fbpixel

Search icon
Search
Château de Chantilly: Παραμυθένιος περίπατος σε ένα γαλλικό κάστρο του 19ου αιώνα
ESCAPE

Château de Chantilly: Παραμυθένιος περίπατος σε ένα γαλλικό κάστρο του 19ου αιώνα

Θα μαγευτείτε από τη γοητεία του


Όσοι σκέφτεστε να επισκεφτείτε το Παρίσι για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού, μπορείτε να αφιερώσετε μια μέρα για να επισκεφθείτε το εντυπωσιακό Château de Chantilly που θα σας ταξιδέψει σε έναν παραμυθένιο κόσμο.

Το Château de Chantilly είναι τόσο όμορφο που μπορεί να ανταγωνιστεί το Fontainebleau και τις Βερσαλλίες, αλλά δε θα συναντήσετε τόσο πολύ κόσμο όσο στα άλλα δυο. Απέχει 30 λεπτά με το αυτοκίνητο βόρεια από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle. Πρόκειται για ένα διαμάντι που δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε. Αποτελεί μια τέλεια ιδέα για μια ημερήσια εκδρομή από το Παρίσι. Το ίδιο το Château είναι τεράστιο! Υπέροχα διατηρημένο και με υψηλής αισθητικής διακόσμηση. Υπάρχει και η επιλογή για επί πληρωμή ξενάγηση προκειμένου να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις σχετικά με το κάστρο.

shutterstock-1659613885.jpg


Το αρχικό κάστρο είχε καταστραφεί ολοσχερώς κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και ξαναχτίστηκε το 1870 από τον νεαρό Henri d'Orléans, τον δούκα του Aumale, γιου του τελευταίου βασιλιά της Γαλλίας Louis-Philippe, ο οποίος παρέλαβε το κτήμα όταν ήταν μόλις 8 ετών. Επειδή δεν είχε κληρονόμους, κληροδότησε ολόκληρο το κάστρο στο Institute de France το 1898. Ο δούκας ήταν ο μεγαλύτερος συλλέκτης τέχνης της εποχής του με αποτέλεσμα να γεμίσει το κάστρο με μοναδικής αξίας έργα και σπάνια χειρόγραφα και βιβλία. Ως φόρο τιμής για τους επιφανείς προγόνους του ο δούκας του Aumale ονόμασε τις σάλες που εκτίθενται τα έργα τέχνης Musée Condé.

Τι θα δείτε στο Château de Chantilly;

Αρχικά, πριν το επισκεφτείτε, μπορείτε να πληροφορηθείτε από τον ιστότοπο του κάστρου, σχετικά με τις περιοδικές εκθέσεις που τρέχουν ώστε να μην τις χάσετε.

shutterstock-1026971392.jpg


Το Château de Chantilly διαθέτει art galleries που θα σας δώσουν την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε κάποιο μεγάλο μουσείο. Αν και δεν εκτίθενται όλα τα έργα τέχνης που έχουν στην κατοχή τους, η συλλογή αποτελείται πάνω από 1800 πίνακες ζωγραφικής, 4000 χειρόγραφα και μια τεράστια ποικιλία αντικειμένων τέχνης. Σε κάθε αίθουσα μπορείτε να θαυμάσετε πάρα πολλά έργα τέχνης, ζωγραφικούς πίνακες και γλυπτά. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκετε έργα των Poussin, Ingres και του Raphael. 

Στην είσοδο μπορείτε να πάρετε ένα audio guide και να κατεβάσετε την σχετική εφαρμογή στο κινητό σας ώστε να έχετε μια πλήρη ξενάγηση και όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα έργα που βλέπετε. Στην Gallery of Painting’s Rotunda μπορείτε να θαυμάσετε ένα αυθεντικό μωσαϊκό από την Πομπηία. Στο κάστρο υπάρχει επίσης βιβλιοθήκη (Cabinet des Livres) με πολύ σπάνια βιβλία και εντυπωσιακή διαρρύθμιση.

dsc-6436-scaled-e1641378470531.jpg
Gallery of Painting’s Rotunda


Οι κήποι του κάστρου είναι τεράστιοι και πανέμορφοι σε όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι, προσφέροντας ιδιαίτερη θέα με τα εντυπωσιακά συντριβάνια και νερό να ξεπροβάλλει ανάμεσα σε αγάλματα που διακοσμούν τους κήπους. Ο κήπος είναι δομημένος αυστηρά γεωμετρικά και συμμετρικά. Ο συμβολισμός της διάταξης των γλυπτών με το υδάτινο στοιχείο συμβολίζει τον θρίαμβο του πολιτισμού πάνω στην άγρια φύση και της τάξης έναντι της αταξίας. 

shutterstock-1453766132.jpg


Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ιδανικό προορισμό είτε για μια ρομαντική εκδρομή, είτε για να θαυμάσουν τα παιδιά σας τον χώρο και ιδιαίτερα τους κήπους του κάστρου.