fbpixel

Search icon
Search
Tα most-loved restaurant για τα οποία όλοι μιλούν τώρα στο Hong Kong
TASTE

Tα most-loved restaurant για τα οποία όλοι μιλούν τώρα στο Hong Kong

Εάν ο συναρπαστικός προορισμός μπει στην bucket list σας, αυτά είναι τα εστιατόρια που δεν πρέπει να χάσετε


Η γαστρονομική σκηνή στο Hong Kong είναι παγκοσμίως γνωστή για τη ζωντάνια και την αφθονία της. Κι όμως, αν για εσάς μοιάζει ένας απρόσιτος προορισμός, ξανασκεφτείτε το, αφού πρόκειται για ένα ταξίδι που χαρίζει once in a lifetime εμπειρίες. Μερικές από αυτές είναι και γευστικές.

Παρακάτω ακολουθούν τα πιο συναρπαστικά και αγαπημένα εστιατόρια των tastemakerts που πρέπει να γνωρίζετε! 

Victoria Tang-Owen, ιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια της Thirty30 Creative

xoris-titlo-3WwkS.jpg

«Το αγαπημένο μου μέρος στο Hong Kong είναι το The Merchants, ένα παραδοσιακό εστιατόριο της Σανγκάης στο Forty-Five Landmark. Συνεργάστηκα με τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Sean Dix για να αναπτύξω μια μεγάλης κλίμακας χειροποίητη, ζωγραφισμένη και κεντημένη στο χέρι ταπετσαρία σε παραδοσιακό κινεζικό στιλ που έχει τοποθετεί από έως την άλλη πλευρά του εστιατορίου. Το crispy χέλι, το κοτόπουλο του σε κομμάτια και οι γαρίδες του που τηγανίζονται στο γουόκ είναι τα must-haves μου.»

Kim Bui Kollar, στιλίστρια και δημιουργική σύμβουλος

2-N22MS.jpg

«Το Hong Kong διαθέτει πληθώρα απολαυστικών εστιατορίων, αλλά, όταν πρόκειται για chinese food, νιώθω ότι μπορεί να είναι μια επιλογή μεταξύ ατμόσφαιρας ή φαγητού. Το Xin Rong Ji κερδίζει και στους δύο τομείς, χωρίς να είναι ένα fancy εστιατόριο σε ένα ξενοδοχείο. Στην πραγματικότητα, η απροσδιόριστη είσοδος και η τοποθεσία του το κάνει αρκετά cool. Λατρεύω την αθόρυβη τραπεζαρία και τον προσεγμένο φωτισμό. Η πάπια Πεκίνου είναι το πιάτο που πρέπει να παραγγείλετε, αλλά βρίσκω ότι τα απλά πιάτα λαχανικών είναι εξίσου εξαιρετικά - σερβίρονται ανάλογα με την εποχικότητα και από τη φάρμα του Xin Rong Ji. Πάντα βγάζω και μια φωτογραφία από τις wabi sabi συνθέσεις λουλουδιών του εστιατορίου για το mood board μου.»

3-dnIaP.jpg

«Διαφορετικά, όταν έχω όρεξη για ένα cool, απλό γεύμα, πηγαίνω στο Yardbird, όπου είναι εγγυημένο ότι θα συναντήσω ανθρώπους που γνωρίζω από το Hong Kong ή επισκέπτομαι από τη Νέα Υόρκη ή το Τόκιο. Πάντα περνάω καλά εκεί, και το service είναι φανταστικό. Το Yakitori (κοτόπουλο στη σχάρα) είναι η προϋπόθεση του εστιατορίου, αλλά παίρνω πάντα το fish sandwich και τη σαλάτα Caesar, η οποία είναι φτιαγμένη από χόρτα με άγρια λουλούδια. Το Yardbird διαθέτη μια μοναδική ατμόσφαιρα - δεν μοιάζει με κανένα άλλο εστιατόριο που έχω πάει στον κόσμο!»

Lung Lung Thun, financier και συλλέκτης ρολογιών

4-i7eAD.jpg

«Το αγαπημένο μου μέρος για φαγητό σε ολόκληρο το Hong Kong είναι το Oniku Kappo Jikon. Είναι δύσκολο να ξεφύγεις από το άγχος της ζωής σε αυτήν την πόλη, αλλά όταν μπαίνω σε αυτό το εστιατόριο, νιώθω να μεταφέρομαι σε έναν άλλο χρόνο και τόπο. Στα πολλά χρόνια που το επισκέπτομαι, το προσωπικό έχει ωθήσει τον εαυτό του στην τελειότητα, αναπτύσσοντας την τεχνική, τις γεύσεις και την παρουσίασή του, και πάντα φεύγω ενθουσιασμένη. Το ίδιο το γεύμα μοιάζει με ένα ταξίδι και δεν νομίζω ότι κανένα άλλο εστιατόριο στο Hong Kong κάνει το μοσχάρι καλύτερα.»

Amanda Strang, σεφ ζαχαροπλαστικής, ηθοποιός, παρουσιάστρια και μοντέλο

4-kuxs8.jpg

«Το Hong Kong έχει μια τόσο ζωντανή γαστρονομική σκηνή, η οποία είναι «παράδεισος» για κάθε καλοφαγά. Το The Merchants είναι ένα εστιατόριο που επισκέπτομαι συχνά όταν θέλω ένα διασκεδαστικό night-out. Οι γαρίδες με αρακά που τηγανίζονται στο γουόκ, το τηγανητό ψιλοκομμένο ψάρι Mandarin και το ζαμπόν Jinhua με γλάσο από μέλι είναι τα πιάτα που επιλέγω. Μετά το δείπνο, μεταφέρομαι στο bar upstairs, το Cardinal Point, για ένα ολοκληρωμένο κλείσιμο της βραδιάς στους μοναδικούς του βελούδινους καναπέδες.» 

Κεντρική φωτογραφία: The Merchants