fbpixel

Search icon
Search
Ψαλιδάκι βλεφαρίδων: Αυτά είναι τα συχνότερα λάθη που κάνετε στη χρήση του
MAKE UP

Ψαλιδάκι βλεφαρίδων: Αυτά είναι τα συχνότερα λάθη που κάνετε στη χρήση του

Και πώς να τα αποφύγετε!


Oι περισσότερες γυναίκες, στην ερώτηση «ποιο προϊόν μακιγιάζ χρησιμοποιείς ευλαβικά ακόμα και σε ένα no make up-make up look» απαντούν με ευκολία, αυθορμητισμό και μια περίσσεια σιγουριά (κι εννοείται χωρίς καμία αμφιβολία ή δεύτερη σκέψη)... μάσκαρα! Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί έτσι απλά, ένα ζευγάρι ξεκούραστα και περιποιημένα μάτια, μπορούν σίγουρα να αλλάξουν όλο το πρόσωπο, ακόμα κι αν επιλέξετε να μη δώσετε έμφαση, τόσο πολύ, στο υπόλοιπο μακιγιάζ του προσώπου. Και τώρα που η προστατευτική μάσκα είναι πιο must από ποτέ, το βλέμμα κι η ένταση σ’ αυτό έχει την τιμητική του.

Στο μεταξύ, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία –και πολύ προσιτό οικονομικά- για να πετύχετε το τέλειο βλέμμα εκτός από την υπέροχη μάσκαρα (που τόσο αγαπάτε και έχετε πάντα ψηλά σε προτίμηση), είναι το ψαλιδάκι βλεφαρίδων. Αυτό το παράξενο εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται σαν ένα step, πριν από την εφαρμογή της και για να τα λέμε κι όλα μεταξύ μας απογειώνει το αποτέλεσμα της κάθε μάσκαρα!

Makeup artists και makeup junkies του πλανήτη ομορφιάς, ορκίζονται δε, ότι το ψαλίδι βλεφαρίδων είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να δώσει στις βλεφαρίδες σας μία φυσική ανοδική ώθηση και καμπύλη, έστω κι αν δεν ακολουθήσει μετά η χρήση της μάσκαρα!

H αλήθεια είναι ότι δεν πειράζει να μην είστε expert στο ψαλίδι βλεφαρίδων, αλλά ωστόσο, μπορείς να το χρησιμοποιήσετε σούπερ αποτελεσματικά, προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, προσέχοντας από σήμερα κιόλας τα λάθη που κάνετε μαζί του! Κι είναι τα εξής λάθη...

shutterstock-772099246.jpg

Το χρησιμοποιείτε στο τέλος του μακιγιάζ κι όχι στην αρχή του

Για τους περισσότερους ειδικούς και make up artists, το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων είναι ένα βασικό prepping tool, πριν το μακιγιάζ των ματιών, καθώς αυτό θα ανοίξει το βλέμμα και θα αναδείξει καλύτερα το σχήμα των ματιών. Δείτε το λοιπόν σαν ένα primer βλεφαρίδων και μην το χρησιμοποιείτε μετά τη μάσκαρα. Όταν το χρησιμοποιείτε μετά τη μάσκα αυτό, έχει ως αποτέλεσμα, να κολλάνε μεταξύ τους οι βλεφαρίδες και έτσι είναι πιο επίφοβο να χάσετε μερικές ή να τις κόψετε. Δε θέλετε κάτι τέτοιο, ε;

Πιθανόν να μην είναι καλής ποιότητας

Βασικό μέλημα σας, είναι να προστατεύσετε τις βλεφαρίδες σας κι όχι να τις κακοποιήσετε ή τις καταστρέψετε με το ψαλιδάκι σας που πιθανόν να μην είναι κι άριστης ποιότητας. Γι’ αυτό δώστε προσοχή σ’ αυτό. Αποφύγετε ό,τι no name, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύετε να κόψετε ή να τραβήξετε κατά λάθος τις πολύτιμες βλεφαρίδες σας και προτιμήστε ψαλιδάκι που φέρει ένα γνώριμο κι αναγνωρισμένο brand πάνω του. 

shutterstock-1608451027.jpg

Το κρατάτε λάθος

Για να είστε σίγουρες πως το κρατάτε σωστά, τοποθετήστε τον αντίχειρα και τους δείκτες σας στα καθορισμένα σημεία λαβής και τοποθετήστε το με τέτοιο τρόπο στο μάτι σας, ώστε οι βλεφαρίδες να βρίσκονται μεταξύ του ελαστικού μαξιλαριού και της μεταλλικής κορυφής του ψαλιδιού. Βασικό σας μέλημα είναι να πλησιάσετε κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων σας χωρίς όμως να αγγίξετε το δέρμα.

Εάν θέλετε να μάθετε και τα υπόλοιπα λάθη που κάνετε στη χρήση του ψαλιδιού για τις βλεφαρίδες, αλλά και πολλά ακόμα θέματα ομορφιάς, μπείτε στο beautydiaries.gr.