fbpixel

Search icon
Search
L'Or de Jadore: Η αισθησιακή ανανέωση του πιο διαχρονικού αρώματος
EDITORS' CHOICE

L'Or de Jadore: Η αισθησιακή ανανέωση του πιο διαχρονικού αρώματος

Ανακαλύψτε το νέο άρωμα Dior από τον Francis Kurkdjian


Ο Dior είναι ένας ιστορικός οίκος που θέλουμε να εξερευνούμε συνεχώς, τόσο όσον αφορά το fashion, όσο και το beauty. Η ποιότητα και η πληθώρα που βρίσκουμε στα πολυτελή κομμάτια του γαλλικού οίκου επιβεβαιώνει την επιτυχία και την εμπιστοσύνη που εμπνέει στο κοινό του. Στον χώρο της ομορφιάς έχει ξεχωρίσει με μια πληθώρα προϊόντων -όπως τα signature lip oils που λατρέψαμε το 2023-, όμως ένα άρωμα που φέρει την υπογραφή του έχει κλέψει τις καρδιές μας εδώ και χρόνια, και δεν είναι άλλο από το J'adore. Σήμερα, το χαρακτηριστικό και διαχρονικό άρωμά του αποκτά μια νέα διάσταση χάρη στον αρωματοποιό Francis Kurkdjian, την οποία ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε! 

f607-jadore-reno-lor-23-p14f-locoor-fleurs.jpg

Το J'adore για εκείνον παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο καρέ αρωμάτων του οίκου. Ο θρύλος πίσω από το πιο εμβληματικό perfume επισφραγίζει την πολυτέλεια, τη θηλυκότητα και το πρωτοποριακό πνεύμα του Monsieur Dior. Τα παραπάνω έμελλαν να οδηγήσουν τον Kurkdjian σε μια αισθησιακή ανανέωση, την οποία διαχειρίστηκε με ταπεινότητα και τόλμη, αποφασιστικότητα και όραμα, καθοδηγούμενος κυρίως από τα λόγια του Christian Dior: «Να σέβεσαι την παράδοση και να μη φοβάσαι να τολμάς.»

Χάρη στο J'adore συνέβη μια ξεχωριστή συνάντηση ανάμεσα σε έναν αρωματοποιό, διάσημο για τις εκπληκτικές δημιουργίες του και ένα εμβληματικό άρωμα που έχει εξελιχθεί πλέον σε μια διαχρονική αξία. Αυτή ήταν η ευκαιρία του να αφήσει το στίγμα του σε αυτό το άρωμα με το μοναδικό στιλ του γνώρισε μεγάλη επιτυχία, χάρη στον ιδιαίτερα σύγχρονο, ισχυρό και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του. Ο Kurkdjian επέλεξε να ασχοληθεί με την καρδιά του λουλουδάτου μπουκέτου του αρώματος, την πεμπτουσία της απίστευτα πολυσχιδούς σύνθεσής του. Την εμπλούτισε με την εμπνευσμένη ευαισθησία του, υιοθετώντας μια ριζοσπαστική οσφρητική στάση: περιορίζοντας την πληθωρική αύρα λουλουδιών, σχημάτισε μια σιλουέτα που κλίνει προς τον απόλυτο μινιμαλισμό, τον οργανικό αισθησιασμό και ένα πρωτοφανές επίπεδο συμπύκνωσης. Όπως λιώνει ο χρυσός, για να διατηρηθεί το πιο καθαρό τμήμα του, έτσι και ο Kurkdjian απομόνωσε τα λουλούδια και τα ανέδειξε με μια φινέτσα που έγινε η νέα υπογραφή του αρώματος.

Έτσι, το J'adore l’Or μεταμορφώνεται στο L'Or de J'adore που ξεχειλίζει νόημα και βάθος. Λαμπερό και αρμονικό, αισθησιακό και βελούδινο, γοητεύει με την αύρα του από την πρώτη στιγμή.

Από το J’adore l’Or στο L’Or de J’adore

Ο Francis Kurkdjian έδωσε νέα διάσταση στο J'adore, αναζητώντας την πιο βασική οσφρητική του έκφραση, ώστε να λάβει την καθαρότερη πεμπτουσία του. Για τον σκοπό αυτό, στράφηκε στο ξεκίνημα της σύνθεσης του θρυλικού μπουκέτου, εκεί όπου τα λουλούδια συνομιλούν μεταξύ τους, και κανένα άνθος δεν κυριαρχεί. Αμφισβήτησε αυτή την ισορροπία που δημιουργεί μια επιβλητική και αφηρημένη λουλουδάτη εντύπωση. Άλλωστε το J'adore δεν αναδίδει το άρωμα κάθε λουλουδιού, αλλά δίνει μια πολύ ρεαλιστική αίσθηση ενός μοναδικού, συμβολικού και συμβιωτικού άνθους. Αποτελεί την τέλεια και οικουμενική ενσάρκωση των λουλουδάτων αρωμάτων. Αυτό το ιδανικό άνθος, που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, ενσαρκώνει από μόνο του το πνεύμα του Dior. Εμπνευσμένος από αυτό το πολυτελές μυστήριο, ο αρωματοποιός επέλεξε να δώσει νέα διάσταση στο στυλ του και να τροποποιήσει τις αναλογίες του, για να αναδείξει την ομορφιά του υπό ένα νέο πρίσμα.

Το δικό του J'adore έχει την ακτινοβόλα λάμψη ενός πολύτιμου υγρού. Είναι ένα λουτρό λιωμένου χρυσού που αντικατοπτρίζει την προέλευσή του, ένα λουτρό στο οποίο μια γυναίκα βυθίζεται αισθησιακά και παθιασμένα.

Τα λουλούδια στο προσκήνιο

f607-jadore-reno-lor-23-p17e-petale-or-l4-f39-crop.jpg

Αφού προσδιορίστηκε η φιλοσοφία, άρχισε να διαμορφώνεται το νέο στυλ. Ο Francis Kurkdjian προσέγγισε το μπουκέτο λουλουδιών σε δύο στάδια, βελτιστοποιώντας πρώτα τη σύνθεση, για να ξεχωρίζει περισσότερο, και εξυμνώντας στη συνέχεια τα λουλούδια που αναδεικνύονται σε κλίμακα ματζόρε. Εκσυγχρόνισε το ένα στοιχείο, για να αναβαθμίσει το άλλο. Το L’Or de J'adore μεταμορφώθηκε, αποκτώντας μια «γιγαντιαία» λουλουδάτη πτυχή που είναι κυριολεκτικά εξωπραγματική. 

Το μπουκέτο ανανεώθηκε και εκσυγχρονίστηκε, αξιοποιώντας τα λουλούδια στο έπακρο και σε μια αριστοτεχνικά επιλεγμένη δόση. Μεταβαίνοντας από το πληθωρικό στο βελτιστοποιημένο, ο Francis Kurkdjian δημιούργησε μια ριζοσπαστική μεταμόρφωση, σαν μετάβαση από τον πουαντιγισμό στη σύγχρονη τέχνη. Το γιασεμί, το τριαντάφυλλο ξεχωρίζουν, χάρη στην αρμονική και, ταυτόχρονα εντυπωσιακή αύρα τους. Το μιγκέ και η βιολέτα αναδίδουν μια χαρούμενη λάμψη. Τα λουλούδια του νέου μπουκέτου κάνουν άμεσα και ξεκάθαρα αισθητή την παρουσία τους. Προχωρώντας μπροστά και μεγεθύνοντάς τα, η ομορφιά τους αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο.   

stighmiotipo-othonis-16.png

Στιλπνός χρυσός σε υψηλή συγκέντρωση

Το L’Or de J'adore που δημιούργησε ο Francis Kurkdjian είναι ένα αισθησιακό και εκτυφλωτικό άρωμα. Χωρίς αντιπερισπασμούς ή περιττό θόρυβο, όλα ξετυλίγονται ταυτόχρονα, με αγάπη, ειλικρίνεια και μεγαλοπρέπεια. Είναι ένα νέο J'adore που αγγίζει την καρδιά και ταξιδεύει τις αισθήσεις.

Πηγαίνοντας απευθείας στην ουσία, παρουσιάζει αρμονικά λουλούδια, τόσο πλούσια που έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να τα αγγίξεις. Στα όρια του λαχταριστού, καταλήγει σε μια απαλή και έντονη απόλαυση που διατηρεί τους αριστοκρατικούς τόνους του αρώματος. Πολυτελείς και αισθησιακές, όπως το χάδι ενός πετάλου, αυτές οι μαγικές συμφωνίες με τα ρευστά και αλληλένδετα λουλούδια δεν έχουν τίποτα οξύ. Το αποτέλεσμα είναι εδώ, απτό, μαζί με την απαλότητα και τον αισθησιασμό που αναδίδουν οι ακτίνες ενός υποτονικού ήλιου.

«Χάρη στην ακέραιη μαγεία και στη δύναμη του J'adore, τόλμησα να φανταστώ ότι, με τη σειρά μου, έκανα δικά μου όλα τα λουλούδια στον κόσμο – με όλη την τόλμη, την πολυτέλεια και την αυστηρότητα που χαρακτηρίζουν το πνεύμα του Dior», αποκαλύπτει ο αρωματοποιός πίσω από την ανανεωμένη έκδοση του αρώματος. «Ήθελα να μεταβώ από την αύρα του J'adore στην αύρα του L’Or de J’adore, και στην οσφρητική πεμπτουσία του, απελευθερωμένος από όλα τα περιττά στοιχεία. Έτσι, συνόψισα αυτό το πυκνό μπουκέτο, θέλοντας να βρω μια νέα αρμονία και μια νέα ισορροπία για τις αναλογίες του», εξηγεί ο Francis Kurkdjian για τη δημιουργία του. 

Ένας λαμπερός, χρυσός αμφορέας

jadore-lor-packshot-cartelette-sofistic.png

Για το L’Or de J'adore, το εμβληματικό μπουκάλι ανανεώνεται και διακοσμείται με πολύτιμα υλικά. Απηχώντας τη ζεστασιά του αρώματος, το κολιέ έχει πλέον μεταμορφωθεί σε έναν ρευστό και οργανικό χρυσό που έχει τη μορφή κυμάτων κατά μήκος του μπουκαλιού. Το διακριτικά γοητευτικό γυαλί έχει αποκτήσει ένα νέο στρογγυλεμένο στοιχείο που ταιριάζει με τα βελούδινα λουλούδια του μπουκέτου. Ως τελική πινελιά, βλέπουμε πλέον μια γυάλινη χάντρα πάνω στο φωτεινό, διάφανο πώμα.

Η καμπάνια - L'Or de J'adore, η ακτινοβολία της θηλυκότητας 

f607-jadore-lor-m001zh-charlize-avec-pack-l4-f39-crop.jpg

Λουσμένη από ένα ζεστό φως αστραφτερού και ηλιόλουστου χρυσού, η Charlize Theron ακτινοβολεί θηλυκότητα. Γαλήνια και δυναμική ταυτόχρονα, κρατά στην αγκαλιά της τον θρυλικό αμφορέα που έχει ντυθεί με έναν νέο, χυτό και οργανικό χρυσό. Λάμποντας από ομορφιά, ενσαρκώνει την ψυχή του J'adore με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια φωτεινότητα. Φορά ένα φόρεμα που σχεδίασε αποκλειστικά για εκείνη η Maria Grazia Chiuri. Εξευγενισμένα κομψό, αποκαλύπτει την αισθησιακή χρυσή επιδερμίδα της που είναι γυμνή και απέριττη, χωρίς κοσμήματα. Ωστόσο, ο πολύτιμος χρυσός είναι πάντα εδώ και περιέχεται στο άρωμά της. Μια ωδή στη θριαμβευτική, δυναμική και ήρεμη θηλυκότητα.

Ένα λουτρό χρυσού

Σαν διάλογος μεταξύ δύο ινδαλμάτων… Ο νέος αμφορέας που είναι ντυμένος με χρυσό αντικατοπτρίζει τη γυναίκα J'adore. Τόσο ο αμφορέας όσο και η γυναίκα βγαίνουν από το τελετουργικό λουτρό, ακτινοβολώντας ομορφιά και αστραφτερή μαγεία. Ένα λουτρό χρυσού που μοιάζει με ωδή στη θηλυκότητα και καταλήγει σε μια αισθησιακή αποθέωση, μια υπέροχη εικόνα που αποκαλύπτει το μεγαλείο της θεάς. Αποπνέοντας εντυπωσιακή ομορφιά και αυτοπεποίθηση, η Charlize μένει γυμνή, φορώντας μόνο το L'Or de J'adore. Κι όμως, είναι πιο λαμπερή από ποτέ.