fbpixel

Search icon
Search
5 ονειρικά tree-house ξενοδοχεία στον κόσμο για τους λάτρεις της φύσης
ESCAPE

5 ονειρικά tree-house ξενοδοχεία στον κόσμο για τους λάτρεις της φύσης

Ανακαλύψτε τα σε μαγευτικούς προορισμούς κι εντάξτε τα στην bucket list σας


Μια απόδραση μέσα στο δάσος και στα πράσινα παχιά φυλλώματα των δέντρων προσφέρει μια μαγευτικά exclusive και private εμπειρία διαμονής. Οι λάτρεις της φύσης γνωρίζουν ότι όσο πιο κοντά βρεθείς σε αυτήν τόσο πιο γαλήνια αισθάνεσαι. Από τα ρουστίκ εξοχικά «καταφύγια» μέχρι τα παράκτια ησυχαστήρια και τα ξενοδοχεία που προσφέρουν μια safari-experience, παρακάτω ανακαλύπτουμε τα 5 πιο εντυπωσιακά tree-house hotels σε όλο τον κόσμο.

1// Post Ranch Inn, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

vca-postranchinn-supplied-kodiak-mg-4521-1280x640.jpg

Αυτό το ρομαντικό καταφύγιο στο Big Sur είναι adult-only, με τις σύγχρονες σουίτες και τα σπίτια του στην άκρη του βράχου να προσφέρουν γοητευτική θέα στο σημείο που το βουνό και η θάλασσα γίνονται «ένα», 1.200 πόδια πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το Post Ranch Inn διαθέτει ελεύθερα, τριγωνικού σχήματος, δεντρόσπιτα με ξύλινα δοκάρια που διαθέτουν καταπράσινη θέα, μπαλκόνια και φεγγίτες για να απολαμβάνετε ό,τι και αν κάνετε από εκεί - μπορείτε ακόμη και να παρατηρείτε τα αστέρια από το κρεβάτι σας.

2// Keemala, Ταϊλάνδη

aa9390485f4ce6d27ad9a1037093fe4f.jpg

Μέσα στην πλαγιά του λόφου με θέα το χωριό Kamala και τη θάλασσα Andaman, το Keemala είναι ένα τροπικό καταφύγιο με μοναδικές βίλες διάσπαρτες ανάμεσα στις πλούσιες φυλλωσιές. Με διάφορες επιλογές διαμονής, τα Tree Pool Houses απλώνονται σε δύο ορόφους, με καθιστικό και τραπεζαρία στο κάτω επίπεδο, την κύρια σουίτα στον επάνω όροφο και μια εξωτερική ιδιωτική πισίνα στη βεράντα. Επηρεασμένοι από την ιδέα της ανύψωσης, οι σχεδιαστές έχουν αναρτήσει ακόμη και ορισμένα έπιπλα από τις οροφές.

3// Xigera Safari Lodge, Μποτσουάνα

xigera-safari-lodge-hero.jpg

Το Xigera Safari Lodge βρίσκεται στο Moremi Game Reserve και έχει θέα στο Δέλτα του Okavango, στην καρδιά ενός Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Εκτός από τις 12 άψογα σχεδιασμένες σουίτες, γεμάτες με χειροποίητα έργα τέχνης που προέρχονται από την περιοχή, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να μείνουν στο εντυπωσιακά απομονωμένο Baobob Treehouse. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το καταφύγιο (συμπεριλαμβάνει και ξεναγό0, ο εντυπωσιακός γλυπτός σχεδιασμός της δομής - εμπνευσμένος από έναν πίνακα του Νοτιοαφρικανού αρχιτέκτονα Jacobus Hendrik Pierneef - στέκεται σχεδόν 30 πόδια πάνω από την πεδιάδα. Οι τρεις όροφοι περιλαμβάνουν ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο, τα οποία διαθέτουν και τα δύο τοίχους από καμβά που μπορούν να ανοίξουν εξ ολοκλήρου στην ύπαιθρο, και μια βεράντα που προσφέρει απαράμιλλη θέα στην άγρια φύση και το θαύμα που το περιβάλλει.

4// Hapuku Lodge + Tree Houses, Νέα Ζηλανδία

treehousesquare.jpg

Μέσα σε ένα κινηματογραφικό τοπίο σε μια φάρμα εκτροφής ελαφιών στο Νότιο Νησί, ανάμεσα στους πρόποδες της οροσειράς Kaikoura Seaward, την ακτή Kaikoura και τον κόλπο Mangamaunu, το Hapuku Lodge + Tree Houses δένει αρμονικά με το υπέροχο περιβάλλον του. Τα πέντε δεντρόσπιτα βρίσκονται μέσα στο θόλο ενός αυτοφυούς άλσους kanuka και έχουν σχεδιαστεί για να είναι «ένα υπνοδωμάτιο στον ουρανό» με γαλήνια ανοιχτά διαμερίσματα. Κάθε δεντρόσπιτο είναι εξοπλισμένο με μπανιέρα, τζάκι και ντους - και μακρινή θέα - ενώ τα δύο οικογενειακά σπίτια διαθέτουν μια κύρια σουίτα στον επάνω όροφο και ένα παιδικό δωμάτιο.

5// Treehouse London, Ηνωμένο Βασίλειο

the-nest-rooftop-lounge.jpg

Το Treehouse London είναι αντάξιο του ονόματός του και βρίσκεται σε ψηλή θέση πάνω από μια θρυλική τοποθεσία του Λονδίνου (ακριβώς στη γωνία από τα κεντρικά γραφεία του BBC στο Λονδίνο και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την Regent Street και την Bond Street). Η θέα από την ταράτσα συναντά τον ορίζοντα της πόλης, με ορόσημα όπως το London Eye, το The Shard, το Canary Wharf και το Regent's Park. Τα δωμάτια διαθέτουν επίσης εμβληματική θέα από τεράστια παράθυρα, ενώ οι «ζεστοί» εσωτερικοί χώροι με παιχνιδιάρικες χρωματικές πινελιές έχουν σχεδιαστεί για να θυμίζουν ένα childhood clubhouse.

Πηγή: net-a-porter.com