fbpixel

Search icon
Search
Sunset lovers: 6+1 ελληνικά νησιά για να απολαύσετε το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα
TRAVEL

Sunset lovers: 6+1 ελληνικά νησιά για να απολαύσετε το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα

Μοναδική θέα που κόβει την ανάσα


Τα ελληνικά νησιά είναι ξακουστά σε ολόκληρο τον κόσμο για τα καταγάλανα νερά και τις χρυσαφένιες αμμουδιές τους. Άλλα ξεχωρίζουν για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα τους κι άλλα, προσφέρονται για χαλάρωση και ξεκούραση. Ωστόσο, υπάρχουν και τα νησιά που προσφέρουν την πιο μαγευτική θέα κι έχουν ταυτιστεί με το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα. Θέλετε κι εσείς να απολαύσετε αυτό το μοναδικό θέαμα; Εμείς ξεχωρίσαμε τα νησιά που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι κι εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε την travel bag σας και να επιλέξετε τον κατάλληλο προορισμό.

Live your myth in Greece

Σαντορίνη 

shutterstock-1908485617.jpg

Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στις Κυκλάδες και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η Σαντορίνη φημίζεται για τη φυσική της ομορφιά και τα καταγάλανα νερά της, ενώ όσοι την επισκέπτονται, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν καλό φαγητό και πεντανόστιμες τοπικές συνταγές, αλλά και να ζήσουν την κοσμοπολίτικη ζωή του νησιού. Ωστόσο, πάνω από όλα η Σαντορίνη είναι παγκοσμίως διάσημη για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμά της και το ηφαίστειο με την εντυπωσιακή καλντέρα. Το πιο δημοφιλές spot για να το απολαύσει κανείς, είναι τα σοκάκια κι οι ταράτσες της Οίας. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που θέλουν να μείνουν μακριά από την πολυκοσμία και ψάχνετε ένα εναλλακτικό μέρος, τότε πρέπει να βρεθείτε στον Αϊ-Γιάννη του Θαλασσινού ή στα παλιά ορυχεία στα Φηρά. Το θέαμα πραγματικά κόβει την ανάσα!

Μύκονος 

shutterstock-605662277.jpg

Είναι το πιο γνωστό νησί των Κυκλάδων κι ίσως αυτό που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι τους περισσότερους τουρίστες, συνολικά στην Ελλάδα. Η κοσμοπολίτικη, Μύκονος είναι ο προορισμός που λατρεύουν οι celebrities του διεθνούς jet set και προσφέρεται για πολυτελή ζωή κι ατελείωτα πάρτι. Τα έντονα vibes του νησιού, οι μαγευτικές παραλίες και τα πανέμορφα σοκάκια θα σας γοητεύσουν από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε σε αυτό, ενώ στην to do list σας πρέπει να βρίσκεται και μία βόλτα στη Χώρα, με τις όμορφες γειτονιές και τα μικρά σοκάκια. Στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού βρίσκεται ο Φάρος του Αρμενιστή, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα κι η πρόσβαση γίνεται είτε με αυτοκίνητο, ακολουθώντας τον χωματόδρομο, είτε με τα πόδια. Το ειδυλλιακό τοπία κι η θέα στο Αιγαίο θα σας ανταμείψουν.

Τήλος

shutterstock-1833982774.jpg

Είναι ένα από τα πιο μικρά νησιά των Δωδεκανήσων και φημίζεται για την άγρια ομορφιά της. Η Τήλος αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν ήρεμες διακοπές, μακριά από την πολυκοσμία και να χαλαρώσουν. Είναι γνωστή για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, τα καταγάλανα νερά της, τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα εντυπωσιακά τοπία της, ενώ το καλοκαίρι οργανώνονται πολλά παραδοσιακά πανηγύρια από τους locals. Η Τήλος έχει διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό της χαρακτήρα, διαθέτοντας πολλά αρχαιολογικά μνημεία, αλλά και μονοπάτια, που σας καλούν να τα εξερευνήσετε, ενώ όσοι θέλουν να απολαύσουν το μεθυστικό ηλιοβασίλεμα, αξίζει να βρεθούν στον Άγιο Αντώνιο. Είναι ο μικρότερος οικισμός του νησιού, βρίσκεται στην βόρεια ακτή και προσφέρει την πιο μαγευτική θέα, ενώ διαθέτει και πολλά μικρά ταβερνάκια που σερβίρουν πεντανόστιμους θαλασσινούς μεζέδες.

Σίκινος

shutterstock-1791571055.jpg

Η Σίκινος βρίσκεται στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων και ξεχωρίζει για την παρθένα ομορφιά της και τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία της. Είναι ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές δίπλα στην θάλασσα, μακριά από τα πιο κοσμικά νησιά των Κυκλάδων κι είναι γνωστή για τις ειδυλλιακές παραλίες και το καλό φαγητό. Φυσικά, μία βόλτα στη Χώρα βρίσκεται ψηλά στη λίστα όσων την επιλέγουν, ενώ αποτελεί top επιλογή και για τους sunset lovers. Αν ανήκετε στη συγκεκριμένη κατηγορία, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε στην Παναγία Παντοχαρά. Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι στο δρόμο από το Κάστρο προς το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής που προσφέρει μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα.

Αμοργός 

shutterstock-753840193.jpg

Μαγευτικό νησί των Κυκλάδων, ιδανικό για χαλάρωση αλλά και νυχτερινή διασκέδαση. Αυτή είναι η Αμοργός, με την ιδιαίτερη ομορφιά και τα γραφικά χωριά, που αποτελούν πόλο έλξης κάθε καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο, ότι όσοι την επισκέπτονται, επιστρέφουν κάθε χρόνο για τις διακοπές τους, καθώς προσφέρει πλήθος επιλογών που καλύπτουν όλα τα γούστα. Διαθέτει μαγευτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές, ενώ χάρη στη βραχώδη μορφολογία της, προσφέρεται για πεζοπορία κι εξερεύνηση. Αν θέλετε να απολαύσετε το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, πρέπει να βρεθείτε στην Αγία Άννα. Πρόκειται για την πιο διάσημη παραλία του νησιού με τα βραχάκια και τα κρυστάλλινα, βαθιά νερά που προσφέρει την πιο όμορφη θέα.

    Κίμωλος

    shutterstock-1350428051.jpg

    Η Κίμωλος είναι ένα ήσυχο νησί του Αιγαίου, ιδανικό για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Είναι ηφαιστειογενές κι οι εντυπωσιακοί, βραχώδεις σχηματισμοί με το κατάλευκο χρώμα αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Μία βόλτα στην πρωτεύουσα του νησιού, το Χωριό, αποτελεί must, καθώς η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τα γραφικά καλντερίμια δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό. Διαθέτει μαγευτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, λευκά βότσαλα κι επιβλητικά βράχια, που προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές κι εξερεύνηση. Θέλετε να απολαύσετε το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα; Πρέπει σίγουρα να βρεθείτε στην παραλία Μαυροσπήλια και το θέαμα που θα αντικρίσετε θα είναι μεθυστικό.

    Κέα

    shutterstock-1350427994.jpg

    Η Κέα ή αλλιώς Τζια, φημίζεται για τα υπέροχα φυσικά τοπία, τους γραφικούς οικισμούς και τις μαγευτικές παραλίες της. Είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων κι αποτελεί πόλο έλξης για όσους θέλουν να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν, σε ένα μαγευτικό τοπίο. Αν την επιλέξετε για τις διακοπές σας, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πεντανόστιμες, ελληνικές γεύσεις στα αμέτρητα ταβερνάκια, με θέα το απέραντο μπλε του Αιγαίου, να περπατήσετε στα λιθόστρωτα μονοπάτια της και φυσικά, να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας. Η παραλία Ποίσσες με τα κρυστάλλινα νερά και τα αρμυρίκια, είναι το ιδανικό spot!