fbpixel

Search icon
Search
Interior design lessons: Oι πολύτιμες συμβουλές που μας αφήνει η προηγούμενη σεζόν
INTERIORS

Interior design lessons: Oι πολύτιμες συμβουλές που μας αφήνει η προηγούμενη σεζόν

Όλα όσα μάθαμε και ακολουθούμε ακόμα ευλαβικά


Βρισκόμαστε στην «καρδιά» της άνοιξης και ήδη η διάθεσή μας έχει ανέβει. Μέσα από ένα mini makeover στους προσωπικούς μας χώρους για τη νέα αυτή εποχή που έχει ενταχθεί στη σφαίρα του χρόνου, μπορούμε να αισθανθούμε πιο όμορφα και να νιώσουμε κατά κάποιον τρόπο την ανανέωση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Μπορεί να αφήνουμε πίσω μας τους χειμερινούς μήνες, αλλά αυτό που κρατάμε είναι τα μαθήματα που καταφέραμε να πάρουμε μέσα από τα επικρατέστερα trends, τα οποία θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στον χώρο του interior design για πολλά χρόνια ακόμα.

Ανακαλύψτε τα!

Κατανοήσαμε την έννοια του less is more

2-QP8TO.jpg

Δεδομένου ότι όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σχεδόν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη αρμονίας στους χώρους μας. Τόσο τα χρώματα όσο και τα πρόσθετα διακοσμητικά, πήραν μια πιο απλοποιημένη διάθεση, προκειμένου να μας εξυπηρετήσουν περισσότερο στο lifestyle μας, αλλά και για να δημιουργήσουμε ένα απόλυτα λειτουργικό και timeless σκηνικό.

Διαμορφώσαμε το γραφείο μας

3-duI5x.jpg

Όλους αυτούς τους μήνες, πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται από το σπίτι, γεγονός που τους έκανε να θέλουν να διαμορφώσουν τη δική τους at home office area. Και πάλι με γνώμονα την πρακτικότητα πάνω από όλα, είδαμε πως τελικά υπάρχουν απλοί τρόποι για να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο σκηνικό, το οποίο θα μας εμπνέει κάθε πρωί που ετοιμαζόμαστε για τη δουλειά. Επίσης, αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για πολλούς να επενδύσουν σε μια άνετη καρέκλα για το γραφείο, λέγοντας «αντίο» στους πόνους της πλάτης.

Σκεφτήκαμε οικολογικά

4-JjUHO.jpg

Όσο τα χρόνια περνούν και οι ανάγκες ολοένα και αλλάζουν, υπάρχει ένα ενδιαφέρον προς τις eco-friendly λύσεις, ακόμα και για τη διακόσμηση της κατοικίας μας. Αναζητώντας βιώσιμα κομμάτια που συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντας, τον τελευταίο καιρό είπαμε «ναι» στη fake γούνα για τους καναπέδες και τα κρεβάτια μας, αλλά και σε υλικά που δε μολύνουν το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα το bamboo.

Φέραμε τη φύση στους indoor χώρους μας

5-ICUk0.jpg

Ακριβώς επειδή στερηθήκαμε τη γοητεία της φύσης, δώσαμε «ζωή» στους χώρους μας με την προσθήκη φυτών. Πέρα από τα όμορφα χρώματα που αυτά χαρίζουν, αυτός είναι κι ένας καλός τρόπος για να ανανεώσουμε την ατμόσφαιρα των προσωπικών μας χώρων, αλλάζοντας εντελώς την αύρα και τη διάθεσή μας. Ειδικά τα ογκώδη φυτά που φτάνουν έως το ταβάνι, ήταν top επιλογή για όλους τους προηγούμενους μήνες και θα παραμείνει.

Αφήσαμε πίσω μας την ακαταστασία

7-HBF33.jpg

Πέρασαν πολλές στιγμές κατά τις οποίες δεν ξέραμε πώς ακριβώς να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο μέσα στο σπίτι κι έτσι, σχεδόν αυτόματα, είπαμε ένα τεράστιο «ναι» στην τάξη και το decluttering. Aπομακρύναμε τις άχρηστα πράγματα, αποθηκεύσαμε όσα δε χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση, δωρίσαμε ρούχα που δε θα ξαναβάζαμε και είδαμε τους χώρους να αδειάζουν και να μεταμορφώνονται, νιώθοντας κατευθείαν καλύτερα και πιο... ανάλαφροι.

Μεριμνήσαμε για τον φωτισμό & τις extra λεπτομέρειες

6-XIVtT.jpg

Κι επειδή η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στο συνολικό αποτέλεσμα, εμβαθύναμε περισσότερο στις μικρές πινελιές που αποδείχθηκαν σωτήριες για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ακριβώς στα γούστα μας. Ο φωτισμός θεωρείται «κλειδί» στη διακόσμηση, φτιάχνοντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα και λειτουργώντας πρακτικά στη ζωή μας. Γι' αυτό, λοιπόν, τοποθετήσαμε διάφορες πηγές τεχνητού φωτός, αλλά και αφήσαμε τις ηλιακές ακτίνες να εισχωρήσουν στον χώρο μας, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτήν την εποχή.