fbpixel

Search icon
Search
Under the radar: 4 ευρωπαϊκά νησιά που δεν είχατε σκεφτεί για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις
ESCAPE

Under the radar: 4 ευρωπαϊκά νησιά που δεν είχατε σκεφτεί για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις

Ώρα να προσθέσετε κάποιο από αυτό στην bucket list σας!


Από τις απόκρημνες ακτές της Μεσογείου μέχρι τα πιο ειδυλλιακά σημεία του Αιγαίου, η Ευρώπη διαθέτει μεγάλη ποικιλία από υπέροχα νησιά, τα οποία μπορούν να ενταχθούν στην go-to list σας για το φετινό καλοκαίρι. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα ασφυκτικά πλήθη, τότε σας προτείνουμε να επιλέξετε τις παρακάτω προτάσεις που θα σας εκπλήξουν με την πιο εναλλακτική, αλλά και συνάμα υψηλή αισθητική τους! 

1. Pantelleria, Ιταλία

shutterstock-1913242795.jpg

Βρίσκεται μεταξύ της Σικελίας και της Τυνησίας (πιο κοντά στην τελευταία), αυτό το μικροσκοπικό ηφαιστειακό νησί αποκαλείται συχνά το «Μαύρο Μαργαριτάρι» της Μεσογείου λόγω του βραχώδους, μαύρου ηφαιστειακού τοπίου του. Με φυσικές θερμές πηγές, φουμαρόλες, αμπελώνες και κρυστάλλινους όρμους, το σκηνικό του είναι τόσο κινηματογραφικό, που μάλιστα αποτέλεσε το background των γυρισμάτων της ταινίας "A Bigger Splash" του Luca Guadagnino το 2015. Η απόκοσμη ατμόσφαιρα αυτού του άγριου νησιού σημαίνει ότι έχει μείνει σχετικά εκτός της λίστας με τις πιο δημοφιλείς ιταλικές περιοχές του Νότου, όπως τη γειτονική του Σικελία.

Πού να μείνετε: Το Sikelia, ένα κομψό, ασβεστωμένο boutique hotel που αντισταθμίζεται από το άγριο περιβάλλον, είναι χτισμένο με αρχαίο, θολωτό στιλ dammusi της περιοχής. Οι 19 γαλήνιες σουίτες διαπνέονται από έναν καλλιτεχνικό χαρακτήρα, ενώ το μενού του εστιατορίου Themà συνδυάζει τη σικελική κουζίνα με αραβικές επιρροές.

2. Azores, Πορτογαλία

shutterstock-2374218767.jpg

Το αρχιπέλαγος των Αζορών, απομονωμένο στη μέση του Ατλαντικού, είναι τόσο μαγευτικό που μερικές φορές αποκαλείται η ευρωπαϊκή απάντηση στη Χαβάη. Με δραματικά ηφαιστειακά τοπία, άγριους, καταπράσινους λόφους, ψηλά βράχια, σπηλαιώδεις λίμνες με κρατήρες και αχνιστές ιαματικές πηγές, τα εννέα νησιά αποτελούν μια γοητευτική απόδραση. Το São Miguel είναι το μεγαλύτερο και διαθέτει την πιο εντυπωσιακή ξενοδοχειακή και γαστρονομική ποικιλία προορισμών, αλλά αναζητήστε και τα μικρότερα, όπως το καταπράσινο και πλούσιο σε καταρράκτες Flores και το μικροσκοπικό, γεμάτο χαρακτήρα Corvo, για κάτι ακόμα πιο γαλήνιο. Υπάρχει αφθονία άγριας φυσικής ομορφιάς για να απολαύσετε σε όλα τα νησιά, με το καθένα εντελώς διαφορετικό από το άλλο, από την παρατήρηση φαλαινών και δελφινιών μέχρι την πεζοπορία στους λόφους των τροπικών δασών - ή ακόμη και στην υψηλότερη κορυφή της χώρας, το όρος Pico.

Πού να μείνετε: Το Sensi Azores Nature and Spa, ένα όμορφα ανακαινισμένο αγροτόσπιτο πάνω σε μεγάλης έκτασης χωράφια που συναντούν τη θάλασσα και «βυθίζει» τους επισκέπτες στο μαγευτικό περιβάλλον του. Χαλαρώστε στις εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, απολαύστε χαλαρωτικές μέρες στο spa και επιλέξτε ένα δωμάτιο με θέα στη θάλασσα. Ένα άλλο μοναδικό καταφύγιο διαμονής που υπακούει στην wellness κουλτούρα είναι το Octant Furnas, με θερμικές πισίνες που είναι ανοιχτές 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους επισκέπτες σε ένα ήρεμο ταξίδι αισθήσεων...

3. Lošinj, Κροατία

shutterstock-1787224553.jpg

Το νησί Lošinj είναι μια γαλήνια τοποθεσία στην Αδριατική Θάλασσα, όπου η έντονη ποικιλία χρωμάτων αποτελεί πραγματική πανδαισία - από τα γαλάζια νερά και τα ανθισμένα πευκοδάση μέχρι τα πολύχρωμα σπίτια στο λιμάνι και τα κινηματογραφικά ηλιοβασιλέματα. Το νησί προσελκύει εδώ και καιρό επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν τις μοναδικές, σύμφωνα με πληροφορίες, θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού του αέρα, αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο από το απόλυτα εντυπωσιακό φυσικό του περιβάλλον, όπως η γραφική αρχιτεκτονική, οι περιηγήσεις με δελφίνια, καθώς και η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός που εκτίθενται στην πόλη Mali. Όσοι αναζητούν ένα λιγότερο δημοφιλές μέρος, ωστόσο, θα πρέπει να κατευθυνθούν προς το όμορφο χωριό Veli Lošinj και το γειτονικό του αλιευτικό λιμάνι Rovenska.

Πού να μείνετε: Το Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta βρίσκεται στον κόλπο Čkat και αποτελείται από δύο βίλες που συνδέονται μεταξύ τους με ένα μοντέρνο κτίριο, όπου η αρχιτεκτονική του αιώνα συναντά εκλεπτυσμένα, σύγχρονα χαρακτηριστικά- κλείστε ένα δωμάτιο με μπαλκόνι για να απολαύσετε υπέροχη θέα στη θάλασσα. Εν τω μεταξύ, το εστιατόριο Alfred Keller που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin σερβίρει τοπικές κροατικές σπεσιαλιτέ, ενώ οι θεραπείες spa είναι εμπνευσμένες από το περιβάλλον.

4. Salina, Ιταλία

shutterstock-2411277983.jpg

Μέρος του μαγευτικού αρχιπελάγους των Αιολικών νησιών βόρεια της Σικελίας, η Salina προσφέρει ένα ρομαντικό κομμάτι της υπαίθρου και της ακτής, με ένα καταπράσινο τοπίο και παραλίες με βότσαλα. Διαθέτει διάσπαρτα γοητευτικά χωριά, όπου οι τρατορίες που βρίσκονται στην Τυρρηνική Θάλασσα σερβίρουν φρέσκα αλιεύματα, και όμορφους δρόμους από τους οποίους μπορεί κανείς να ανακαλύψει σε παραδοσιακά καφενεία δελεαστικό σικελικό street food. Οι δίδυμες κορυφές των σβησμένων ηφαιστείων της Salina προσφέρουν επίσης ειδυλλιακές διαδρομές πεζοπορίας, όπου σχεδόν σε κάθε γωνιά αποκαλύπτονται θεαματικές θέες που συναγωνίζονται εκείνες της ακτής Amalfi και των ιταλικών λιμνών, χωρίς τα πλήθη. Φροντίστε να κλείσετε ένα boat trip για να δείτε από κοντά τα γειτονικά της νησιά, και απολαύστε επίσης το επιβλητικό θέαμα των ενεργών ηφαιστείων του κοντινού Stromboli στο ηλιοβασίλεμα.

Πού να μείνετε: Στο Stromboli, το Principe di Salina είναι ένα απολαυστικό boutique hotel που κυριαρχεί μέσα στο ηφαιστειακό τοπίο. Με μόνο 12 δωμάτια, είναι οικείο και φιλόξενο, ενώ τα μπαλκόνια και η infinity pool βρίσκονται σε ιδανική τοποθεσία για να απολαύσετε την ατελείωτη θέα των Αιολίων.

Κεντρική φωτογραφία: Αzores, Πορτογαλία.