fbpixel

Search icon
Search
TRENDS & CATWALKS

Η fashion editor του Glow επιλέγει τα κομμάτια που κατακτούν την 1η θέση στην ντουλάπα της

Αναβαθμίστε τις εμφανίσεις σας με τα hot trends της F/W ’22-’23 σεζόν από το πολυκατάστημα notos


Η fashion editor του Glow επιλέγει τα κομμάτια που κατακτούν την 1η θέση στην ντουλάπα της

Επιθυμώντας να σας βοηθήσουμε ν' ανακαλύψετε τα πιο hot trends της σεζόν και να εντάξετε στις καθημερινές σας ενδυματολογικές επιλογές όλα όσα είδαμε στις πασαρέλες και τα street style looks των πρόσφατων Fashion Weeks, κάναμε για εσάς την απαραίτητη έρευνα αγοράς. Δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ιδανικότερο χώρο για να κάνουμε αυτήν τη fashion εξερεύνηση στο πολυκατάστημα notos στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται στα corners του αμέτρητες εταιρίες γυναικείων, ανδρικών αλλά και παιδικών ενδυμάτων και αξεσουάρ, όπως Twinset, Kocca, Lacoste, Gant, Boggi, Paul & Shark και Love Stories καθώς και ένας υπέροχος beauty κόσμος με αρώματα και καλλυντικά διεθνών ονομάτων, όπου η κάθε μία και ο κάθε ένας μπορεί να βρει αυτό που ο χώρος της μόδας επιτάσσει. Ο διαχωρισμός των ορόφων ανάλογα με το φύλο, το ύφος και το στιλ των εταιριών, κάνει την shopping εμπειρία σας πολύ εύκολη και απολαυστική ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που αναζητάτε, και ακόμη περισσότερα.

notos-fashion-trends-5.jpg


Στις F/W πασαρέλες, οι σχεδιαστές από τη μία πλευρά παρουσίασαν άκρως θηλυκά και ντελικάτα κομμάτια στολισμένα με δαντέλα, διαφάνειες και ρομαντικά λουλούδια και από την άλλη, εμπνεύστηκαν από την grunge αισθητική της δεκαετίας του ’90 μέσα από δερμάτινα κομμάτια και αυστηρά αρβυλάκια. Με τόσες πολλές ιδέες και μάλιστα αντίθετες μεταξύ τους είναι σίγουρα κάπως δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος τις τάσεις και να επιλέξει εκείνες που θα ακολουθήσει - γιατί μην ξεχνάτε, ότι τα ρούχα πρέπει να τα υποστηρίζετε, ν' αναδεικνύουν τον καλύτερό σας εαυτό, να σας αντιπροσωπεύουν. Πάμε λοιπόν, μαζί να κάνουμε μία «βουτιά» στις κορυφαίες τάσεις της μόδας καθώς και σε μερικές αγορές-«κλειδιά» για να προσθέσετε άμεσα στη ντουλάπα σας, με σύμμαχο πάντα το πολυκατάστημα notos.

notos-fashion-trends-6.jpg

Ανακαλύψτε παρακάτω τα looks, που δημιουργήσαμε υιοθετώντας σε αυτά τις πιο hot τάσεις της σεζόν και κρατήστε τις απαραίτητες σημειώσεις!

Leopard Print

Tο πολυτελές μοτίβο της λεοπάρδαλης επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο μέσα από διαφορετικά ύφη και φινιρίσματα που μοιάζει τόσο ευκολοφόρετο όσο και οι ουδέτερες αποχρώσεις. Ο βασικότερος και πιο σημαντικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι να αντιμετωπίζετε το leopard print, όπως ακριβώς ένα μαύρο ρούχο, ως έναν καμβά, πάνω στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε outfits που ταιριάζουν στη δική σας προσωπικότητα! Άλλωστε ένα τόσο διαχρονικό μοτίβο προσαρμόζεται οποιοδήποτε κι αν είναι το στιλ σας, από αυστηρό chic μέχρι grunge και casual. Για φέτος επιλέξτε είτε ένα leopard μακρύ φόρεμα είτε ένα μακρύ παλτό.

Leather Is Better

Το πολυτελές αυτό ύφασμα έκανε την εμφάνισή του σχεδόν σε όλες τις συλλογές στολίζοντας κάθε λογής κομμάτι, από φορέματα, ολόσωμες φόρμες μέχρι σακάκια, φούστες και παντελόνια σε ένα πιο σκληρό και rock ύφος. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να υιοθετήσετε το leather trend είναι επιλέγοντας ένα παντελόνι οποιασδήποτε γραμμής σας αρέσει και σας ταιριάζει από τα skinny, τα carrot μέχρι τα straight και τα boyfriend. Συνδυάζεται εύκολα με όλα τα τοπ από τα αυστηρά πουκάμισα μέχρι τα chunky πλεκτά και φούτερ και μπορεί να φορεθεί είτε στο γραφείο είτε σε ένα night out με τα σωστά αξεσουάρ.

notos-fashion-trends-3.jpg
(Από αριστερά: Δερμάτινο jacket , Φόρεμα και ζώνη Twiset, Μπότες Nine West, Τσαντάκι Dkny, Γούνα Hanita, Πουκάμισο Gant, Δερμάτινο παντελόνι Twinset, Γόβες και τσάντα Michael Kors)


Robe Fur

Ζεστή και απαλή, η γούνα δίνει μία μοναδική αίσθηση πολυτέλειας σε κάθε σας σύνολο και μπορεί να μετατρέψει ένα απλό καθημερινό look σε high fashion street style. Δε χρειάζεται να είναι αληθινή για το επιθυμητό αποτέλεσμα, υπάρχουν πάρα πολλές faux γούνες στην αγορά που είναι εξαιρετικής ποιότητας. To σχέδιο που κυριάρχησε φαίνεται ότι εμπνεύστηκε από την περίοδο που ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας τυλιγμένοι με τις ρόμπες μας. Επενδύστε λοιπόν σε μία μακριά γούνα με ζώνει που θα κρατήσει σίγουρα ψηλά τη θερμοκρασία σας.

Big Clothes Energy

Οι oversized σιλουέτες και οι μακριές γραμμές που χαιδεύουν τους αστραγάλους και η gender-fluid φιλοσοφία που δεν γνωρίζει φύλλα κατέκλυσαν τις πασαρέλες! Πρωταγωνιστής του trend αναδείχθηκαν τα boxy σακάκια εκείνα με τους τετράγωνους ώμους. Πλέον δε χρειάζεται να ανησυχείτε εάν τα μανίκια του σακακιού σας είναι μεγάλα και μακριά ή εάν το μήκος τους καλύπτει τους γοφούς σας, διότι αυτό είναι το ζητούμενο. Προσέξτε μόνο μην φορτώσετε το ίδιο look με πολλά oversized κομμάτια γιατί κινδυνεύετε να χαθείτε μέσα στα ρούχα, φροντίστε τα υπόλοιπα κομμάτια να είναι πιο fitted ώστε να αναδεικνύεται σωστά το trend. 

notos-fashion-trends-1.jpg
(Από αριστερά: Παλτό Kocca, Φουλάρι Ted Baker, Φούστα και ζακέτα Gant, Loafers Adam's Shoes, Σακάκι Molly Bracken, Πουκάμισο Gant, Jean Sisley, Μποτάκια Michael Kors, Tσάντα Coccinelle)

Preppy Look

Ποιος είπε ότι το κολεγιακό στυλ είναι μόνο για τους μαθητές; Φέτος, λοιπόν, φοράμε ρούχα με preppy χαρακτήρα για αυστηρό και παιχνιδιάρικο look ταυτόχρονα. Έντονο το καρό στοιχείο, οι polo γιακάδες, οι πλισέ φούστες, τα cardigans, τα loafers, τα φουλάρια αλλά και τα bomber jackets. Δεν χρειάζονται υπερβολές για να δημιουργήσετε ένα κολεγιακό σύνολο. Εντάξτε στα καθημερινά σας outfits από ένα preppy item και δώστε έναν φρέσκο και νεανικό αέρα στις εμφανίσεις σας θυμίζοντας κάτι από το σχολείο.

The Colors

Μη βιαστείτε να αποχαιρετίσετε τις ροζ αποχρώσεις και τους φωτεινούς τιρκουάζ τόνους μαζί με το καλοκαίρι, διότι για αυτή τη σεζόν οι σχεδιαστές επιφύλασσαν πολλές χρωματικές εκπλήξεις αλλάζοντάς μας εντελώς την αντίληψη που είχαμε μέχρι τώρα για τα φθινοπωρινά και χειμερινά χρώματα. Στις πασαρέλες πέρα από τα κλασικά καφέ, σκούρα μπλε και μαύρα, θαυμάσαμε spicy κόκκινα κομμάτια, ζουμερά πορτοκαλί σύνολα και neon ροζ, πράσινες και κίτρινες οπτασίες που κάνουν πιο ομαλή τη μετάβαση στο φθινόπωρο, με την αύρα που αποπνέουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα color trends για φέτος δεν είναι καθόλου βαρετά! Τουναντίον, είναι εκρηκτικά κι έχουν στόχο να γεμίσουν με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση την κάθε γυναίκα.

notos-fashion-trends-2.jpg
(Από αριστερά: Γούνα Twinset, Πουλόβερ Iro Paris, Φούστα Gaelle, Μποτάκια Guess, Jacket Versace Jeans Couture)

The Accessories

Μία εμφάνιση δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς την συνοδεία των απαραίτητων αξεσουάρ και όπως και στα ρούχα έτσι και σε αυτά υπάρχουν τάσεις και must-have items. Για αυτήν τη σεζόν ένα θα έπρεπε να επενδύσετε σε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια θα σας πρότεινα να επιλέξετε ανάμεσα στις σέξι ψηλές over the knee μπότες, στα κομψά ανδρόγυνα loafers και στα rock αρβυλάκια. Στις τσάντες το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει σιγά σιγά και να εγκαταλείπεται η μανία με τα μικροσκοπικά τσαντάκια και τη θέση τους επάξια να παίρνουν τα πιο βολικά και χρηστικά xxl μεγέθη. Και φυσικά να μην ξεχνάτε ποτέ να περιποιείστε το μακιγιάζ σας, όποιο και αν είναι το ύφος σας, διότι έτσι θα αναβαθμίσετε τη συνολική σας εικόνα θα αναδείξετε σωστά το outfit σας κερδίζοντας έξτρα πόντους.

notos-fashion-trends-8.jpg
(Κραγιόν Velvet Passion Matte Lipstick 311 Poppy Red της Kiko Milano)


Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τη μοναδική shopping εμπειρία που έζησα στο πολυκατάστημα notos στη Θεσσαλονίκη!


Ανακαλύψτε παρακάτω τα top 10 κομμάτια-«κλειδιά» που χρειάζεται αυτήν τη σεζόν η γκαρνταρόμπα σας από τις συλλογές των πολυκαταστημάτων notos και αποκτήστε τα κάνοντας απλά και γρήγορα ένα κλικ.


1

The Loafer

Clarks, notos Click to Buy

2

The Bomber Jacket

Kocca, notos Click to Buy

3

The Wide Leg Denim

Lee, notos Click to Buy

4

The Leopard Dress

Twinset, notos Click to Buy

5

The Biker Boot

Guess, notos Click to Buy

6

The Robe Fur

Twinset, notos Click to Buy

7

The Oversized Shirt

Lacoste, notos Click to Buy

8

The Leather Skirt

La Fée Maraboutée, notos Click to Buy

9

The Polo Knit

Suncoo Paris, notos Click to Buy

10

The XXL Bag

Karl Lagerfeld, notos Click to Buy

Διεύθυνση: Τσιμισκή 24 με Μητροπόλεως 31, Θεσσαλονίκη 

FB: notosGreece, IG: notosofficial, TikTok: notos_official

Web: notos.gr

Φωτογραφίες και βίντεο: UPON TWO (Maria&Ioannis) 

See more here: upontwo.com