

9e1044c5ef406648842355067759c8f0.jpg
Image source: @gwynethpaltrow

Είτε κοιτάζετε τις street-style φωτογραφίες των tastemakers που παρακολουθούν τις επιδείξεις της πασαρέλας FW24 είτε τις τελευταίες εμφανίσεις από το κόκκινο χαλί των Όσκαρ, είναι αδύνατο να αγνοήσετε την επιστροφή των layered κολιέ. Yπάρχουν πολλοί ευφάνταστοι τρόποι για να στοιβάζετε απλές αλυσίδες και μενταγιόν για να δημιουργήσετε εκλεκτική υφή. Οι χοντρές αλυσίδες, για παράδειγμα, χρησιμεύουν ως υπέροχα κομμάτια βάσης για πρόσθετα γούρια, εξατομικευμένα μοτίβα ή ασυνήθιστους πολύτιμους λίθους. Μη φοβάστε να αναμίξετε και μέταλλα: όσο περισσότερα πολύτιμα υλικά, τόσο το καλύτερο.

2. Black, gold & diamonds

97def614484b637d6c04f6abb6872111.jpg
Image source: Missoma London

Είτε πρόκειται για την επίμονη προτίμηση στη μόδα της δεκαετίας του '90 και του 2000, είτε για την αναπόφευκτη εισροή παστέλ χρωμάτων κάθε άνοιξη, τα κατάμαυρα κοσμήματα θα είναι bigger than ever το 2024. Οι κοσμηματοποιοί πειραματίζονται με όνυχα, μαύρο σμάλτο και ειδικά με μαυρισμένα μέταλλα - το ρόδιο και ο μαυρισμένος χρυσός προσθέτουν μια σκληρή άκρη στις κλασικές ρυθμίσεις. 

Επιλέξτε ζαφείρια που είναι κατάμαυρα, ανακαλύψτε τη γυαλιστερή λάμψη του μαύρου νεφρίτη και απολαύστε πώς τα μαύρα κοσμήματα ταιριάζουν με τον λευκόχρύσο. 

3. Shell shapes

70341062d08f036143e12c7fdd6e4067.jpg
Image source: Etsy

Τα sea-inspired, bohemian κοσμήματα θα αποτελέσουν μια από τις κορυφαίες τάσεις του 2024. Τα μοτίβα με κοχύλια μπορούν να ενταχθούν στην υπάρχουσα συλλογή σας, ενώ μην ξεχνάτε πως τα φυσικά κοχύλια και τα μαργαριτάρια θα είναι επίσης απόλυτα in. Τα κοχύλια -που συχνά επιλέγονται για τον φυλαχτό συμβολισμό τους- θα αποδειχθούν ιδιαίτερα δημοφιλή- επιλέξτε κομμάτια που αναδεικνύουν την ιριδίζουσα λάμψη του κοχυλιού και του mother-of-pearl.

4. 90's hoop earrings

ab36ff7e4136fa2f1b43f0d2f224c1c3.jpg
Image source: Net-a-porter

Οι millennials ανάμεσά μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη δύναμη που είχαν οι αγαπημένες μας celebrities, όπως παραδείγματος χάρη η Jennifer Lopez, φορώντας oversized κρίκους. Είκοσι χρόνια αργότερα, έχουν επισήμως επιστρέψει. Όσοι επιθυμούν να επενδύσουν σε ένα ζευγάρι από ατόφιο χρυσό, θα πρέπει να επιλέξουν το υπερμεγέθες σχέδιο. Κρατήστε το υπόλοιπο στιλ των κοσμημάτων σας μίνιμαλ. Μπορείτε ακόμα να συνεχίστε να κινείστε στη 90's κατεύθυνση προσθέτοντας και ένα μοντέρνο και μινιμαλιστικό choker που επίσης συμβάλλει στο όλο Y2K mood.

5. Statement cuff

09b655890a2a0b2b4b83f1c24a1858bb.jpg
Image source: Farfetch

Περιμένετε μια σαφή μετατόπιση μακριά από τα βραχιόλια με λεπτές αλυσίδες που τοποθετούνται πολλά μαζί, με ένα βήμα προς τα ογκώδη σχέδια. Σε αυτό το σημείο είναι χρήσιμη η statement μανσέτα για το χέρι. Τα μοντέρνα και τολμηρά σχέδια των Saint Laurent και Bottega Veneta προέρχονται κατευθείαν από τις πασαρέλες της φετινής σεζόν, ενώ οι σχεδιαστές κοσμημάτων πειραματίζονται με γλυπτό χρυσό και ασήμι, μεικτούς μεταλλικούς τόνους και ζωηρούς πολύτιμους λίθους. 

Hair embellishments

ss24jt-slide-ds.webp
Image source: Versace SS'24

Τέλος, το haute hair slide είναι το νέο σας αξεσουάρ για βραδινό ντύσιμο. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα ντελικάτα head pieces της Tory Burch, φτιαγμένα από έναν ιστό αράχνης από ασημένιες χάντρες, στα τσιμπιδάκια μαλλιών με φιόγκο στον οίκο Versace, ή στα τσιμπιδάκια μαλλιών του οίκου Balenciaga. 


Feature image source: Tom Ford SS'24, Chanel SS'24