fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Εβδομάδας: Τι νέο έρχεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Ατζέντα Εβδομάδας: Τι νέο έρχεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Οι καλύτερες προτάσεις για την πόλη είναι εδώ


Η νέα εβδομάδα μάς βάζει σε ανοιξιάτικο mood, φέρνοντας νέες προτάσεις στην πολιτιστική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Παρακάτω, καταγράψαμε τις καλύτερες προτάσεις σε δρώμενα και events για όλα τα γούστα, που θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Κρατήστε σημειώσεις...

Δευτέρα του Πάσχα

Τάκης Ζαχαράτος: ''Sweet Dreams... από κοντά'' στο Θέατρο Βεργίνα

takis1100-821-107710136.jpg

Μετά τα αλλεπάλληλα sold out και τις συνεχόμενες παρατάσεις των εμφανίσεων του, ο πολυαγαπημένος showman Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Vergina Theatro με τη νέα παράσταση-υπερπαραγωγή "Sweet Dreams... από κοντά». Μας καλεί να ονειρευτούμε, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί του, μέσα από τα ευτράπελα της τηλεόρασης, της πολιτικής και της κοινωνικής μας ζωής.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Θέατρο Βεργίνα (12 χλμ. Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου), Δευτέρα του Πάσχα στις 22:00.

Ταινία «Μην Ανοίγεις την Πόρτα»

min-anoigeis-tin-porta.jpg

Μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα. Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Τι βρίσκεται άραγε στην σκοτεινή καρδιά του δάσους; Σκηνοθεσία: Σάκης Καρπάς, Αλέξανδρος Καρπάς. Σενάριο: Σάκης Καρπάς, Αλέξανδρος Καρπάς. Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Λεβογιάννη, Σάκης Καρπάς.

Info: Village Cosmos Αιθ. 4 (11ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών), Δευτέρα του Πάσχα στις 20:30 και στις 22:40.

Περιοδική έκθεση «Μια Αρχαιολογία της Αναπηρίας»

833586.jpg

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η περιοδική έκθεση με τίτλο «Μια Αρχαιολογία της Αναπηρίας». Η έκθεση συνίσταται στην ομώνυμη εικαστική εγκατάσταση, η οποία δημιουργήθηκε από τον ιστορικό αρχιτεκτονικής David Gissen, την ιστορικό τέχνης Jennifer Stager και την αρχαιολόγο-ιστορικό αρχιτεκτονικής Μάνθα Ζαρμακούπη και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2021 στη Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Μέσα από μια πειραματική ανασύνθεση της Ακρόπολης της Αθήνας, η έκθεση προσπαθεί να προσεγγίσει ένα εμβληματικό και πολυσήμαντο μνημείο του αρχαίου παρελθόντος υπό το πρίσμα της ανθρώπινης αναπηρίας. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και ανασυνθέτουμε την Ακρόπολη εμπεριέχει σύγχρονες ιδέες για το σώμα και τη σωματική βλάβη. Η έκθεση καλεί τον επισκέπτη να δει την εμπειρία της πρόσβασης στο δυσπρόσιτο αυτό αρχιτεκτονικό χώρο πέρα από τους διαχωρισμούς που θέτει η σύγχρονη αντίληψη περί αναπηρίας. Δημιουργώντας μια αισθητηριακή αντίληψη του χώρου των Προπυλαίων, το έργο προβάλλει την ανάβαση στον λόφο της Ακρόπολης ως μια συλλογική εμπειρία, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας ανεξαρτήτως σωματικής ικανότητας και χωρίς διαχωρισμούς, συχνά βοηθώντας ο ένας τον άλλον.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6), Δευτέρα 09:00 - 16:00.


Τρίτη

Βασίλης Αλεξάνδρου, έκθεση «Πολιτικά νωθρό / Politically rekt»

870309.jpg

Η αγγλική λέξη rekt, συντομογραφία και νεολογισμός της λέξης wrecked, χρησιμοποιείται μεταξύ των κοινοτήτων των διαδικτυακών παιχνιδιών για να αποτυπωθεί η ήττα, η αποτυχία. Η ίδια λέξη χρησιμοποιείται από τον εικαστικό Βασίλη Αλεξάνδρου με τις πολιτικές της προεκτάσεις, ως ένα σαρκαστικό, ειρωνικό λογοπαίγνιο στον τίτλο της έκθεσής του «Πολιτικά νωθρό / Politically rekt», η οποία θα παρουσιαστεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Βασισμένη στην practice-based διδακτορική διατριβή που έχει ξεκινήσει ο εικαστικός από τον Μάρτιο του 2020 στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου με τίτλο «Πολιτική τέχνη στην ψηφιακή εποχή» και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.), η έκθεση αποτυπώνει την προσωπική διεργασία του εικαστικού έκτοτε, που εν πολλοίς συντελέστηκε σε περιόδους εγκλεισμού και μοναχικότητας.

Info: Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Λιμάνι), Τρίτη 10:00 - 18:00.

Ομαδική έκθεση "What's inside"

melinageorgoyda-300x300.jpeg

Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση με τίτλο "What's inside" σε επιμέλεια Θάλειας Στεφανίδου. Μεικτοί ρυθμοί ως τρεις εκδοχές εικαστικής ανίχνευσης των: Δημήτρη Αμελαδιώτη, Μελίνας Γεωργούδα και Σταμάτη Λάσκου. Ο Δημήτρης Αμελαδιώτης με περισυλλογή ετερόκλιτων και παρα-καλλιτεχνικών υλικών παράγει αινιγματικά συνταιριάσματα, ένα σπονδυλωτό έργο εγκατάστασης , σαν περιπέτεια σε εξέλιξη. Η Μελίνα Γεωργούδα με τα σχέδια και τα ζωγραφικά της έργα, ποικίλων διαστάσεων μεταφέρει τοπία ψυχικής τάξης, τόσο στα ‘πορτρέτα’ της, όσο και στις καθαρά αφηρημένες περιπέτειες σύνταξης. Ο Σταμάτης Λάσκος ανασυντάσσει στις εικόνες του ορατές και αόρατες μορφές παρατήρησης, σκέψης και αισθήματος. Προβάλλει τοπία εσωτερικών κόσμων παρόμοια με φαντασιακά περιβάλλοντα ξωτικών.

Info: Γκαλερί (Τσιμισκή 52), Τρίτη 12:00 - 20:00.

Ταινία "Challengers"

869283.jpg

Η Τάσι είναι μια δυναμική, πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν προπονήτρια που δεν απολογείται για τις μεθόδους της εντός και εκτός γηπέδου. Είναι παντρεμένη με έναν πρωταθλητή, ο οποίος δέχεται απανωτές ήττες. Η στρατηγική της για την ανάκαμψη του συζύγου της παίρνει αναπάντεχη στροφή όταν εκείνος έρχεται αντιμέτωπος με τον ξοφλημένο Πάτρικ - τον πρώην καλύτερο του φίλο και παλιό σύντροφο της Τάσι. Σκηνοθεσία: Luca Guadagnino. Πρωταγωνιστούν: Zendaya, Mike Faist, Josh O'Connor.

Info: Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ Αιθ. 4 (Tσιμισκή 43), Τρίτη στις 19:10 και στις 21:50.


Τετάρτη

«Ρωμαίος και Αννέτα» του Jean Anouilh στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

864518.jpg

Ο έρωτας είναι αυτός που κυριαρχεί στη νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που έρχεται το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου. Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και Αννέτα» του σπουδαίου συγγραφέα Ζαν Ανούιγ θα θυμίσει στους θεατές τον ρομαντισμό, και τη θυσία που χρειάζεται να γίνει για έναν μεγάλο έρωτα. Σκηνοθεσία: Άννα Φόνσου. Παίζουν: Έφη Δρόσου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Αίγλη Κατσίκη.

Info: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Τετάρτη στις 19:00.

«Σκηνές από έναν Γάμο» του Ingmar Bergman στο Θέατρο Αυλαία

776998.jpg

Το σπαρακτικό αριστούργημα του Ingmar Bergman «Σκηνές από έναν Γάμο», γράφηκε ακριβώς 50 χρόνια πριν, αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία. «Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω» έλεγε ο Bergman. Πράγματι, η ιστορία της Μαριάννε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης. Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Νίκο Ψαρρά σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον. Μετάφραση- Δραματουργική Επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Έλενα Καρακούλη.

Info: Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Τετάρτη στις 21:00.

Έκθεση «Nicholas Egon. Ένα προσωπικό πορτρέτο της Ελλάδας»

854342-Ca905.jpg

Με αφορμή τη δωρεά έργων του Nicholas Egon (1921-2017) από την Σταματία Κομνηνού και τον Νικόλαο Αλέξανδρο Κομνηνό στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., η έκθεση παρουσιάζει πίνακες ζωγραφικής και σχέδια του από το 1948 ως τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η έκθεση οργανώνεται σε δύο ενότητες: τα τοπία και τα πορτρέτα, με κοινό παρονομαστή την ιδιαίτερη γνώση και αγάπη του καλλιτέχνη για την Ελλάδα. Ο Nicholas Egon είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση καλλιτέχνη, τόσο για το έργο του όσο και για τον βίο του. Ήταν άνθρωπος μορφωμένος, κοσμοπολίτης, πολύγλωσσος, φιλέλληνας και πολυταξιδεμένος.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. (Αγίου Δημητρίου 159), Τετάρτη 09:00 - 14:00.


Πέμπτη

«Πήρε τη ζωή της στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη στο Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

858585.jpg

Το έργο «Πήρε τη ζωή στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μια τρελή... τρελή... τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2), Πέμπτη στις 21:00.

Έκθεση "Dali Cybernetics: The Immersive Experience"

1920photo2-1.jpg

Η επίσημη έκθεση Dali Cybernetics, μια παραγωγή που περιοδεύει ανά τον κόσμο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης έως 29 Ιουνίου. Ένα σύμπαν καθηλωτικών εικόνων, χρωμάτων και εφέ. Ο εικαστικός κόσμος του μεγάλου σουρεαλιστή ζωγράφου Salvador Dalí ζωντανεύει με καταπληκτικό τρόπο μαγεύοντας όλες τις ηλικίες. Δείτε περισσότερα εδώ.

Info: Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ'), Πέμπτη 09:30 - 21:30.

«Η μάνα αυτουνού... Έλλη Ζάχου Ταχτσή» της Κικής Μαυρίδου στο Θέατρο Αμαλία

685051.jpg

Ο μονόλογος της Κικής Μαυρίδου «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή», βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, με τη Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο. Η Έλλη Ζάχου Ταχτσή, υπήρξε μια ανυπόταχτη γυναίκα, που το μόνο που ήθελε, ήταν να ζήσει ελεύθερη και να αγαπηθεί. Ατύχησε και στα δύο. Υπέκυψε στη σκληρότητα της εποχής της και έγινε πιο σκληρή από αυτήν.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), Πέμπτη στις 21:00.


Παρασκευή & Σαββατοκύριακο

«Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» του Tennessee Williams στο Φαργκάνη

807812.jpg

Η πλούσια και αυταρχική κυρία Βέναμπλ (Φιλαρέτη Κομνηνού) λάτρευε παθολογικά τον ποιητή γιο της Σεμπάστιαν και κάθε καλοκαίρι οι δυο τους ταξίδευαν μαζί. Το περσινό όμως καλοκαίρι, για πρώτη φορά δεν τον συνόδεψε εκείνη στις διακοπές του, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν (Αναστασία Παντούση) που επωμίστηκε τον ρόλο που κατείχε εκείνη μονοπωλιακά ως τότε. Εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι, όμως, ο Σεμπάστιαν πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν η σοκαρισμένη Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα γύρω από τον θάνατό του, η κυρία Βέναμπλ αρνείται να την πιστέψει και προσπαθεί να πείσει/δωροδοκήσει τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Τζον Κιούκροβιτς (Δημήτρης Τσίκλης) να την χαρακτηρίσει φρενοβλαβή και να της κάνει λοβοτομή. Ο γιατρός δείχνοντας ψυχραιμία, σύνεση και ανωτερότητα, χωρίς να επηρεάζεται από το χρηματικό δέλεαρ και τους εκβιασμούς της κυρίας Βέναμπλ, προσπαθεί να κατανοήσει τη θέση της Κάθριν. Η κοπέλα θα ακουμπήσει πάνω του και θα τον εμπιστευτεί, ενώ εκείνος θα βυθιστεί αργά μέσα στον σκιερό και μυστηριώδη κόσμο που περιβάλλει την οικογένεια Βέναμπλ. Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ.

Info: Φαργκάνη (Αγίου Παντελεήμονος 10), Παρασκευή στις 19:00 και στις 21:30, Σάββατο και Κυριακή στις 18:30 και στις 21:00.

«Κουαρτέτο» του Heiner Müller στο Metropolitan

857509.jpg

Ο Θανάσης Σαράντος βουτά στον σαγηνευτικό κόσμο του Heiner Muller, σκηνοθετώντας το πιο εμβληματικό έργο του, το «Κουαρτέτο». Ένα κείμενο αντισυμβατικό, μια κωμική τραγωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις και την αυτοκαταστροφή των δυτικών κοινωνιών. Ο διεθνούς φήμης Γερμανός θεατρικός συγγραφέας εμπνέεται από τη Μερτέιγ και τον Βαλμόντ, τα δύο πρόσωπα του περίφημου επιστολογραφικού μυθιστορήματος του Λακλό «Επικίνδυνες Σχέσεις» (1781) και δημιουργεί ένα σαγηνευτικό ζευγάρι, το οποίο απορρίπτει κάθε κοινωνικό κανόνα και ηθική. Οι ήρωές του είναι ταυτόχρονα θύτες και θύματα σε ένα ανελέητο παιχνίδι σεξ και εξουσίας. Παίζουν: Χρήστος Βασιλόπουλος, Κερασία Σαμαρά.

Info: Metropolitan Urban Theater (Αλ. Φλέμινγκ 2), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.

«Μάρτυρας Κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι στο Κολοσσαίον

796851.jpg

Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Ο δαιμόνιος ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρος για την ενοχή του. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Μόνη μάρτυρας για την υπεράσπισή του είναι η αινιγματική σύζυγός του που κρατάει την άκρη του νήματος και τη λύση του γρίφου. Σκηνοθεσία- Δραματουργική Επεξεργασία: Νικορέστης Χανιωτάκης. Παίζουν: Βαμβακά Μελίνα, Γρηγορόπουλος Χάρης, Δημητροπούλου Ευγενία, Δρακόπουλος Γιάννης κ.ά.

Info: Κολοσσαίον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150), Παρασκευή στις 19:00 και στις 21:30, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 17:00 και στις 19:30.

«Απλή Μετάβαση» των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη στο Ράδιο Σίτυ

861783.jpg

Το σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη ανέβηκε για πρώτη φορά το 2019 στο Εθνικό Θέατρο, σημειώνοντας απανωτά sold out και εξαιρετικές κριτικές. Σκηνοθεσία: Μίνως Θεοχάρης. Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Γιάννης Καπελέρης κ.ά.

Info: Ράδιο Σίτυ (Βας. Όλγας 11 & Παρασκευοπούλου 9), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:30, Κυριακή στις 19:30.

Γιάννης Βαρδής και Χάρης Βαρθακούρης στο Block 33

vardis-varthakouris.jpg

Ο Γιάννης Βαρδής και ο Χάρης Βαρθακούρης έρχονται για μια συναυλία 2,5 ωρών στο Block 33. Οι δύο σημαντικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους σε τραγούδια που όλοι αγαπάμε, για μια μοναδική βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη.

Info: Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33), Σάββατο στις 22:00.

«Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Tom Schulman στο Αριστοτέλειον

819008.jpg

Δεκαετία του '60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ, έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: «Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!». Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές τις οποίες μας επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει. Ο αντισυμβατικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους, ενάντια στο κατεστημένο. Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Info: Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:00.

Τhe MOM event 2 από την Κλινική Γένεσις

gene.jpg

Στις 12 Μαΐου, η Κλινική Γένεσις γιορτάζει τη μητρότητα στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace με μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται φέτος για 2η χρονιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 10:00 – 15:00 και θα έχει δωρεάν είσοδο. Στο "The Mom Event 2", μέλλουσες μητέρες αλλά και γονείς, θα μπορούν να ενημερωθούν από τους συνεργάτες ιατρούς και τις μαίες της Κλινικής Γένεσις για τον τοκετό, το θηλασμό και τη μητρότητα. Σε παράλληλη αίθουσα, θα διεξαχθούν βιωματικά workshops για μία πιο πρακτική εμπειρία όπως γυμναστική για εγκύους κ.ά. Στο "Τhe Μom Εvent 1", που πραγματοποιήθηκε το 2023, η προσέλευση ξεπέρασε τα 1.100 άτομα, ενώ περισσότεροι από 20 χορηγοί έδωσαν το παρών, τιμώντας την εκδήλωση. Η Κλινική Γένεσις θα προσφέρει δωρεάν δύο τοκετούς σε σουίτες , με τις τυχερές μέλλουσες μανούλες να επιλέγονται μετά από κλήρωση, ενώ θα κληρωθούν και άλλα δώρα, ευγενική προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης.

Info: Μακεδονία Palace (Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 2), Κυριακή 10:00 – 15:00.

Don't miss...
forthess-feautured-image.jpg

Το ΚΤΙΡΙΟ διοργανώνει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Παραλία), αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2 ώρα 5:30 μμ. Σε μια γεμάτη αίθουσα με αρχιτέκτονες, μηχανικούς, επαγγελματίες, επιχειρηματίες των κατασκευών και πολίτες της πόλης, 8 καταξιωμένα αρχιτεκτονικά γραφεία της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν ιδέες και ενδιαφέροντα ποιοτικά έργα τους.

Τα αρχιτεκτονικά γραφεία είναι:

  • K-ARCHITECTS | Αναστάσιος Κωτσιόπουλος
  • MAKRIDIS ASSOCIATES | Πέτρος Θ. Μακρίδης
  • SPARCH | Μόρφω Παπανικολάου
  • MINAS KOSMIDIS ARCHITECTS | Μηνάς Κοσμίδης
  • DEDA & ARCHITECTS | Μαρία Δέδα
  • TAKA + PARTNERS | Ασπασία Τάκα
  • URBAN SOUL PROJECT | Τάσος Γεωργαντζής
  • OFFICETWENTYFIVEARCHITECTS | Θανάσης Χρυσομάλλης

Θα ακολουθήσει ένα πολύ ενδιαφέρον ΣΑΛΟΝΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ όπου επώνυμοι αρχιτέκτονες και επιχειρηματίες που έχουν την έδρα της εταιρείας τους στη Θεσσαλονίκη, θα ανταλλάξουν ιδέες & απόψεις για τα παρακάτω σημαντικά θέματα:

1) Την ανάπτυξη της Αρχιτεκτονικής και της Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη και οι νέες τάσεις στη δουλειά τους.
2) Τις ευκαιρίες ή τις δυσκολίες της απόφασης να έχουν έδρα στη Θεσσαλονίκη.
3) Τα έργα & οι αποφάσεις που πιστεύουν ότι μπορούν να προσδώσουν Ανάπτυξη στην πόλη και να επηρεάσουν επαγγελματικά όλους μας!

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις νέες τάσεις και τη σημασία της Αρχιτεκτονικής και της Επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το σημαντικό έργο και τις δυνατότητες καταξιωμένων αρχιτεκτονικών γραφείων της πόλης.