fbpixel

Search icon
Search
After Easter Detox: Άμεση αποτοξίνωση μέσα σε μόλις ένα 48ωρο
WELLNESS

After Easter Detox: Άμεση αποτοξίνωση μέσα σε μόλις ένα 48ωρο

Όλα τα βήματα για να πετύχετε τον στόχο σας


Το Πάσχα και ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς πέρασαν και όλοι μας αυτές τις ημέρες καταναλώσαμε περισσότερες θερμίδες, τόσο στα οικογενειακά τραπέζια όσο και στις βραδινές εξόδους για ποτό. Από σήμερα, λοιπόν, μπαίνουμε και πάλι σε πρόγραμμα και αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα αποτελεσματικό και γρήγορο detox, που θα μας βοηθήσουμε να βρούμε και πάλι τη φόρμα μας ενόψει του καλοκαιριού που πλησιάζει.

Παρακάτω, μοιραζόμαστε μερικά tips αποτοξίνωσης που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να πετύχετε τον στόχο σας!

1. Καταναλώστε άφθονο νερό

Το νερό γίνεται ο σύμμαχός σας σε αυτήν την προσπάθεια και είναι ίσως ο πιο απλός τρόπος για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας. Μόλις ξυπνήσετε μην παραλείψετε να πιείτε ένα ζεστό ή κρύο ποτήρι νερό, στο οποίο μπορείτε να βάλετε λίγο λεμόνι για extra γεύση και για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Το νερό με λεμόνι βοηθά, επίσης, στη μείωση της όρεξής σας και ενισχύει τον κορεσμό. Η ενεργοποίηση του πεπτικού σας συστήματος ακούγεται σαν ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Από εκεί κι έπειτα, πιείτε επιπλέον 8-10 ποτήρια νερό - κάτι που είναι καλό να κάνετε πάντα και όχι στο διάστημα αυτού του 48ωρου.

shutterstock-2264062753.jpg

2. «Ναι» στα μικρά και συχνά γεύματα

Η συχνότητα και η ποσότητα των γευμάτων που καταναλώνετε αποτελεί το Α και το Ω για τη διατροφή σας γι' αυτό και αξίζει να δώσετε βάση. Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 5-6 μικρές ποσότητες γευμάτων μέσα στην ημέρα σας, κάνοντας focus στην ποιότητα αυτών αλλά και στη θρεπτική τους αξία. Έτσι, θα καταφέρετε να πετύχετε την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό σας που τόσο πολύ έχει ανάγκη κατά τη διάρκεια των νέων σας διατροφικών συνηθειών, θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας ο οποίος θα αποθηκεύει λιγότερο λίπος και θα οδηγηθείτε σε σημείο να έχετε τον πλήρη έλεγχο της πείνας σας και του κορεσμού.

3. «Όχι» στο φαγητό απ' έξω

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εντάξετε στη διατροφή σας σπιτικά γεύματα για τα οποία θα είστε σίγουροι πόσο θρεπτικά είναι, καθώς θα γνωρίζετε ακριβώς τι είδους υλικά θα προσθέσετε. Φροντίστε να μην εμπιστεύεστε τα τυποποιημένα προϊόντα, που ενδεχομένως περιλαμβάνουν κρυμμένη ζάχαρη και συστατικά που δεν καταγράφονται στη συσκευασία. Απαιτεί αρκετή προετοιμασία, αλλά θα ενισχύσει την προσπάθειά σας.

shutterstock-2430895241.jpg

4. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά

Υπάρχουν τροφές που θα σας διευκολύνουν ώστε να δείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και δίνει εξαιρετική ώθηση στη γρήγορη λειτουργία του μεταβολισμού, ενώ το μπρόκολο έχει παρόμοιες ιδιότητες και δρα στο ήπαρ με τέτοιο τρόπο που βοηθά τη μετατροπή των τοξινών σε άλλες ουσίες που ενδείκνυνται για κάθε οργανισμό. Επίσης, η κανέλα καταφέρνει να καίει το λίπος παρέχοντας ευεργετικά οφέλη - ιδανική προσθήκη για τ ροφήματά σας.

5. Smoothies και τσάι

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα φρούτα, τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε μέσα σε αυτές τις δυο μέρες. Θα σας δροσίσουν και κυρίως θα ενισχύσουν την προσπάθειά σας να αποτοξινωθείτε. Επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά τους, ενώ προτιμήστε τα ακόμη και στις εξόδους σας, για ακόμη περισσότερη ενέργεια την οποία χρειάζεστε. Το ίδιο ισχύει και για το τσάι. Αναζητήστε βότανα που βοηθούν στη βελτίωση της πέψης. Το πράσινο τσάι είναι ιδανικό για αντιοξειδωτική και μεταβολική ώθηση.

shutterstock-1589333425-3.jpg

6. Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Πέρα από τη σωστή διατροφή και την ενυδάτωση, εξίσου σημαντική είναι και η άσκηση. Μια συνήθεια που καλό είναι να υιοθετήσετε σε καθημερινή βάση, καθώς θα σας προσφέρει πιο άμεσα αποτελέσματα με διάρκεια στον χρόνο. Ξεκινήστε από το περπάτημα. Δε χρειάζεται να παίρνετε πάντα το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις, ή επιλέξτε το ποδήλατο. Για τους λάτρεις του είδους, αφιερώστε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για ακόμα και για τρέξιμο.