fbpixel

Search icon
Search
"From the Heart to the Hands: Dolce&Gabbana" - Μία πρωτοποριακή έκθεση στο Μιλάνο με την υπογραφή του θρυλικού fashion duo
FASHION NEWS

"From the Heart to the Hands: Dolce&Gabbana" - Μία πρωτοποριακή έκθεση στο Μιλάνο με την υπογραφή του θρυλικού fashion duo

Η μαγεία και η φαντασία συνυπάρχουν με την πραγματικότητα και δίνουν ζωή στον κόσμο του Domenico Dolce και του Stefano Gabbana


Μία νέα και πρωτοποριακή ιδέα έγινε πραγματικότητα στην καρδιά του Μιλάνου.  Οι διάσημοι και ταλαντούχοι σχεδιαστές Domenico Dolce και Stefano Gabbana μας δίνουν την δυνατότητα να ταξιδέψουμε στο μυαλό τους στην πρώτη έκθεση που πραγματοποιούν για τον οίκο, παρουσιάζοντας τα πιο αγαπημένα κομμάτια του brand Dolce&Gabbana. Οι δημιουργίες, που από το μυαλό και την καρδιά των σχεδιαστών υλοποιήθηκαν στην πραγματικότητα θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού από τις  7 Απριλίου έως και τις 31 Ιουλίου στο Palazzo Reale του Μιλάνου. Η έκθεση "From the Heart to the Hands: Dolce&Gabbana" προωθείται από το πολιτιστικό κομμάτι του Δήμου του Μιλάνου και η παραγωγή του έγινε από το Palazzo Reale σε συνεργασία με την IMG.

dg-dcam-coverage-img-ph-michael-adair-05-2200x1650.jpg


Η έκθεση εξυμνεί τα όνειρα πίσω από τα σχέδια. Πρόκειται για μία καθηλωτική εμπειρία που επιτρέπει την εξερεύνηση της ιστορίας που κρύβεται πίσω από τις συλλογές υψηλής ραπτικής του οίκου. Η πρόσκληση των Dolce&Gabbana μας επιτρέπει να λάβουμε μέρος στην καλλιτεχνική διαδικασία που προσφέρει ζωντάνια στις δημιουργίες και στα ονειρεμένα φορέματα. Οι αξίες του χειροποίητου και του Fatto a Mano διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη δεξιοτεχνία που απαιτούν τα τελικά κομμάτια που παρουσιάζονται στην έκθεση, ενώ εμφανείς είναι και οι πηγές που λειτουργούν ως έμπνευση των σχεδιαστών. 

dg-mostra-dal-cuore-alle-mani-photo-coverage-ph-paola-pansini-01-1024x768.jpg


Η μεταφορά στον κόσμο της "From the Heart to the Hands: Dolce&Gabbana" μας βυθίζουν στην καρδιά του οίκου, ενώ το κάθε δωμάτιο της έκθεσης έχει ένα μοναδικό φόντο από εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και προσφέρει μία ματιά στις κατά παραγγελία δημιουργίες των Dolce&Gabbana, καθώς και exclusive αντικείμενα από τις συλλογές τους Alta Moda, Alta Sartoria και Alta Gioielleria.

«Ένα ερωτικό γράμμα στην ιταλική κουλτούρα» χαρακτηρίζεται η έκθεση του σπουδαίου διδύμου σχεδιαστών, καθώς οι πηγές έμπνευσής τους αποκαλύπτονται κατά την περιήγηση στον χώρο. Καθώς ο επισκέπτης κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο γίνεται αισθητή η αγάπη για την ιταλική κουλτούρα με το κάθε δωμάτιο της έκθεσης να αποδίδει φόρο τιμής σε μία πτυχή του ιταλικού πολιτισμού, από τον οποίο είναι ιδιαίτερα επηρεασμένοι οι σχεδιαστές Dolce και Gabbana και το έργο τους. 

dg-dcam-coverage-img-ph-michael-adair-04-1200x900.jpg


Τα εκθέματα αντικατοπτρίζουν την τέχνη αλλά και την αρχιτεκτονική, την τοπογραφία των πόλεων αλλά και την μουσική, το μπαλέτο και ταυτόχρονα την όπερα, καθώς και οτιδήποτε άλλο επηρεάζει την έμπνευση και το μυαλό των δημιουργών του εγχειρήματος αυτού. Το κάθε θέμα άλλωστε έχει τις ρίζες του στην βαθιά αγάπη που θρέφουν οι δύο ιδρυτές του οίκου Dolce&Gabbana. Οι ίδιοι λατρεύουν την παραδοσιακή χειροτεχνία, την ιταλική κουλτούρα της πατρίδας τους και το πάθος της έννοιας που έχει το ιταλικό la dolce vita!

Μέσα στην έκθεση θα υπάρχουν ακόμη και διαθέσιμα εικαστικά έργα από διάφορους καλλιτέχνες που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση. Οι καλλιτέχνες επιμελήθηκαν τις δημιουργίες τους αφού πρώτα συμβουλεύτηκαν τα διάσημα σχέδια των Dolce&Gabbana που κοσμούν της έκθεση "From the Heart to the Hands: Dolce&Gabbana", ώστε να υπάρχει ένα αμοιβαίος διάλογος μεταξύ τους.

dg-dcam-coverage-img-ph-michael-adair-01-2200x1650.jpg

Άλλος ένας λόγος να βρεθούμε στο Μιλάνο λοιπόν, για να επισκεφτούμε αυτήν την one of a kind εντυπωσιακή έκθεση. Το κοινό μπορεί να προγραμματίσει την επίσκεψή του στο Palazzo Reale για να μεταφερθεί στον κόσμο της "From the Heart to the Hands: Dolce&Gabbana" κατοχυρώνοντας τα εισιτήρια διαδικτυακά. Η έκθεση λειτουργεί από την Τρίτη μέχρι την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως και τις 7:30 το απόγευμα, ενώ κάθε Πέμπτη διαρκεί και αργότερα, έως και τις 10:30 το βράδυ.