fbpixel

Search icon
Search
Easter Flowers: Τα συμβολικά λουλούδια για να δωρίσετε το Πάσχα
INTERIORS

Easter Flowers: Τα συμβολικά λουλούδια για να δωρίσετε το Πάσχα

Ή για να στολίσετε τον χώρο σας!


Η άνοιξη είναι συνώνυμη με τα όμορφα άνθη και η χρονική στιγμή είναι ιδανική, αφού τα λουλούδια πάνε χέρι-χέρι με τις γιορτές του Πάσχα!

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα πασχαλινά λουλούδια: Προσφέρουν ένα pop χρώμα και είναι ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε εποχιακές στιγμές σε όλο το σπίτι, είτε τα χρησιμοποιείτε ως κεντρικά κομμάτια, είτε στα γιορτινά τραπέζια. Ορισμένα πασχαλινά λουλούδια πωλούνται ως φυτά σε γλάστρες και πολλά είναι πολυετή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τα μεταφυτεύσετε στα παρτέρια του κήπου σας μόλις τελειώσουν οι γιορτές. Με λίγη τύχη και τη σωστή περιποίηση θα ανθίσουν ξανά και θα φωτίσουν την αυλή σας την επόμενη χρονιά.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα go-to λουλούδια για να στολίσετε το χώρο σας ή να δωρίσετε σε κάποιο πιθανό κάλεσμα..

1. Πασχαλιά

shutterstock-2142506007.jpg

Η πασχαλιά, όπως δηλώνει και το όνομα της, είναι το καλλωπιστικό φυτό που έχει συνδεθεί με τη γιορτή του Πάσχα. Και όχι αδίκως, καθώς το φυτό της πασχαλιάς μας χαρίζει εντυπωσιακή ανθοφορία που διαρκεί 20 με 30 μέρες, στα τέλη της άνοιξης, κατά την περίοδο του Πάσχα. 

2. Ίριδα

shutterstock-2330846501.jpg

Το λουλούδι αυτό, που πήρε το όνομα του από την Ελληνίδα θεά του ουράνιου τόξου, συμβολίζει τη σύνδεση μεταξύ της γης και των ουρανών. Στις μέρες μας, η ίριδα συνδέεται επίσης συνήθως με το πάθος και την ανάσταση του Χριστού, πιθανώς επειδή ανθίζει γύρω στο Πάσχα.

3. Νάρκισσος

shutterstock-1916421725.jpg

Οι νάρκισσοι θεωρούνται επίσης εμβληματικό πασχαλινό λουλούδι επειδή τυχαίνει να ανθίζουν την άνοιξη. Το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα τους θα κάνει κάθε γωνία ή τραπέζι στο σπίτι να λάμψει.

4. Μαργαρίτες

shutterstock-2199085559.jpg

Οι μαργαρίτες αποτελούν ένα ιδανικό πασχαλινό λουλούδι, καθώς έχει συνδεθεί άμεσα με τη συγκεκριμένη γιορτή. Τη βλέπουμε σε στολισμούς σε συνδυασμό με τα Πασχαλινά αυγά και συμβολίζουν την αγνότητα και την ελπίδα.

5. Υάκινθοι 

shutterstock-2256030399.jpg

Ένα απαλό μπλε ή βιολετί λουλούδι είναι το κλασικό χρώμα του υάκινθου. Τα τελευταία χρόνια όμως μπορούμε να βρούμε το λουλούδι αυτό σε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων, όπως λιλά, ροζ, λευκό, κρεμ, βερικοκί ακόμη και σε μια κόκκινη απόχρωση.

6. Κρίνοι

shutterstock-2260075257.jpg

Ο κρίνος ως λουλούδι έχει αποκτήσει τον συμβολισμό της καθαρότητας και της αθωότητας, καθώς και της εκλεπτυσμένης ομορφιάς. Είναι ένα άνθος που συμβολίζει την αγάπη και την ελευθερία αποτελώντας ένα ιδανικό Easter flower. 

7. Τουλίπες 

shutterstock-2139859473.jpg

Οι τουλίπες επίσης σηματοδοτούν την αρχή της άνοιξης και η αναγέννηση της εποχής μετά τον χειμώνα. Συχνά δίνονται για να δείξουν το συναίσθημα της αγάπης.

8. Παπαρούνες

shutterstock-2256985329.jpg

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση η παπαρούνα φύτρωσε κάτω από τον σταυρό του Χριστού στον Γολγοθά. Επίσης το κατακόκκινο χρώμα τους ταιριάζει με την αίσθηση του Πάσχα. 

9. Βασιλικός

shutterstock-2125078049.jpg

Ένα άλλο αρωματικό φυτό, ιδιαίτερα διαδεδομένο, ο βασιλικός, συνδέεται και αυτό με το Πάσχα και αποτελεί το ιδανικό συμπληρωματικό φυτό σε ένα όμορφο, πολύχρωμο μπουκέτο.