fbpixel

Search icon
Search
Solarium: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το απόλυτο bronze χρώμα
FACE & BODY

Solarium: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το απόλυτο bronze χρώμα

Αποκτήστε το χρώμα των ονείρων σας με τη μέγιστη ασφάλεια


Το καλοκαίρι πλησιάζει και κακά τα ψέματα, όλοι μας ονειρευόμαστε ήδη αυτό το ηλιοκαμένο, super-glowy χρώμα, που μας φτιάχνει τη διάθεση και μας δημιουργεί μία ιδιαίτερη αίσθηση. Μπορεί να φαντάζει λίγο μακρινό -ακόμη- αυτό, ωστόσο, τι θα λέγατε για μία συνεδρία solarium που θα σας χαρίσει αυτό ακριβώς που ζητάτε; Πρόκειται για μία γρήγορη λύση και με αυτόν τον τρόπο, θα προετοιμαστείτε από νωρίς και θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσετε ένα μόνιμο, ομοιόμορφο ελκυστικό, χρώμα, που θα σας βάλει από τώρα σε summer-mood. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε όλα τα απαραίτητα tips...

Μοναδικό χρώμα σε μερικά λεπτά!

The benefits

shutterstock-1332488963.jpg

First things first, αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι πρόκειται για μία συσκευή με λάμπες, που εκπέμπουν στο σώμα ακτινοβολία, παρόμοια με αυτήν που δέχεται κανείς από τον ήλιο, με αποτέλεσμα ένα ομοιόμορφο, λείο μαύρισμα. Υπάρχουν οι όρθιοι θάλαμοι solarium, αλλά και τα κλασικά κρεβάτια, προκειμένου να επιλέξει κανείς αυτό που του ταιριάζει περισσότερο, με τις λάμπες να εκπέμπουν πυκνή υπεριώδη ακτινοβολία (UVA), η οποία ωθεί τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν την μελανίνη με αποτέλεσμα το δέρμα να εμφανίζεται μαυρισμένο. Αυτό που δε γνωρίζουν -ωστόσο- πολλοί, είναι πως τα οφέλη του είναι πολλαπλά κι έχουν επίδραση από την εξωτερική εμφάνιση, μέχρι και την υγεία μας. Μερικά από τα benefits του solarium:

  • Ενδυνάμωση της ψυχικής ηρεμίας
  • Μείωση καρδιακών και αγγειακών παθήσεων
  • Μείωση της πίεσης του αίματος
  • Αύξηση και παραγωγή της βιταμίνης D3 που είναι υπεύθυνη για την υγιή κατάσταση των οστών
  • Μείωση της χοληστερόλης
  • Θεραπεία νευροδερματίτιδας
  • Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Βελτίωση της ακμής 

Do it like a pro

Ακούστε τους ειδικούς

Είναι ξεκάθαρο, πως ειδικά αν ανήκετε στους beginners, θα πρέπει να αφεθείτε στα χέρια των experts που βρίσκονται σε αυτούς τους χώρους και θα σας καθοδηγήσουν πλήρως, προκειμένου να αποκτήσετε το χρυσαφένιο μαύρισμα των ονείρων σας. Μείνετε μακριά από τις υπερβολές κι ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες τους, καθώς γνωρίζουν ακριβώς το τι πρέπει να κάνετε, για το ιδανικό αποτέλεσμα. Δε χρειάζονται βιαστικές κινήσεις και σίγουρα, step by step τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!

Be real

Το κάθε δέρμα είναι διαφορετικό κι επομένως, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια το πώς θα αντιδράσει ο καθένας από εμάς, μπαίνοντας σε έναν θάλαμο solarium. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε έντονο κοκκίνισμα, είτε την εμφάνιση μικρών ερεθισμών, απευθυνθείτε αμέσως στους ειδικούς. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με ειλικρίνεια και να είστε ακριβείς για οτιδήποτε σας συμβαίνει, προκειμένου να αποκτήσετε το χρώμα των ονείρων σας με απόλυτη ασφάλεια, αποφεύγοντας τους κινδύνους.

Step by step

Εξίσου σημαντική, είναι και η συχνότητα με την οποία γίνονται οι συνεδρίες solarium. Σύμφωνα με τους experts, ειδικά για τους beginners 2-3 επισκέψεις την εβδομάδα που δε θα ξεπερνούν τα 5-6 λεπτά σε διάρκεια, είναι το ιδανικό ξεκίνημα με φόντο ένα χρυσαφένιο μαύρισμα. Θα πρέπει να προσέχετε να μην υπερβαίνετε το επιθυμητό για εσάς όριο, καθώς όπως προαναφέρθηκε κάθε τύπος δέρματος αντιδράει διαφορετικά. Ξεκινήστε με λίγα λεπτά και σε κάθε επόμενη συνεδρία μπορείτε να αυξάνετε τη διάρκεια σταδιακά, ακολουθώντας -πάντα- τις συμβουλές των ειδικών.

shutterstock-1738573079.jpg

Ενυδάτωση

Φυσικά και στην περίπτωση του solarium, η ενυδάτωση παίζει Νο1 ρόλο, για την επίτευξη του στόχου. Αμέσως μετά από κάθε συνεδρία, είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό, καθώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει αφυδατωμένη η επιδερμίδα. Δώστε το απαραίτητο boost στον οργανισμό και το δέρμα σας και φροντίστε το σώμα σας -πρώτα- από μέσα προς τα έξω, καθώς αυτό είναι το "κλειδί" για το ιδανικό αποτέλεσμα. 

"Όχι" στα καλλυντικά 

Λίγο πριν να ξεκινήσετε τη συνεδρία σας, σιγουρευτείτε πως η επιδερμίδα σας είναι απόλυτα καθαρή κι αφαιρέστε το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας, καθώς αφενός υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ανεπιθύμητοι λεκέδες κι αφετέρου, αυξάνεται ο κίνδυνος για την εμφάνιση εγκαύματος. Πρόκειται -προφανώς- για μηχανήματα που έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι ειδικοί στέκονται στη σημασία ενός καθαρού δέρματος και σίγουρα, θα πρέπει να ακολουθήσετε και σε αυτή την περίπτωση τις οδηγίες τους.

Χρησιμοποιήστε τις ειδικές κρέμες

Αν θέλετε να πετύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα με ασφάλεια, πείτε ένα μεγάλο "ναι" στις ειδικές λοσιόν, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για τη χρήση του solarium. Εκτός από το γεγονός ότι θα χαρίσουν απίστευτη ενυδάτωση στο δέρμα σας, θα ενεργοποιήσουν αμέσως τη μελανίνη, ώστε να επιταχύνετε το αποτέλεσμα. Περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί σωστά κι απλώστε την κρέμα ευλαβικά σε όλα τα σημεία του σώματός σας, προκειμένου να αποκτήσετε ένα χρυσαφένιο, λείο μαύρισμα.

Αποφύγετε το μπάνιο 

Last but not least, κάτι που επίσης δε γνωρίζουν πολλοί, είναι πως μετά από μία συνεδρία solarium, είναι σημαντικό να αποφύγετε το μπάνιο για 2-3 ώρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα, μεγιστοποιούνται τα αποτελέσματα της κρέμας που θα χρησιμοποιήσετε ακριβώς πριν από το ραντεβού σας, ενώ μετά το ντουζ, είναι σημαντικό να ακολουθήσει μία καλή, πλούσια ενυδάτωση στο πρόσωπο και το σώμα. Γενικότερα, αποφύγετε την χρήση scrub και σκληρών προϊόντων.

Summer mode on!