fbpixel

Search icon
Search
Upgrade your love life: Έτσι θα βιώσετε τον απόλυτο έρωτα μέσα στο 2023
PSYCHOLOGY

Upgrade your love life: Έτσι θα βιώσετε τον απόλυτο έρωτα μέσα στο 2023

Δημιουργήστε τη σχέση των ονείρων σας


Κάθε χρόνος που ολοκληρώνεται, μας γεμίζει με εμπειρίες, με νέες παραστάσεις, με χρήσιμα συμπεράσματα που μας ακολουθούν -και πρέπει να μας ακολουθούν- σε όλη τη ζωή μας. Κάνοντας focus αποκλειστικά στην προσωπική μας ζωή, είναι σίγουρο πως και το 2022 έμαθε πολλά, στον κάθε έναν από εμάς. Οι επιλογές και οι πράξεις μας, μας καθορίζουν. Εμείς αποφασίζουμε, εμείς έχουμε τη δύναμη να καθορίσουμε τη ζωή μας κι αυτό δε θα πρέπει να το ξεχνάμε. Αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε μία νέα αρχή στη δική σας love life, μπαίνοντας στο 2023; 

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τα πιο σημαντικά μαθήματα που μας χάρισε απλόχερα το 2022 κι αναλάβετε δράση...

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη ζωή σας!

Stop στην υπερανάλυση

Πόσες φορές έχετε αισθανθεί μία τεράστια κούραση από τα πολλά διαφορετικά σενάρια που δημιουργείτε στο μυαλό σας; Μπορεί ο άνθρωπος από τον οποίο περιμένετε ένα μήνυμα ή μία κλήση να είναι απλά απασχολημένος και να μην έχει βρει την κατάλληλη στιγμή να επικοινωνήσει μαζί σας ή απλά μπορεί να μην έχει τη διάθεση να το κάνει. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, είναι σίγουρο πως ο ίδιος ο χρόνος θα δώσει την απάντηση, οπότε είναι τελειώς μάταιο να αναλώνεστε στα extra σενάρια και στις σκέψεις που επιβαρύνουν το μυαλό και την ψυχολογία σας. 

319908773-1200302044217551-4965577263431076575-n.jpg
Image source: @emitaz

Άλλο σκέψη, άλλο ψύχωση

Όλοι μας έχουμε αφιερώσει σε κάποια στιγμή της ζωής μας πολλές ώρες, σκεπτόμενοι το πρόσωπο που μας απασχολεί και προφανώς, αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Τι γίνεται όμως όταν φτάνουμε στην υπερβολή; Προσπαθήστε να διατηρήσετε μία ισορροπία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αποφεύγετε τα συναισθήματά σας. Η καθημερινότητά σας όμως είναι εκεί και σας περιμένει. Απολαύστε την κάθε στιγμή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αφιερώστε χρόνο στη δουλειά και τις άλλες ασχολίες σας κι αντιμετωπίστε αυτό το νέο πρόσωπο με σοβαρότητα και ψυχραιμία. 

Μιλήστε με ειλικρίνεια

Έχετε παρατηρήσει πως οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε τεράστια ενέργεια, σκεπτόμενοι τις σωστές απαντήσεις, τα σωστά μηνύματα που θα στείλουμε στους ανθρώπους απέναντί μας; Κάνοντας ένα step μπροστά, είναι αρκετό για να αντιληφθούμε πως όλο αυτό είναι απόλυτα μάταιο, καθώς η αλήθεια έρχεται πάντα στην επιφάνεια. Μιλήστε με ειλικρίνεια, φερθείτε φυσιολογικά και μην φοβάστε να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό. Άλλωστε, αυτό είναι που θα κάνει και τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί σας να αναπτύξει μία μοναδική σχέση μαζί σας ή και όχι.

Τέλος στους συμβιβασμούς

Υπάρχουν οι άνθρωποι που είναι πολύ απαιτητικοί κι ουσιαστικά, παραμένουν πάντα ανικανοποίητοι, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που συμβιβάζονται, υποβαθμίζοντας τον ίδιο τους τον εαυτό. Αν ανήκετε σε κάποια από αυτές τις δύο κατηγορίες, μάλλον ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε, καθώς κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Μιλώντας ειδικά για τους συμβιβασμούς, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε εσείς οι ίδιοι τι είναι αυτό που θέλετε, τι είναι αυτό που χρειάζεστε από μία σχέση. Τι περιμένετε να σας δώσει ο άνθρωπος που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σας, αλλά και τι μπορείτε να του δώσετε εσείς. Σκεφτείτε με ειλικρίνεια κι επιλέξτε εσείς τα πρόσωπα που θα βρίσκονται γύρω σας.

26e2639f-3426-43f2-975f-b2190dc7d293.webp

Εκφράστε τα συναισθήματά σας

Είναι αλήθεια ότι η εποχή που ζούμε είναι απαιτητική. Οι άνθρωποι διστάζουν να δείξουν πράγματα κι η καθημερινότητά μας μοιάζει με έναν μικρό διαγωνισμό, όπου ο καθένας ξεχωριστά προσπαθεί με μεγάλη αγωνία να δείξει πως νοιάζεται λιγότερο για τον άλλον, με αποτέλεσμα μερικοί από εμάς να αισθάνονται ντροπή για να συναισθήματα που νιώθουν. Είναι -όμως- επίσης αλήθεια, πως υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές εξαιρέσεις. Άνθρωποι που κρύβουν μέσα τους πολλή αγάπη και θέλουν να εκφράσουν τις σκέψεις και τα αισθήματά τους. Αν πρέπει να επιλέξετε τη μία πλευρά, τότε κάντε το σωστά και μην αφήνετε πια αυτά που αισθάνεστε να σας "πνίγουν" και να σας περιορίζουν.

Συμβουλές και όρια

Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι για να μοιραζόμαστε. Μοιραζόμαστε σκέψεις, πράγματα, αναμνήσεις, γνώσεις... Ξεκινώντας μία σχέση ή γνωρίζοντας ένα νέο πρόσωπο, είναι λογικό να αισθάνεστε την ανάγκη να επικοινωνήσετε με τους δικούς σας ανθρώπους, με τους φίλους σας, προκειμένου να τους μιλήσετε και να σας ακούσουν. Είναι λογικό επίσης, να περιμένετε διάφορες συμβουλές από αυτούς, που ίσως θα μπορέσουν να σας φανούν χρήσιμες τώρα ή και στο μέλλον. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να μπαίνουν κάποια όρια. Μην αφήνετε μία σκέψη, μία εμπειρία, μία θεωρία ενός άλλου ανθρώπου να καθορίσουν τη δική σας ζωή. Ο κάθε χαρακτήρας είναι διαφορετικός και δρα διαφορετικά. Προβληματιστείτε, σκεφτείτε, διευρύνετε τους ορίζοντές σας, αλλά μάθετε να παίρνετε τις αποφάσεις που εσείς θέλετε και να προχωράτε με τον τρόπο που αισθάνεστε εσείς ασφαλείς κι όχι οι γύρω σας.